Articolul precedentCopiii noștri – ucenicii Lui
  Articolul următorGăsește bucuria

  Eşti aşa de frumoasă!

  Ce frumoasă eşti, iubito, ce frumoasă eşti! – Cântarea cântărilor 4:1

  Una dintre principalele surse ale stimei de sine feminine reprezintă cuvintele de apreciere ale bărbatului iubit. Acesta este motivul pentru care stima de sine a victimelor violenţei domestice (inclusiv ale abuzului verbal) este aşa de scăzută. Tratamentul înjositor îi determină pe oameni să se simtă umiliţi, inferiori şi lipsiţi de încrederea în propriul potenţial. În relaţiile de cuplu, în mâinile bărbatului stă puterea de a-şi promova şi edifica soţia sau de a o cufunda în nefericire prin cuvinte care rănesc.

  Nu este surprinzător faptul că psihoterapeuţii care lucrează cu familii cu probleme de relaţie includ adesea în program tehnici de comunicare interpersonal. Cea mai însemnată parte a succesului sau eşecului în relaţii depinde de mesajele reciproce pe care şi le transmit cei doi. Este trist faptul că o mulţime de bărbaţi au tendinţa să uite cuvintele de apreciere sinceră pentru soţiile lor. În 1869, pe când drepturile femeii erau abia recunoscute, Ellen White îl sfătuia pe un bărbat care avea această nevoie: „Tu o poţi ajuta şi îndruma. Nu o critica niciodată. Nu-i reproşa atunci când eforturile ei nu se ridică la înălţimea aşteptărilor tale. Mai degrabă încurajeaz-o prin cuvinte pline de tandreţe şi dragoste. Îţi poţi ajuta soţia să-şi păstreze demnitatea personală şi respectul de sine. Nu mai lăuda niciodată faptele altora în faţa ei pentru a o face să-şi simtă lipsurile. Ai fost aspru şi lipsit de sensibilitate în această privinţă. Ai purtat mai multe discuţii cu angajaţii tăi decât cu ea şi i-ai plasat pe un loc superior ei în casă” (Mărturii pentru biserică, voi. 2, p. 273).

  Textul biblic de astăzi are în centru frumuseţea. Frumuseţea fizică este de o mare valoare şi constituie o parte a creaţiei lui Dumnezeu. Totuşi există alte calităţi şi mai valoroase. De aceea, cartea Proverbelor ne spune: „Dezmierdările sunt înşelătoare şi frumuseţea este deşartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată” (Proverbele 31:30).

  Fie ca textul de astăzi să ne fie tuturor un semn de aducere-aminte – bărbaţi şi femei, căsătoriţi sau nu – că trebuie să folosim cuvinte de apreciere şi încurajare a altora la momentele cuvenite. Cântarea cântărilor are în vedere în primul rând relaţia de cuplu, dar mesajul acestei cărţi, general vorbind, se poate dovedi util oricărei relaţii interpersonale. Din moment ce avem tendinţa de a uita aceste lucruri în relaţiile cu cei dragi, ar trebui să rostim în mod intenţionat mesaje de încurajare a familiei noastre şi a celor pe care îi iubim.

  Eşti aşa de frumoasă! - Devotional familie. Din moment ce avem tendinţa de a uita aceste lucruri în relaţiile cu cei dragi, ar trebui să rostim în mod intenţionat mesaje de încurajare a familiei noastre şi a celor pe care îi iubim.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...