Articolul precedentExperiențe de neuitat
  Articolul următorO invitație specială

  Dragostea lui Dumnezeu

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. 1 Petru 5:7

  Fiica mea avea trei ani şi îşi dorea o păpuşă anume mai mult decât orice. Acea păpuşă era în vogă pe atunci şi parcă toate fetiţele o aveau, cu excepţia lui Chere. Problema era că noi nu ne permiteam să-i cumpărăm o păpuşă. Aveam doi copii, iar eu eram singura care susţinea financiar familia, deoarece soţul meu îşi reluase studiile. Viaţa era dură şi aveam nişte obligaţii destul de grele. Erau facturi de achitat, mâncare de cumpărat, taxe şcolare de plătit. Înţelegi ce vreau să spun.

  Aşa că i-am zis: „Draga mea, noi nu avem destui bani să-ţi cumpărăm păpuşa, dar o să-L întrebăm pe Isus ce părere are şi, dacă este voia Lui, o să primeşti şi tu o păpuşă.” Aşa că ne-am rugat pentru acest lucru.

  După câteva săptămâni a venit la noi fetiţa vecinilor, Lisa, şi a întrebat dacă noi aveam respectiva păpuşă. Atunci fiica mea i-a răspuns că nu, nu o avem. După încă o săptămână sau două, era ziua de naştere a lui Chere. Ce să vezi? Lisa a venit la noi cu o frumoasă păpuşă de 50 de centimetri. Era pur şi simplu adorabilă. Şi Lisa ne-a dat şi explicaţia: „O prietenă a vrut să-mi dea una dintre păpuşile ei, fiindcă avea două. Dar eu m-am gândit la Chere.” Dumnezeu e bun. El lucrează prin căi tainice pentru a ne arăta că ne iubeşte. El ne invită să ne încredem în El şi vrea să ne învăţăm copiii să facă la fel. Ne spune că, dacă aruncăm asupra Lui toate îngrijorările, El se va îngriji de noi. Nimic nu rămâne neobservat de Dumnezeu. Tot ce contează pentru noi contează şi pentru Dumnezeu. Iar El ne invită să-I prezentăm totul în rugăciune.

  Acel moment a fost crucial în viaţa fiicei mele. De atunci încolo, ea nu s-a mai îndoit niciodată că Dumnezeu o iubeşte. Isus îi împlinise dorinţa inimii, iar ea ţopăia de bucurie. Dumnezeu este bun, nu crezi? El răspunde la rugăciuni. Din acea clipă, fiica mea a crezut că Isus o iubeşte atât de mult, încât Se gândeşte la ea şi îi răspunde.

  Astăzi, fiica mea este asistent social. Lucrează cu copiii şi tinerii şi îi ajută să ia decizii bune în viaţă. Îi place foarte mult să le povestească întâmplări de când era ea mică. Până în ziua de azi, ea îşi aduce toate îngrijorările în faţa Domnului.

  Tată ceresc, Îţi mulţumesc că Te-ai apropiat de noi şi ne-ai arătat tuturor dragostea Ta!

  Linda Naidoo

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...