Articolul precedentÎntoarcerea înseamnă reorientare
  Articolul următorGăsită

  Predestinaţi la mântuire

  Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoşteam şi, mai înainte ca să fii ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc al neamurilor. – Ieremia 1:5

  Se povesteşte că un grup de tineri seminarişti dezbăteau aprig subiectul predestinaţiei. Discuţia a devenit atât de înverşunată încât aceştia s-au împărţit în două grupe: una în favoarea şi cealaltă împotriva predestinării. Unul dintre ei a rămas pe gânduri, neştiind unde să meargă. În cele din urmă a ales grupul care susţinea predestinaţia. Când s-a ajuns la el, colegii l-au întrebat:

  – Cine te-a trimis în grupa noastră?

  – Nimeni, am venit singur, a răspuns el.

  – Ţi-ai urmat propria voinţă liberă? Nu, nu! Ar fi trebuit să mergi în cealaltă grupă, i-a răspuns grupa pro predestinaţie.

  Când a ajuns la cealaltă grupă, a fost întrebat:

  – De ce te-ai hotărât să te ataşezi grupei noastre?

  – De fapt, ceilalţi m-au trimis aici, a răspuns tânărul.

  – În niciun caz! Nu poţi face parte din grupa noastră decât dacă vii de bunăvoie. Mântuirea vine în două etape. Mai întâi, Dumnezeu ne alege. Într-un fel, El ne „predestinează”, după care noi acceptăm oferta făcută de El. Amândouă etapele sunt necesare. Prima este deja garantată. A doua depinde de fiecare dintre noi.

  Versetul de astăzi poate fi privit din perspectiva „predestinaţiei”. Domnul l-a ales pe profetul leremia să fie slujitorul Său încă din momentul formării în pântecele mamei sale. Această promisiune poate fi extinsă la toţi închinătorii, după cum ne asigură şi apostolul Pavel: „Ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale” (Efeseni 1:5). Fiindu-ne dat acest dar, noi trebuie să-l acceptăm şi să facem alegerea corectă. „Ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta” (Deuteronomul 30:19).

  Viaţa veşnică este disponibilă pentru toate fiinţele umane. Isus a murit şi a fost înviat. Acum El mijloceşte în favoarea noastră, astfel că mântuirea este garantată. Ce privilegiu este să ştim că Dumnezeu ne cunoaşte şi ne alege de dinainte de a ne fi născut! El doreşte să fim mântuiţi. Acesta este un motiv suficient pentru a avea o mândrie sănătoasă – o nespusă bucurie pentru ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi.

  Dacă îţi vine în minte vreo ispită să crezi că nu eşti în stare de ceva anume, gândeşte-te că ai fost făcut deja în stare încă pe când erai nenăscut, deoarece Dumnezeu te-a ales deja. Nu trebuie decât ca şi tu să îl alegi pe El.

  Predestinaţi la mântuire - Devotional familie. Dacă îţi vine în minte vreo ispită să crezi că nu eşti în stare de ceva anume, gândeşte-te că ai fost făcut deja în stare încă pe când erai nenăscut, deoarece Dumnezeu te-a ales deja. Nu trebuie decât ca şi tu să îl alegi pe El.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...