Articolul precedentUrmează-L pe tânărul Isus!
  Articolul următorLocul meu de adăpost

  Creați ca Dumnezeu

  Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească este peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”- Geneza 1:26

  Când am plecat pentru prima dată de acasă la studii în Statele Unite, am întâlnit (eu, J.) în comunitatea universităţii un cuplu căsătorit cu care mă întâlnisem în Spania în timpul unei vizite pe care cei doi o făcuseră. La puţin timp, ei trebuiau să facă o lungă călătorie în afara graniţelor şi m-au invitat să mă mut la ei ca să am grijă de casă. La plecare mi-au lăsat o listă de sarcini uşoare pe care să le îndeplinesc sau cu lucruri care trebuiau verificate regulat. Mi-au dat voie să le folosesc maşina – care, apropo, era una luxoasă -, aşa că puteam să mă deplasez oriunde consideram necesar. Am primit astfel în grijă o proprietate foarte scumpă, plină cu bunuri foarte valoroase. Am fost copleşit de încrederea pe care mi-o acordaseră. Cum e posibil să ai o aşa încredere într-un străin? mă întrebam continuu. Acest lucru mi-a mărit dintr-odată stima de sine. Dar, în acelaşi timp, m-a făcut extrem de grijuliu cu sarcinile încredinţate, chiar mai mult decât aş fi fost dacă acele bunuri mi-ar fi aparţinut.

  Primul capitol din Biblie ne învaţă că, la încheierea fiecărei zile a creaţiei, Dumnezeu S-a uitat la toate lucrurile pe care le făcuse şi a constatat că erau bune. Creatorul era mulţumit de toată creaţa Sa: lumina, atmosfera, oceanele, uscatul, iarba, copacii, soarele, stelele, animalele marine, păsările şi animalele terestre. Ni se mai spune şi că Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul şi asemănarea Sa.

  Din cele de mai sus putem desprinde două surse ale respectului de sine. Prima: faptul că Dumnezeu l-a făcut pe om după chipul şi asemănarea Sa. Dumnezeu a aşezat în caracterul omului calităţi nobile, un intelect complex şi echilibrat, deprinderi şi înclinaţii armonioase de amabilitate. A doua sursă: faptul că Dumnezeu i-a dat „stăpânire” (putere, control, autoritate) peste toate lucrurile create.

  Această lună este dedicată respectului de sine. Deşi este adevărat că răul a pătat imaginea lui Dumnezeu din noi, faptul de a ne baza pe asemănarea noastră cu Creatorul este totuşi un privilegiu care ar trebui să nască în noi o mândrie sănătoasă şi dorinţa de a-L servi mai bine. Este, de asemenea, o onoare că am primit autoritatea să administrăm resursele naturale. Dacă vreodată eşti ispitit să crezi că eşti incompetent, inferior sau fără valoare, gândeşte-te la originea ta divină şi la misiunea sublimă pe care Dumnezeu ţi-a încredinţat-o.

  Tu eşti de mare preţ în ochii Domnului şi valoarea ta este cu atât mai mare cu cât Isus te-a răscumpărat ca să refacă în tine imaginea lui Dumnezeu.

  Creați ca Dumnezeu - Devotional familie. Tu eşti de mare preţ în ochii Domnului şi valoarea ta este cu atât mai mare cu cât Isus te-a răscumpărat ca să refacă în tine imaginea lui Dumnezeu.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...