Articolul precedentRoagă-te ca un părinte!
  Articolul următorGustă să vezi bunătatea Sa!

  Vocea care mă îndrumă

  Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeţi pe el!” când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga. – Isaia 30:21

  Simţul care se pierde în cea mai mare măsură la fiinţa umană este auzul. Încă de la 40 de ani, oamenii încep să sufere o uşoară pierdere a auzului, chiar dacă cei mai mulţi nu sesizează acest lucru. În orice caz, la 66 de ani, unul din trei oameni are o problemă serioasă de auz. Şi, dacă luăm un grup de persoane de 85 de ani, jumătate dintre ei vor dovedi pierderi semnificative ale auzului. La acest nivel, riscurile sunt mari, iar unele, foarte grave. Persoana afectată pierde informaţii importante, este expusă la accidente, se simte jenată, iritată şi frustrată să tot ceară
  Iarăşi şi iarăşi repetarea cuvintelor spuse o dată. În cazuri mai grave, persoana îşi poate pierde independenţa, abilitatea de a dobândi noi cunoştinţe şi poate sfârşi în paranoia sau depresie. Protezele auditive pot ajuta cu siguranţă, dar ele prezintă anumite limitări importante.

  E foarte trist să fii martor la handicapurile senzoriale ale celor pe care îi iubeşti. Dar pierderea auzului scade în importanţă când este comparată cu abilitatea de a auzi glasul lui Dumnezeu, aşa cum apare în textul de astăzi. De aceea, noi trebuie să fim în permanenţă conectaţi pe lungimea de undă a Creatorului – ca şi piloţii care, decade la rând, trebuiau să urmărească semnalele radio acustice. Înainte de folosirea GPS-ului, sistemul de navigaţie îi avertiza pe piloţii care deviau la dreapta printr-un şir de semnale acustice scurte, cum ar fi punctele din codul Morse. Dacă deviau spre stânga, sunetele erau mai lungi, ca liniile din codul Morse. Astfel, ei reuşeau să se menţină pe traiectoria de navigaţie şi ajungeau în final la destinaţia dorită. Sistemul era eficient numai dacă ei rămâneau conectaţi la staţia radio.

  Şi noi avem responsabilitatea să rămânem pe frecvenţă tot timpul şi să ne conducem nava vieţii la destinaţia sigură. Dumnezeu doreşte să-I ascultăm vocea prin Ştiutele Scripturi, care, asemenea unei staţii radio, ne avertizează în mod constant să urmăm cursul corect. Câteodată, Dumnezeu vorbeşte prin alţi oameni, prin simţăminte personale, prin experienţe spirituale, dar acest lucru este posibil numai atunci când rămânem constant pe frecvenţa Sa. Ce mare privilegiu este să ştim că Dumnezeu este gata să ne arate direcţia corectă!

  Dacă te simţi dezorientat sau crezi că nu eşti în stare să iei decizii, ascultă atent glasul lui Dumnezeu. Astfel îţi vei putea conduce nava vieţii în direcţia corectă şi vei ajunge la destinaţia pe care Dumnezeu a stabilit-o chiar pentru tine.

  Vocea care mă îndrumă - Devotional familie. Dacă te simţi dezorientat sau crezi că nu eşti în stare să iei decizii, ascultă atent glasul lui Dumnezeu. Astfel îţi vei putea conduce nava vieţii în direcţia corectă şi vei ajunge la destinaţia pe care Dumnezeu a stabilit-o chiar pentru tine.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  El mă scoate din ape adânci

  Poate te confrunţi cu momente dificile privind sănătatea, relaţiile, serviciul sau viaţa spirituală. Poate că eşti speriat de o durere care se profilează la orizont. Orice ameninţare ar fi, Domnul este gata să te salveze, să te facă mai puternic, ca să faci faţă provocărilor mai mari prin harul Său.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...