Articolul precedentRoagă-te ca un părinte!
  Articolul următorGustă să vezi bunătatea Sa!

  Vocea care mă îndrumă

  Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeţi pe el!” când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga. – Isaia 30:21

  Simţul care se pierde în cea mai mare măsură la fiinţa umană este auzul. Încă de la 40 de ani, oamenii încep să sufere o uşoară pierdere a auzului, chiar dacă cei mai mulţi nu sesizează acest lucru. În orice caz, la 66 de ani, unul din trei oameni are o problemă serioasă de auz. Şi, dacă luăm un grup de persoane de 85 de ani, jumătate dintre ei vor dovedi pierderi semnificative ale auzului. La acest nivel, riscurile sunt mari, iar unele, foarte grave. Persoana afectată pierde informaţii importante, este expusă la accidente, se simte jenată, iritată şi frustrată să tot ceară
  Iarăşi şi iarăşi repetarea cuvintelor spuse o dată. În cazuri mai grave, persoana îşi poate pierde independenţa, abilitatea de a dobândi noi cunoştinţe şi poate sfârşi în paranoia sau depresie. Protezele auditive pot ajuta cu siguranţă, dar ele prezintă anumite limitări importante.

  E foarte trist să fii martor la handicapurile senzoriale ale celor pe care îi iubeşti. Dar pierderea auzului scade în importanţă când este comparată cu abilitatea de a auzi glasul lui Dumnezeu, aşa cum apare în textul de astăzi. De aceea, noi trebuie să fim în permanenţă conectaţi pe lungimea de undă a Creatorului – ca şi piloţii care, decade la rând, trebuiau să urmărească semnalele radio acustice. Înainte de folosirea GPS-ului, sistemul de navigaţie îi avertiza pe piloţii care deviau la dreapta printr-un şir de semnale acustice scurte, cum ar fi punctele din codul Morse. Dacă deviau spre stânga, sunetele erau mai lungi, ca liniile din codul Morse. Astfel, ei reuşeau să se menţină pe traiectoria de navigaţie şi ajungeau în final la destinaţia dorită. Sistemul era eficient numai dacă ei rămâneau conectaţi la staţia radio.

  Şi noi avem responsabilitatea să rămânem pe frecvenţă tot timpul şi să ne conducem nava vieţii la destinaţia sigură. Dumnezeu doreşte să-I ascultăm vocea prin Ştiutele Scripturi, care, asemenea unei staţii radio, ne avertizează în mod constant să urmăm cursul corect. Câteodată, Dumnezeu vorbeşte prin alţi oameni, prin simţăminte personale, prin experienţe spirituale, dar acest lucru este posibil numai atunci când rămânem constant pe frecvenţa Sa. Ce mare privilegiu este să ştim că Dumnezeu este gata să ne arate direcţia corectă!

  Dacă te simţi dezorientat sau crezi că nu eşti în stare să iei decizii, ascultă atent glasul lui Dumnezeu. Astfel îţi vei putea conduce nava vieţii în direcţia corectă şi vei ajunge la destinaţia pe care Dumnezeu a stabilit-o chiar pentru tine.

  Vocea care mă îndrumă - Devotional familie. Dacă te simţi dezorientat sau crezi că nu eşti în stare să iei decizii, ascultă atent glasul lui Dumnezeu. Astfel îţi vei putea conduce nava vieţii în direcţia corectă şi vei ajunge la destinaţia pe care Dumnezeu a stabilit-o chiar pentru tine.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...