Articolul precedentBiruința prin Cuvânt
  Articolul următorUn zbor prin aer

  Cel mai bun tratament cosmetic

  Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcorea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. – 1 Petru 3:3,4

  Un program de turism de la o televiziune a invitat un grup de cinci bărbaţi născuţi într-un sat pierdut prin insulele Pacificului de Sud să cunoască cultura nord-americană. Aceştia s-au bucurat de peisajele naturale şi de mediul urban, au încercat toate felurile de mâncare, s-au plimbat cu toate mijloacele de transport şi au participat la toate felurile de activităţi de divertisment, cultură şi petrecere a timpului liber. Printre altele au vizitat şi un centru de cosmetică. Ghidul care îi însoţea a încercat să le stârnească interesul pentru un aspect mai tânăr, aşa că l-a întrebat pe unul dintre băştinaşi în timp ce intrau în salon:

  – Ţi-ar plăcea să arăţi cu zece ani mai tânăr?

  Puţin cam surprins, omul a răspuns:

  – Nu, mi-ar plăcea să îmbătrânesc şi să trăiesc cu zece ani mai mult decât majoritatea.

  Cultura insularilor promova longevitatea cu toate zbârciturile faciale, în timp ce cultura vestică e interesată de un aspect mai tânăr.

  Pentru a spori frumuseţea fizică, industria cosmetică investeşte sume imense de bani în fiecare an în produse şi servicii care absorb o mare parte din bugetul personal al consumatorului. Îmbrăcămintea şi încălţămintea, de exemplu, merg mult dincolo de rolul lor funcţional şi sunt cumpărate pentru design, marcă sau capacitatea de a atrage atenţia celor din jur. Există produse cosmetice care întreţin pielea, părul, sprâncenele, genele, unghiile, ansamblul… Există bijuterii care atârnă de diferite părţi ale trupului pentru a pune mai mult în lumină imaginea fizică. Dincolo de obiectele de podoabă care pot fi adăugate trupului nostru, mai sunt o serie de tratamente pe care ni le aplicăm în acelaşi scop. Vorbim de masaje, argilă, lifting, botox sau chiar chirurgie plastică, pentru a retuşa detaliile corpului aşa încât acestea să apară mai plăcute la privit.

  Scrierile inspirate fac deosebire între două tipuri de accesorii. Pe de o parte, sunt hainele, frizura şi bijuteriile. Pe de altă parte, este un spirit paşnic şi plăcut. Prima categorie poate fi cumpărată cu bani, dar este temporară, trecătoare. Cea de-a doua este nepieritoare şi se primeşte prin Duhul Sfânt, care transformă inimile şi creează suflete liniştite şi amabile. Roagă-te ca Dumnezeu să-ţi transforme inima şi să îndepărteze tot răul din ea, în aşa fel încât să îţi poată da „curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit”, ca să poţi fi o binecuvântare pentru mulţi oameni!

  Cel mai bun tratament cosmetic - Devotional familie. Roagă-te ca Dumnezeu să-ţi transforme inima şi să îndepărteze tot răul din ea, în aşa fel încât să îţi poată da „curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit”, ca să poţi fi o binecuvântare pentru mulţi oameni!
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Struguri pentru export

  Dreptatea şi neprihănirea sunt principiile care susţin tronul lui Dumnezeu, împreună cu dragostea şi mila. El aşteaptă aceste roade în viaţa ta şi în viaţa mea. Le va găsi?

  Întâlnirea

  Îi putem permite lui Dumnezeu să-Şi arate dreptatea şi mila prin viaţa noastră. Când suntem uniţi cu El, putem reflecta caracterul Său şi vom deveni tot mai asemănători cu El. Eşti gata pentru o asemenea întâlnire?

  Mila

  Niciun blestem nu a lost invocat Mântuitorul asupra soldaţilor care se purtau cu El cu atâta asprime. Hristos i-a compătimit. El a şoptit doar o cerere pentru iertarea lor. El ne cere şi nouă: „Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv”.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...