Articolul precedentCuvântul viu
  Articolul următorVictoria asupra dulciurilor

  Oaia pierdută

  Care dintre voi, dacă are o sută de oi şi pierde pe una din ele, nu lasă pe celelalte nouăzeci şi nouă pe izlaz şi se duce după cea pierdută, până când o găseşte? – Luca 15:4

  Cel mai puternic instinct al oilor este cel de turmă. În ciuda diferenţelor dintre ele, toate sunt puternic dependente de turmă. Chiar şi atunci când sunt răsfirate pe păşune, se vor grupa de urgenţă la cel mai mic semn de pericol. De fapt, nici nu este nevoie să fie sigure în privinţa pericolului, că mişcarea celorlalte este suficientă pentru a le determina un comportament de imitare.

  În comunitatea turcă din Gevaş, din partea estică a ţării, aproape 1 500 de oi s-au aruncat într-o râpă de 15 metri deoarece una dintre ele a sărit prima. În cele din urmă au murit 450 de oi, dar altele au putut să fie salvate fiindcă au căzut peste primele, care au fost ca o amortizare pentru următoarele. Ne referim aici la animale fără iniţiativă personală, care le urmează în mod natural pe cele mai deştepte dintre ele (cum ar fi mama, o oaie mai bătrână sau un berbec), dar la fel de bine ele pot urma instinctiv orice oaie care face o mişcare bruscă.

  Oaia are nevoie disperată să aparţină grupului, de aceea experţii în comportamentul animalelor recomandă să fie cel puţin cinci oi la un loc pentru a avea un nivel de stres rezonabil. Când sunt singure sau când grupul este prea mic, nu pot avea o altă oaie în câmpul vizual şi acest lucru le provoacă oilor un stres ce le poate afecta sănătatea.

  Aceste caracteristici par să fie în avantajul gestionării facile a turmei. Natura lor paşnică şi sensibilă, precum şi dorinţa lor de a sta împreună fac ca şi un copil care dispune de un câine dresat să fie în stare să îngrijească o turmă destul de mare. Problemele încep să apară atunci când una dintre oi se pierde sau se desparte de turmă pentru că e bolnavă, ajungând să se piardă. În lipsa păstorului sau a turmei, oaia pierdută va fi copleşită de frică şi groază. Va intra în panică, va rămâne ca paralizată şi expusă unei multitudini de riscuri înainte de a fi descoperită şi adusă înapoi în siguranţă la turmă.

  Înţelegem minunata ilustraţie de astăzi exact în acest context. Poate că ai trăit vreodată senzaţia că eşti pierdut şi speriat sau ai simţit că stima ta de sine e la pământ. Frica sau îndoiala ţi-a cuprins întreaga fiinţă, în aşa fel încât nici cele mai simple decizii nu le mai poţi lua. Vei găsi pace înţelegând că Isus, bunul Păstor (Ioan 10:11), este gata să-Şi îndrepte spre tine toată atenţia şi puterea pentru a-ţi restabili pacea sufletească. Cheamă-L să te salveze, să te îndrepte spre cel mai bun loc şi să rămână pentru totdeauna lângă tine.

  Oaia pierdută - Devotional familie. Vei găsi pace înţelegând că Isus, bunul Păstor, este gata să-Şi îndrepte spre tine toată atenţia şi puterea pentru a-ţi restabili pacea sufletească. Cheamă-L să te salveze, să te îndrepte spre cel mai bun loc şi să rămână pentru totdeauna lângă tine.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...