Articolul precedentMisiuni eșuate
  Articolul următorMediul de afaceri

  O făptură minunată

  Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! – Psalmii 139:13,14

  Perfecţiunea maşinăriei umane este întotdeauna motiv de uimire. Privirea atentă asupra oricărui sistem organic oferă ocazia observării unui microcosmos infinit şi misterios. Să ne gândim la un dialog simplu şi să vedem cum îl procesează organismul uman:

  – Cum îl cheamă pe directorul de vânzări?

  – Numele lui e James.

  Terminaţia nervoasă din urechea internă recepţionează vibraţiile sonore şi le transformă în impulsuri electrice. Semnalele trec de la un neuron la altul prin complexa comunicare cu ajutorul sinapselor via neurotransmiţători. Mesajul este transmis simultan în ambele părţi ale creierului, până ajunge în zona auditivă. Pe această cale, cel în cauză „aude” sunetul cuvintelor şi trece imediat la interpretarea lui. Pentru aceasta, neuronii specializaţi trimit semnale către cortexul cerebral, mai exact în zona Wernicke, care „înţelege” mesajul. Din acest punct, creierul trebuie să exprime numele directorului de vânzări.

  Cu ajutorul mijloacelor electrice şi chimice, alte celule nervoase se pun în mişcare pentru a localiza numele. Acesta nu se află într-o zonă specifică şi trebuie căutat în diverse locuri unde s-ar afla. Odată identificat, numele trebuie rostit folosind codul fonetic. Instrucţiunile fonetice au legătură cu zona Broca, din lobul frontal stâng. De aici, informaţia circulă până la cortexul motor, întrucât aceasta este singura zonă cerebrală care poate ordona vorbirea sau organele articulării (corzile vocale, laringele, limba etc.). Astfel se produce răspunsul sonor: „Numele lui e James.”

  Fiecare comportament uman sau funcţie organică este extrem de complexă. În spatele ei se află înţelepciunea infinită a Creatorului nostru. Textul de astăzi descrie o acţiune personală şi plină de dragoste: „Tu mi-ai întocmit rărunchii.” Dragă cititorule, Dumnezeu cunoaşte fiecare celulă din corpul tău pentru că El a facut-o şi a modelat-o. Rezultatul este fiinţa ta umană, unică şi inimitabilă, privilegiată şi deosebită, creată spre onoarea Cerului şi slujirea aproapelui.

  Mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru numeroasele daruri pe care le-ai primit. Chiar şi atunci când ai momente de slăbiciune, asemenea tuturor, calităţile oferite de El îţi vor depăşi slăbiciunile. Mai mult decât atât. Creatorul S-a asigurat că ţi-a pus la dispoziţie mijloacele pentru a-ţi repara deficienţele. „Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos” (Filipeni 4:19).

  O făptură minunată - Devotional familie. Mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru numeroasele daruri pe care le-ai primit. Chiar şi atunci când ai momente de slăbiciune, asemenea tuturor, calităţile oferite de El îţi vor depăşi slăbiciunile.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...