Articolul precedentMisiuni eșuate
  Articolul următorMediul de afaceri

  O făptură minunată

  Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! – Psalmii 139:13,14

  Perfecţiunea maşinăriei umane este întotdeauna motiv de uimire. Privirea atentă asupra oricărui sistem organic oferă ocazia observării unui microcosmos infinit şi misterios. Să ne gândim la un dialog simplu şi să vedem cum îl procesează organismul uman:

  – Cum îl cheamă pe directorul de vânzări?

  – Numele lui e James.

  Terminaţia nervoasă din urechea internă recepţionează vibraţiile sonore şi le transformă în impulsuri electrice. Semnalele trec de la un neuron la altul prin complexa comunicare cu ajutorul sinapselor via neurotransmiţători. Mesajul este transmis simultan în ambele părţi ale creierului, până ajunge în zona auditivă. Pe această cale, cel în cauză „aude” sunetul cuvintelor şi trece imediat la interpretarea lui. Pentru aceasta, neuronii specializaţi trimit semnale către cortexul cerebral, mai exact în zona Wernicke, care „înţelege” mesajul. Din acest punct, creierul trebuie să exprime numele directorului de vânzări.

  Cu ajutorul mijloacelor electrice şi chimice, alte celule nervoase se pun în mişcare pentru a localiza numele. Acesta nu se află într-o zonă specifică şi trebuie căutat în diverse locuri unde s-ar afla. Odată identificat, numele trebuie rostit folosind codul fonetic. Instrucţiunile fonetice au legătură cu zona Broca, din lobul frontal stâng. De aici, informaţia circulă până la cortexul motor, întrucât aceasta este singura zonă cerebrală care poate ordona vorbirea sau organele articulării (corzile vocale, laringele, limba etc.). Astfel se produce răspunsul sonor: „Numele lui e James.”

  Fiecare comportament uman sau funcţie organică este extrem de complexă. În spatele ei se află înţelepciunea infinită a Creatorului nostru. Textul de astăzi descrie o acţiune personală şi plină de dragoste: „Tu mi-ai întocmit rărunchii.” Dragă cititorule, Dumnezeu cunoaşte fiecare celulă din corpul tău pentru că El a facut-o şi a modelat-o. Rezultatul este fiinţa ta umană, unică şi inimitabilă, privilegiată şi deosebită, creată spre onoarea Cerului şi slujirea aproapelui.

  Mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru numeroasele daruri pe care le-ai primit. Chiar şi atunci când ai momente de slăbiciune, asemenea tuturor, calităţile oferite de El îţi vor depăşi slăbiciunile. Mai mult decât atât. Creatorul S-a asigurat că ţi-a pus la dispoziţie mijloacele pentru a-ţi repara deficienţele. „Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos” (Filipeni 4:19).

  O făptură minunată - Devotional familie. Mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru numeroasele daruri pe care le-ai primit. Chiar şi atunci când ai momente de slăbiciune, asemenea tuturor, calităţile oferite de El îţi vor depăşi slăbiciunile.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...