Articolul precedentDin nou și din nou
  Articolul următorRenunță la sare!

  Căsătoria interzisă

  Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihănire, judecată, mare bunătate şi îndurare. – Osea 2:19

  Nazneen era o fată de numai 14 ani când s-a logodit cu Aasir, care avea 18 ani. Chiar dacă nu petrecuseră prea mult timp împreună, cei doi se bucurau amândoi de visul minunat al unei căsnicii pline de bucurie, înconjuraţi de copii, într-o atmosferă fericită şi cu un viitor frumos. În ciuda tinereţii ei, Nazneen era în stare să-şi iubească logodnicul din adâncul inimii ei. Aasir era plăcut şi arătos, cu un loc de muncă decent şi toate prevesteau că el avea să fie un soţ excelent.

  Totul s-ar fi întâmplat întocmai dacă nu ar fi fost un eveniment care s-a petrecut într-o noapte. Pe la ora 2, hoţii au spart casa lui Nazneen, i-au legat pe părinţii ei, au luat toate lucrurile de valoare şi le-au găsit pe Nazneen şi pe încă două surorile ei mai mici, speriate, în dormitor. Tâlharii au luat-o pe fata mai mare să o violeze. Nazneen ştia consecinţele tragice ale unei asemenea situaţii, aşa că a apucat un cuţit mare de bucătărie şi, ţipând, le-a spus tâlharilor că, dacă ei continuă, ea se va sinucide. Tâlharii s-au speriat şi au rupt-o la fugă cu lucrurile furate, fără să-i facă lui Nazneen nimic. Când au aflat despre acest incident, Aasir şi familia lui au spus că fata a fost „folosită” şi nu mai era vrednică de căsătoria cu Aasir. Nunta nu a mai avut loc niciodată.

  Aasir şi familia lui nu au respins-o pe fată pentru că fusese violată, ci pentru că lusese obiectul unei tentative nereuşite de viol. Virginitatea este o condiţie de cea mai mare valoare în multe societăţi şi culturi de astăzi. Şi în Israel lucrurile stăteau la fel. Dacă se descoperea că o mireasă nu era virgină şi i se putea dovedi vina, aceasta era omorâtă cu pietre (Deuteronomul 22:13-21).

  Cartea lui Osea exprimă în mod deschis – în special pentru cei care apără virginitatea şi fidelitatea -, să se înţeleagă foarte clar, că Dumnezeul universului doreşte să ia în căsătorie o naţiune adulteră, dacă aceasta s-a pocăit. El este dispus să ierte fapte pentru care unele popoare şi culturi pedepsesc cu moartea, în vederea restaurării onoarei familiei.

  Atitudinea lui Dumnezeu prezentată în cartea Osea exclude orice mijloc violent de restabilire a onoarei şi transmite ideea de iertare a femeii care a fost necredincioasă, rol jucat de poporul Său ales. Sigur că Dumnezeu îi administrează pedeapsa (Osea 2:13), dar apoi o curtează, o duce în pustiu, îi vorbeşte la ureche (v. 14) şi apoi o ia în căsătorie (v. 19). Ce lecţie minunată de dragoste şi iertare, de aplicat în dreptul obiceiurilor şi tradiţiilor noastre!

  Căsătoria interzisă - Devotional familie. Atitudinea lui Dumnezeu exclude orice mijloc violent de restabilire a onoarei şi transmite ideea de iertare a femeii care a fost necredincioasă, rol jucat de poporul Său ales. Ce lecţie minunată de dragoste şi iertare!
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Struguri pentru export

  Dreptatea şi neprihănirea sunt principiile care susţin tronul lui Dumnezeu, împreună cu dragostea şi mila. El aşteaptă aceste roade în viaţa ta şi în viaţa mea. Le va găsi?

  Întâlnirea

  Îi putem permite lui Dumnezeu să-Şi arate dreptatea şi mila prin viaţa noastră. Când suntem uniţi cu El, putem reflecta caracterul Său şi vom deveni tot mai asemănători cu El. Eşti gata pentru o asemenea întâlnire?

  Mila

  Niciun blestem nu a lost invocat Mântuitorul asupra soldaţilor care se purtau cu El cu atâta asprime. Hristos i-a compătimit. El a şoptit doar o cerere pentru iertarea lor. El ne cere şi nouă: „Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv”.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...