Dragostea lui Dumnezeu

Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. 1 Petru 5:7

Fiica mea avea trei ani şi îşi dorea o păpuşă anume mai mult decât orice. Acea păpuşă era în vogă pe atunci şi parcă toate fetiţele o aveau, cu excepţia lui Chere. Problema era că noi nu ne permiteam să-i cumpărăm o păpuşă. Aveam doi copii, iar eu eram singura care susţinea financiar familia, deoarece soţul meu îşi reluase studiile. Viaţa era dură şi aveam nişte obligaţii destul de grele. Erau facturi de achitat, mâncare de cumpărat, taxe şcolare de plătit. Înţelegi ce vreau să spun.

Aşa că i-am zis: „Draga mea, noi nu avem destui bani să-ţi cumpărăm păpuşa, dar o să-L întrebăm pe Isus ce părere are şi, dacă este voia Lui, o să primeşti şi tu o păpuşă.” Aşa că ne-am rugat pentru acest lucru.

După câteva săptămâni a venit la noi fetiţa vecinilor, Lisa, şi a întrebat dacă noi aveam respectiva păpuşă. Atunci fiica mea i-a răspuns că nu, nu o avem. După încă o săptămână sau două, era ziua de naştere a lui Chere. Ce să vezi? Lisa a venit la noi cu o frumoasă păpuşă de 50 de centimetri. Era pur şi simplu adorabilă. Şi Lisa ne-a dat şi explicaţia: „O prietenă a vrut să-mi dea una dintre păpuşile ei, fiindcă avea două. Dar eu m-am gândit la Chere.” Dumnezeu e bun. El lucrează prin căi tainice pentru a ne arăta că ne iubeşte. El ne invită să ne încredem în El şi vrea să ne învăţăm copiii să facă la fel. Ne spune că, dacă aruncăm asupra Lui toate îngrijorările, El se va îngriji de noi. Nimic nu rămâne neobservat de Dumnezeu. Tot ce contează pentru noi contează şi pentru Dumnezeu. Iar El ne invită să-I prezentăm totul în rugăciune.

Acel moment a fost crucial în viaţa fiicei mele. De atunci încolo, ea nu s-a mai îndoit niciodată că Dumnezeu o iubeşte. Isus îi împlinise dorinţa inimii, iar ea ţopăia de bucurie. Dumnezeu este bun, nu crezi? El răspunde la rugăciuni. Din acea clipă, fiica mea a crezut că Isus o iubeşte atât de mult, încât Se gândeşte la ea şi îi răspunde.

Astăzi, fiica mea este asistent social. Lucrează cu copiii şi tinerii şi îi ajută să ia decizii bune în viaţă. Îi place foarte mult să le povestească întâmplări de când era ea mică. Până în ziua de azi, ea îşi aduce toate îngrijorările în faţa Domnului.

Tată ceresc, Îţi mulţumesc că Te-ai apropiat de noi şi ne-ai arătat tuturor dragostea Ta!

Linda Naidoo

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor