Articolul precedentAjutor!… Incendiu!
  Articolul următorMai sus decât vulturul

  Automatul defect

  „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul, „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” – Ieremia 29:11

  Ai văzut vreodată reacţia cuiva atunci când automatul de răcoritoare este defect?

  Persoana introduce moneda, alege sticla sau cutia de răcoritoare, apasă butonul şi… automatul nu-i dă nimic. A înghiţit moneda şi nu-i dă nimic. Prima reacţie a celui în cauză este să-şi recupereze banii, dar dacă automatul nu funcţionează, omul se înfurie, îl loveşte, îl înjură şi îi trage un picior.

  Versetul de astăzi prezintă o promisiune foarte frumoasă, dar noi nu trebuie să ne comportăm ca aceia care au de-a face cu un automat defect, înfuriindu-ne pe Dumnezeu că nu ne dă răspunsul pe care îl vrem. Tocmai din acest motiv a fost nevoie să treacă zeci de ani până când cuvintele din Ieremia 29:11 să se împlinească, împăratul Nebucadneţar a asediat şi a demolat Ierusalimul de câteva ori, începând cu anul 607 î.Hr. El a jefuit templul şi palatul regal, luând uneltele de aur pe care le-a făcut Solomon. A luat mii de ostatici – pe cei mai buni şi mai nobili cetăţeni ai lui Israel, soldaţi, meşteşugari, fierari şi „n-a mai rămas decât poporul sărac al ţării” (2 împăraţi 24:14).

  În mijlocul acestei catastrofe, profetul Anania (leremia 28) a oferit o soluţie facilă şi măgulitoare: totul va reveni la normal foarte curând şi captivii se vor întoarce în următorii doi ani. În realitate, aceasta era o profeţie falsă, pentru că Iahve îi spusese deja lui Ieremia profeţia adevărată, care le fusese trimisă sub formă de scrisoare bătrânilor, preoţilor şi profeţilor exilaţi şi întregului Israel care se afla în Babilon. În acest context apare menţiunea că şapte ani va dura captivitatea (Ieremia 29:10) şi tot aici este inclusă minunata promisiune: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi… gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde (v. 11).

  Suntem descurajaţi adesea pentru că nu a sosit încă răspunsul la rugăciunile noastre şi poate că ne simţim abandonaţi şi dispreţuiţi. Însă timpul îi aparţine lui Dumnezeu şi El ştie întotdeauna ce este mai bine pentru noi şi când trebuie să intervină. Meditează astăzi la făgăduinţa lui Dumnezeu că El are gânduri de pace cu tine, nu de rău, chiar dacă împlinirea acestora pare să întârzie. Între timp, caută-L pe Dumnezeu, după cum El însuşi a spus în profeţie: „Voi Mă veţi chema, şi veţi pleca; Mă veţi ruga, şi vă voi asculta. Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima” (leremia 29:12,13).

  Automatul defect - Devotional familie. Timpul îi aparţine lui Dumnezeu şi El ştie întotdeauna ce este mai bine pentru noi şi când trebuie să intervină. Meditează astăzi la făgăduinţa lui Dumnezeu că El are gânduri de pace cu tine, nu de rău, chiar dacă împlinirea acestora pare să întârzie.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Struguri pentru export

  Dreptatea şi neprihănirea sunt principiile care susţin tronul lui Dumnezeu, împreună cu dragostea şi mila. El aşteaptă aceste roade în viaţa ta şi în viaţa mea. Le va găsi?

  Întâlnirea

  Îi putem permite lui Dumnezeu să-Şi arate dreptatea şi mila prin viaţa noastră. Când suntem uniţi cu El, putem reflecta caracterul Său şi vom deveni tot mai asemănători cu El. Eşti gata pentru o asemenea întâlnire?

  Mila

  Niciun blestem nu a lost invocat Mântuitorul asupra soldaţilor care se purtau cu El cu atâta asprime. Hristos i-a compătimit. El a şoptit doar o cerere pentru iertarea lor. El ne cere şi nouă: „Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv”.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...