Eu as fi ca Isus

  Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Psalmii 139:13,14

  Poate fi un pic descurajator să îmi învăţ copilul despre cum creştem şi cum ne schimbăm. La vârsta de patru, cinci, şase ani, copiii se mândresc cu creşterea lor, dar încă le surâde ideea să fie puiuţul mamei. Învaţă cum să poarte o conversaţie propriu-zisă, trec de la încălţările cu arici la cele cu şireturi şi descoperă lumea din jurul lor. Este fascinant şi înspăimântător în acelaşi timp.

  În mijlocul tuturor schimbărilor umane pe care le-am urmărit la copiii mei, mă rog în fiecare zi ca ei să crească spiritual şi să se asemene mai mult cu Isus. Mă rog ca legătura lor să nu se rupă niciodată.

  Pe parcursul experienţei mele de plantare a seminţelor educaţiei de calitate şi în cursul rugăciunilor fierbinţi pentru ca micuţii mei să îşi dorească să devină asemănători lui Isus, am observat în acelaşi timp o schimbare în relaţia mea personală cu Isus. Mă dezvolt şi devin mai mult asemenea lui Isus!

  Aşa cum, în viaţa intrauterină, noi am luat formă, apoi am fost protejaţi şi hrăniţi, spiritualitatea noastră şi relaţia cu Isus ar trebui să fie în acelaşi timp protejate şi hrănite din interiorul inimii. În fiecare situaţie există posibilitatea de creştere şi maturizare. În fiecare zi stăm conectaţi la El, devenind, pe zi ce trece, tot mai asemănători cu El.

  „Fii ca Isus, acesta e cântecul meu,
  Acasă şi peste tot în jur;
  Fii ca Isus cât e ziua de lungă!
  Eu voi fi ca Isus.”

  Dragă Doamne, Îţi mulţumesc pentru că m-ai creat după chipul şi asemănarea Ta! Ajută-mă să cresc în continuare şi să mă asemăn cu Tine!

  Jocelyn D. Zvosechz

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...