Articolul precedentDin nou și din nou
  Articolul următorRenunță la sare!

  Căsătoria interzisă

  Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihănire, judecată, mare bunătate şi îndurare. – Osea 2:19

  Nazneen era o fată de numai 14 ani când s-a logodit cu Aasir, care avea 18 ani. Chiar dacă nu petrecuseră prea mult timp împreună, cei doi se bucurau amândoi de visul minunat al unei căsnicii pline de bucurie, înconjuraţi de copii, într-o atmosferă fericită şi cu un viitor frumos. În ciuda tinereţii ei, Nazneen era în stare să-şi iubească logodnicul din adâncul inimii ei. Aasir era plăcut şi arătos, cu un loc de muncă decent şi toate prevesteau că el avea să fie un soţ excelent.

  Totul s-ar fi întâmplat întocmai dacă nu ar fi fost un eveniment care s-a petrecut într-o noapte. Pe la ora 2, hoţii au spart casa lui Nazneen, i-au legat pe părinţii ei, au luat toate lucrurile de valoare şi le-au găsit pe Nazneen şi pe încă două surorile ei mai mici, speriate, în dormitor. Tâlharii au luat-o pe fata mai mare să o violeze. Nazneen ştia consecinţele tragice ale unei asemenea situaţii, aşa că a apucat un cuţit mare de bucătărie şi, ţipând, le-a spus tâlharilor că, dacă ei continuă, ea se va sinucide. Tâlharii s-au speriat şi au rupt-o la fugă cu lucrurile furate, fără să-i facă lui Nazneen nimic. Când au aflat despre acest incident, Aasir şi familia lui au spus că fata a fost „folosită” şi nu mai era vrednică de căsătoria cu Aasir. Nunta nu a mai avut loc niciodată.

  Aasir şi familia lui nu au respins-o pe fată pentru că fusese violată, ci pentru că lusese obiectul unei tentative nereuşite de viol. Virginitatea este o condiţie de cea mai mare valoare în multe societăţi şi culturi de astăzi. Şi în Israel lucrurile stăteau la fel. Dacă se descoperea că o mireasă nu era virgină şi i se putea dovedi vina, aceasta era omorâtă cu pietre (Deuteronomul 22:13-21).

  Cartea lui Osea exprimă în mod deschis – în special pentru cei care apără virginitatea şi fidelitatea -, să se înţeleagă foarte clar, că Dumnezeul universului doreşte să ia în căsătorie o naţiune adulteră, dacă aceasta s-a pocăit. El este dispus să ierte fapte pentru care unele popoare şi culturi pedepsesc cu moartea, în vederea restaurării onoarei familiei.

  Atitudinea lui Dumnezeu prezentată în cartea Osea exclude orice mijloc violent de restabilire a onoarei şi transmite ideea de iertare a femeii care a fost necredincioasă, rol jucat de poporul Său ales. Sigur că Dumnezeu îi administrează pedeapsa (Osea 2:13), dar apoi o curtează, o duce în pustiu, îi vorbeşte la ureche (v. 14) şi apoi o ia în căsătorie (v. 19). Ce lecţie minunată de dragoste şi iertare, de aplicat în dreptul obiceiurilor şi tradiţiilor noastre!

  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Rămânerea în Isus

  Chiar dacă te simţi fragil asemenea unei mlădiţe firave, prin puterea lui Isus te poţi elibera de orice dependenţă şi poţi deveni puternic şi mare, ca ramurile acestei viţe-de-vie. Urmând promisiunea lui Isus, poţi aduce „mult rod”, aşa încât şi alţii să poată beneficia de influenţa ta.

  Adevărata eliberare

  Păcatul este un tip de sclavie ce afectează absolut fiecare membru al familiei umane din trecut, prezent şi viitor. Această robie care oprimă viaţa fiinţei umane poate fi înfrântă prin harul Domnului Isus, care garantează o libertate autentică. Cere-I astăzi lui Isus eliberarea din orice formă de dependenţă, în special din cea a păcatului!

  Psihoneuroendocrinoimunologie

  Este încurajator să ştim care sunt intenţiile Cerului pentru sănătatea noastră prin intermediul legilor revelate în Cuvântul Său. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu perseverenţă şi consacrare, putem urma cu devotament principiile Sale pentru a ne întări mintea, spiritul şi trupul.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...