Articolul precedentÎntoarcerea înseamnă reorientare
  Articolul următorGăsită

  Predestinaţi la mântuire

  Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoşteam şi, mai înainte ca să fii ieşit tu din pântecele ei, Eu te pusesem deoparte şi te făcusem proroc al neamurilor. – Ieremia 1:5

  Se povesteşte că un grup de tineri seminarişti dezbăteau aprig subiectul predestinaţiei. Discuţia a devenit atât de înverşunată încât aceştia s-au împărţit în două grupe: una în favoarea şi cealaltă împotriva predestinării. Unul dintre ei a rămas pe gânduri, neştiind unde să meargă. În cele din urmă a ales grupul care susţinea predestinaţia. Când s-a ajuns la el, colegii l-au întrebat:

  – Cine te-a trimis în grupa noastră?

  – Nimeni, am venit singur, a răspuns el.

  – Ţi-ai urmat propria voinţă liberă? Nu, nu! Ar fi trebuit să mergi în cealaltă grupă, i-a răspuns grupa pro predestinaţie.

  Când a ajuns la cealaltă grupă, a fost întrebat:

  – De ce te-ai hotărât să te ataşezi grupei noastre?

  – De fapt, ceilalţi m-au trimis aici, a răspuns tânărul.

  – În niciun caz! Nu poţi face parte din grupa noastră decât dacă vii de bunăvoie. Mântuirea vine în două etape. Mai întâi, Dumnezeu ne alege. Într-un fel, El ne „predestinează”, după care noi acceptăm oferta făcută de El. Amândouă etapele sunt necesare. Prima este deja garantată. A doua depinde de fiecare dintre noi.

  Versetul de astăzi poate fi privit din perspectiva „predestinaţiei”. Domnul l-a ales pe profetul leremia să fie slujitorul Său încă din momentul formării în pântecele mamei sale. Această promisiune poate fi extinsă la toţi închinătorii, după cum ne asigură şi apostolul Pavel: „Ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale” (Efeseni 1:5). Fiindu-ne dat acest dar, noi trebuie să-l acceptăm şi să facem alegerea corectă. „Ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta” (Deuteronomul 30:19).

  Viaţa veşnică este disponibilă pentru toate fiinţele umane. Isus a murit şi a fost înviat. Acum El mijloceşte în favoarea noastră, astfel că mântuirea este garantată. Ce privilegiu este să ştim că Dumnezeu ne cunoaşte şi ne alege de dinainte de a ne fi născut! El doreşte să fim mântuiţi. Acesta este un motiv suficient pentru a avea o mândrie sănătoasă – o nespusă bucurie pentru ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi.

  Dacă îţi vine în minte vreo ispită să crezi că nu eşti în stare de ceva anume, gândeşte-te că ai fost făcut deja în stare încă pe când erai nenăscut, deoarece Dumnezeu te-a ales deja. Nu trebuie decât ca şi tu să îl alegi pe El.

  Predestinaţi la mântuire - Devotional familie. Dacă îţi vine în minte vreo ispită să crezi că nu eşti în stare de ceva anume, gândeşte-te că ai fost făcut deja în stare încă pe când erai nenăscut, deoarece Dumnezeu te-a ales deja. Nu trebuie decât ca şi tu să îl alegi pe El.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...