Articolul precedentCu totul destoinic
  Articolul următorCerul este destinația mea

  Drahma pierdută

  Sau care femeie, dacă are zece lei de argint şi pierde unul din ei, nu aprinde o lumină, nu mătură casa şi nu caută cu băgare de seamă până când îl găseşte? – Luca 1.5:8

  Când avea trei sau patru ani, fiica noastră (J) îşi pierdea tot timpul câte o jucărie, haină sau alt obiect. Noi căutam peste tot şi, în cele din urmă, o întrebam:

  – Claudia, unde e păpuşa ta?

  Ea se uita repede în jur, ridica din umeri şi răspundea foarte calmă:

  – S-a pierdut!

  În acest fel, ea îşi scotea din minte respectivul lucru şi se putea concentra la altceva. O asemenea atitudine este foarte greu de găsit la adulţi. Când pierdem o ustensilă, un instrument sau un alt obiect, simţim că ne pierdem minţile şi nu mai suntem în stare să facem nimic până când nu găsim lucrul care ne lipseşte.

  Acest tip de reacţie a avut şi femeia care avea zece monede şi a pierdut una dintre ele. Mai întâi, aceasta era o pierdere însemnată; un aşa-zis leu era contravaloarea unei zile de muncă – o sumă semnificativă pentru o femeie de rând. Mai mult decât atât, era obiceiul în acele timpuri ca, înainte de căsătorie, tatăl miresei să-i dea fiicei o dotă de zece drahme, ca să le aibă în caz de nevoie. Unii comentatori ne spun că femeile măritate îşi purtau cele zece drahme într-o salbă pentru a fi la vedere; să ştie toţi în clipa în care una dintre monede lipsea. În al doilea rând, căutarea era anevoioasă. Casele din Orient erau foarte slab luminate şi erau pline de praf şi de pământ. Acesta este motivul pentru care femeia a aprins o lampă, a măturat toată casa ca să găsească moneda. În cele din urmă, efortul a dat roade. A găsit drahma şi a dat fuga pe la prietene şi pe la vecine să se bucure pentru banul găsit. Isus a adăugat: „Tot aşa, vă spun că este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăieşte” (Luca 15:10), explicând că fiecare dintre noi este ca această drahmă atunci când suntem pierduţi.

  Această parabolă are o valoare specială în contextul respectului de sine. Această monedă, oricât ar fi de mică, nu-şi poate îndeplini misiunea de a obţine bunuri în schimbul ei, câtă vreme este pierdută. La fel se întâmplă şi cu noi. Nu putem să ne bucurăm în slujire până când nu îl întâlnim pe Isus să ne redea integritatea. În mod frecvent, Dumnezeu îi foloseşte pe alţii pentru a ne invita să ne întoarcem la EI. Alteori, Duhul Sfânt lucrează direct asupra inimii noastre pentru a ne recâştiga.

  Imaginea monedei este excelentă, pentru că moneda poartă imprimată pe ea marca autorităţii emitente. Tu şi cu mine purtăm semnul Creatorului şi chipul Său este restaurant în noi atunci când ne găseşte. Să răspundem afirmativ atunci când Domnul ne caută!

  Drahma pierdută - Devotional familie. Imaginea monedei este excelentă, pentru că moneda poartă imprimată pe ea marca autorităţii emitente. Tu şi cu mine purtăm semnul Creatorului şi chipul Său este restaurant în noi atunci când ne găseşte. Să răspundem afirmativ atunci când Domnul ne caută!
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...