Articolul precedentMulțumesc, Tată!
  Articolul următorPietricica din pantof

  Titluri de nobleţe

  Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată. – 1 Petru 2:9

  Şi în cele mai vechi consemnări istorice ale omenirii găsim dovezi despre segregarea socială pe clase. Fără excepţie, unii ajung în poziţii privilegiate, în timp ce alţii, dimpotrivă, rămân săraci şi oprimaţi. Cei privilegiaţi, pe lângă bogăţie şi avantaje, primesc şi titluri nobiliare.

  Un exemplu al acestei practici vine din vremea Europei feudale (secolele al IX-lea – al XV-lea), când regii le acordau titluri nobiliare celor care câştigau lupte în războaie sau aveau realizări intelectuale sau sociale. Unele titluri aveau valoare permanentă şi erau transferate urmaşilor celor care le purtau. Unele ţări au păstrat până astăzi acest sistem şi continuă să aibă duci, arhiduci, marchize şi marchizi, conţi, viconţi, baroni, sir şi lady, care au documente oficiale prin care îşi legitimează titlurile nobiliare. Astfel, deţinătorii acestor titluri au acces la evenimentele private dedicate oamenilor de rangul lor, se bucură de onoruri şi chiar de venituri asociate acestor titluri.

  Acest sistem nu se potriveşte sub nicio formă cu mesajul creştin, care ne aduce aminte că suntem cu toţii copii ai lui Dumnezeu prin credinţa în Isus Hristos (Galateni 3:26), că Dumnezeu nu face favoritisme între oameni (Romani 2:11) şi că primul trebuie să fie ultimul şi ultimul trebuie să fie primul (Matei 20:16). Totuşi – probabil pentru a le inspira curaj creştinilor dispreţuiţi din vremea sa -, apostolul Petru foloseşte câteva titluri de onoare care confirmă statutul de „popor ales, preoţie împărătească, popor sfânt şi oameni aleşi ai Săi [ai lui Dumnezeu]” pentru toţi cei care se hotărăsc să proclame binecuvântările şi virtuţile Tatălui nostru ceresc.

  În trecut erau anumite programe de televiziune numite „Regină pentru o zi” sau alte formulări similare. Timp de o zi, persoana aleasă, de obicei o mamă sau o femeie casnică, primea tratamente cosmetice, haine deosebite şi multe ocazii de distracţie, cu petreceri şi cuvinte de laudă. În cursul acestei zile, femeii norocoase îi era interzis să lucreze, în timp ce alţii trebuiau să-i facă munca.

  Sigur că numai unele femei s-au bucurat de onoarea de a fi „regine” pentru o zi. Textul de astăzi ne garantează apartenenţa şi demnitatea nu unei puteri nobiliare, ci a împăratului universului însuşi, şi nu numai pentru o zi, ci pentru întreaga veşnicie. Gândeşte-te la binecuvântata descendenţă de a fi copil al lui Dumnezeu şi la privilegiul de a-I sluji.

  Titluri de nobleţe - Devotional familie. Textul de astăzi ne garantează apartenenţa şi demnitatea nu unei puteri nobiliare, ci a împăratului universului însuşi, şi nu numai pentru o zi, ci pentru întreaga veşnicie. Gândeşte-te la binecuvântata descendenţă de a fi copil al lui Dumnezeu şi la privilegiul de a-I sluji.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...