Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine

  Vei fi o cunună strălucitoare în mâna Domnului, o legătură împărătească în mâna Dumnezeului tău. – Isaia 62:3

  Cea mai mare dorinţă a poporului Israel în timpul captivităţii lui în Babilon era să se întoarcă la Ierusalim, să reconstruiască templul, să se bucure de libertatea de a se închina şi să-şi reia tradiţiile şi obiceiurile. Odată cu cucerirea Babilonului de către Cir Persanul, în 539 î.Hr., o fereastră de speranţă s-a deschis, deoarece numele cuceritorului persan fusese menţionat într-o profeţie scrisă cu o sută de ani mai devreme (Isaia 44:28). La un an după cucerirea Babilonului, în 538 î.Hr., Cir a dat un decret care garanta eliberarea evreilor şi le permitea să se întoarcă acasă să restaureze templul din Ierusalim şi să-şi refacă vieţile în ţara natală. El nu numai că le-a permis să se întoarcă, ci le-a înapoiat tot aurul, argintul şi bogăţiile pe care Nebucadneţar le luase din templu (Ezra 1).

  În ciuda acestei veşti bune, realizarea acestui proiect nu a fost uşoară, potrivit cărţii lui Ezra. În primul rând, numai o parte dintre exilaţi au hotărât să folosească ocazia de a se întoarce în Iuda. În al doilea rând, mulţi dintre cei care s-au întors (în special bătrânii) se plângeau că restaurarea templului nu mai putea aduce înapoi gloria dintâi. În al treilea rând, oponenţii încercau să oprească reconstrucţia templului. Mai ştim de la profetul Hagai că mulţi oameni, în loc să se intereseze de construirea casei lui Dumnezeu, erau mai degrabă interesaţi de construirea propriilor case. Când s-au hotărât în cele din urmă să revină la reconstruirea templului, s au confruntat cu resurse limitate şi cu dificultăţi.

  Mesajul din Isaia 62 vine în momentele dificile ale poporului lui Dumnezeu şi aduce speranţă, perspectivă şi curaj. Una dintre metaforele folosite este cea din versetul de astăzi: cununa de glorie şi coroana regală. De-a lungul istoriei omenirii s-au folosit multe obiecte de podoabă pentru a marca autoritatea, distincţia şi onoarea: tiare, mitre, coroane, salbe, eşarfe, centuri, fireturi, medalii şi medalioane.

  Dar cununa şi coroana din versetul de astăzi sunt diferite. Ele vin din mâna Domnului. Privilegiile şi onorurile sunt pe măsura Celui care le oferă. Nu există nimeni mai presus de împăratul universului. Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim. Ce privilegiu sublim!

  Cununa de glorie şi coroana regala stima de sine - Devotional familie. Nu acorda prea mare importanţă prestigiului oferit de mâna omului! Acest fel de prestigiu este imperfect, deoarece este oferit şi acceptat de simpli muritori. Acordă valoare supremă demnităţii care vine de la Dumnezeu, care ne face desăvârşiţi atunci când o primim.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...