Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Vei fi o cunună strălucitoare în mâna Domnului, o legătură împărătească în mâna Dumnezeului tău. – Isaia 62:3

  Cea mai mare dorinţă a poporului Israel în timpul captivităţii lui în Babilon era să se întoarcă la Ierusalim, să reconstruiască templul, să se bucure de libertatea de a se închina şi să-şi reia tradiţiile şi obiceiurile. Odată cu cucerirea Babilonului de către Cir Persanul, în 539 î.Hr., o fereastră de speranţă s-a deschis, deoarece numele cuceritorului persan fusese menţionat într-o profeţie scrisă cu o sută de ani mai devreme (Isaia 44:28). La un an după cucerirea Babilonului, în 538 î.Hr., Cir a dat un decret care garanta eliberarea evreilor şi le permitea să se întoarcă acasă să restaureze templul din Ierusalim şi să-şi refacă vieţile în ţara natală. El nu numai că le-a permis să se întoarcă, ci le-a înapoiat tot aurul, argintul şi bogăţiile pe care Nebucadneţar le luase din templu (Ezra 1).

  În ciuda acestei veşti bune, realizarea acestui proiect nu a fost uşoară, potrivit cărţii lui Ezra. În primul rând, numai o parte dintre exilaţi au hotărât să folosească ocazia de a se întoarce în Iuda. În al doilea rând, mulţi dintre cei care s-au întors (în special bătrânii) se plângeau că restaurarea templului nu mai putea aduce înapoi gloria dintâi. În al treilea rând, oponenţii încercau să oprească reconstrucţia templului. Mai ştim de la profetul Hagai că mulţi oameni, în loc să se intereseze de construirea casei lui Dumnezeu, erau mai degrabă interesaţi de construirea propriilor case. Când s-au hotărât în cele din urmă să revină la reconstruirea templului, s au confruntat cu resurse limitate şi cu dificultăţi.

  Mesajul din Isaia 62 vine în momentele dificile ale poporului lui Dumnezeu şi aduce speranţă, perspectivă şi curaj. Una dintre metaforele folosite este cea din versetul de astăzi: cununa de glorie şi coroana regală. De-a lungul istoriei omenirii s-au folosit multe obiecte de podoabă pentru a marca autoritatea, distincţia şi onoarea: tiare, mitre, coroane, salbe, eşarfe, centuri, fireturi, medalii şi medalioane.

  Dar cununa şi coroana din versetul de astăzi sunt diferite. Ele vin din mâna Domnului. Privilegiile şi onorurile sunt pe măsura Celui care le oferă. Nu există nimeni mai presus de împăratul universului. Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim. Ce privilegiu sublim!

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine - Devotional familie. Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...