Articolul precedentUn dar de calitate
  Articolul următorMângâiere în necaz

  Un nou look

  Şi să vă îmbrăcaţi în omul cel nou, făcut după chipul lui Dumnezeu, de o neprihănire şi o sfinţenie pe care le dă adevărul. – Efeseni 4:24

  Cuvântul din limba greacă tradus cu „îmbrăcaţi” este enduo, un termen care se referă la „probarea unei haine” şi a fost tradus ca „a purta haine” sau „a îmbrăca”. Hainele comunică o stare sufletească oricui le poartă: ţinuta office sau sport predispune la acţiune, iar cea elegantă determină o mişcare mai lentă şi mai distinsă. Acest lucru îl afectează nu numai pe cel ce poartă piesele vestimentare, ci şi pe cei care se uită la el. Într-adevăr, hainele pot duce la prejudecăţi. Multe studii pun în evidenţă faptul că e mult mai probabilă discriminarea din cauza stilului în care se îmbracă cineva decât din cauza fondului său rasial sau etnic.

  Din când în când, câte o legendă preia acest concept şi adaugă puteri magice îmbrăcămintei. Scriitorul rus Lev Tolstoi (1829-1910) povesteşte despre un ţar care a căzut grav bolnav. Cei mai buni doctori i-au dat cele mai bune leacuri, dar sănătatea lui nu s-a întremat. Disperat, a promis jumătate din împărăţie celui care l-ar putea vindeca. Mulţi au încercat tot felul de proceduri, dar nimeni nu l-a putut impresiona pe suveran. Apoi un trubadur i-a dat o speranţă:

  – Măria ta, singurul leac pentru suferinţa ta este să te îmbraci cu cămaşa celui mai fericit om pe care îl poţi găsi.

  Ostaşii ţarului au început să cutreiere până la marginile împărăţiei. Dar, întâlnind peste tot sărăcie şi suferinţă, n-au prea găsit pe nimeni fericit. Chiar şi bogaţii se plângeau de câte ceva. În cele din urmă au dat peste un om simplu, care trăia într-o baracă. Nu avea prea multe, dar era sănătos şi se bucura de dragostea familiei şi a prietenilor săi. Ostaşii s-au gândit că acesta era cel mai fericit om.

  – Să-mi aduceţi imediat cămaşa acestui om, a venit porunca.

  Dar trimişii ţarului s-au întors cu mâna goală.

  – Unde este cămaşa?

  Istoviţi, solii au răspuns:

  – Omul nu avea cămaşă.

  Apostolul Pavel foloseşte imaginea hainelor noi pentru a-l descrie pe omul cel nou, care după naşterea din nou se bucură de o nouă stare, diferită de cea de dinainte. Potrivit cu Efeseni 4, în noua stare, caracterul se transformă, minciuna, mânia şi furtul dispar, sunt promovate munca şi altruismul şi se încurajează vorbirea care aduce îndurare şi îi înalţă pe ascultători. Mai mult decât atât, omul cel nou nu mai dă curs asprimii, mâniei, tonului ridicat, calomniei sau oricărui fel de rău.

  Încearcă să te îmbraci cu aceste haine noi astăzi – această ţinută spirituală de gală care aduce roade în caracterul tău. Dumnezeu îţi oferă aceste haine în mod gratuit.

  Un nou look - Devotional familie. Încearcă să te îmbraci cu aceste haine noi astăzi - această ţinută spirituală de gală care aduce roade în caracterul tău. Dumnezeu îţi oferă aceste haine în mod gratuit.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Struguri pentru export

  Dreptatea şi neprihănirea sunt principiile care susţin tronul lui Dumnezeu, împreună cu dragostea şi mila. El aşteaptă aceste roade în viaţa ta şi în viaţa mea. Le va găsi?

  Întâlnirea

  Îi putem permite lui Dumnezeu să-Şi arate dreptatea şi mila prin viaţa noastră. Când suntem uniţi cu El, putem reflecta caracterul Său şi vom deveni tot mai asemănători cu El. Eşti gata pentru o asemenea întâlnire?

  Mila

  Niciun blestem nu a lost invocat Mântuitorul asupra soldaţilor care se purtau cu El cu atâta asprime. Hristos i-a compătimit. El a şoptit doar o cerere pentru iertarea lor. El ne cere şi nouă: „Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv”.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...