Eu as fi ca Isus

Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Psalmii 139:13,14

Poate fi un pic descurajator să îmi învăţ copilul despre cum creştem şi cum ne schimbăm. La vârsta de patru, cinci, şase ani, copiii se mândresc cu creşterea lor, dar încă le surâde ideea să fie puiuţul mamei. Învaţă cum să poarte o conversaţie propriu-zisă, trec de la încălţările cu arici la cele cu şireturi şi descoperă lumea din jurul lor. Este fascinant şi înspăimântător în acelaşi timp.

În mijlocul tuturor schimbărilor umane pe care le-am urmărit la copiii mei, mă rog în fiecare zi ca ei să crească spiritual şi să se asemene mai mult cu Isus. Mă rog ca legătura lor să nu se rupă niciodată.

Pe parcursul experienţei mele de plantare a seminţelor educaţiei de calitate şi în cursul rugăciunilor fierbinţi pentru ca micuţii mei să îşi dorească să devină asemănători lui Isus, am observat în acelaşi timp o schimbare în relaţia mea personală cu Isus. Mă dezvolt şi devin mai mult asemenea lui Isus!

Aşa cum, în viaţa intrauterină, noi am luat formă, apoi am fost protejaţi şi hrăniţi, spiritualitatea noastră şi relaţia cu Isus ar trebui să fie în acelaşi timp protejate şi hrănite din interiorul inimii. În fiecare situaţie există posibilitatea de creştere şi maturizare. În fiecare zi stăm conectaţi la El, devenind, pe zi ce trece, tot mai asemănători cu El.

„Fii ca Isus, acesta e cântecul meu,
Acasă şi peste tot în jur;
Fii ca Isus cât e ziua de lungă!
Eu voi fi ca Isus.”

Dragă Doamne, Îţi mulţumesc pentru că m-ai creat după chipul şi asemănarea Ta! Ajută-mă să cresc în continuare şi să mă asemăn cu Tine!

Jocelyn D. Zvosechz

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video