Articolul precedentSindromul Stockholm
  Articolul următorEste timpul să te încalți

  Copii adoptaţi

  Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică, ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: „Ava”, adică „Tată”. – Romani 8:15

  A te naşte într-o familie prestigioasă, a avea o mulţime de bani şi proprietăţi, a atinge ţinte academice şi profesionale de excepţie sunt unele dintre căile prin care primim onoare şi valoare în lumea seculară. Dar aceste lucruri nu au valoare ultimă înaintea lui Dumnezeu. Domnul nu Se uită la înfăţişare, ci la inimă. El îl evaluează pe om în funcţie de dragostea sa pentru Creator şi pentru cei de lângă el.

  În ciuda faptului că are altă scară de valori faţă de oameni, Dumnezeu foloseşte limbajul şi cultura noastră pentru a ne ajuta să înţelegem ideile şi conceptele Sale.

  De aceea foloseşte în mod repetat în Noul Testament exemplul sclaviei şi libertăţii pentru a ilustra viaţa unei persoane înainte şi după primirea lui Hristos ca Mântuitor.

  Pe vremea Imperiului Roman nu exista niciun grup social care să apere libertatea şi să abolească sclavia. Foarte puţini oameni considerau nedreptate faptul de a lua şi a deţine sclavi, pentru că aceştia erau o parte a vieţii cotidiene. De fapt, sclavii puteau fi obiectul abuzului şi asupririi. Cei care erau credincioşi şi ascultători primeau un tratament special şi câteodată erau eliberaţi şi erau angajaţi ca asistenţi, profesori sau contabili, în funcţie de capacităţile lor.

  Ultimul pas către libertate era atunci când sclavul era adoptat de către stăpânul său. Textul de astăzi ia această realitate socială a vremii respective şi prezintă contrastul dintre sclavie şi adopţie. Prima era o stare de teamă – teama de a fi umilit, lovit, exploatat fizic, emoţional sau sexual. Adopţia era starea care îi permitea persoanei adoptate să se adreseze lui pater potestas fără să fie nevoie să folosească titluri de politeţe, numindu-l simplu Abba (tată).

  Potrivit dreptului roman, saltul de la sclav la fiu adoptat presupunea o schimbare enormă. În momentul adopţiei, persoana primea un prenume nou şi numele noii familii. Mai primea şi dreptul de a moşteni în cota corectă bunurile familiei, ca oricare copil legitim. Mai mult decât atât, era considerat ca fiu legitim şi biologic, conform dreptului roman. În cele din urmă, viaţa sa anterioară de sclavie era ştearsă şi uitată definitiv.

  Astăzi, să acceptăm privilegiul de a nu mai fi sclavi, ci de a fi copii ai lui Dumnezeu. Acest lucru ne va face să uităm toate nedesăvârşirile şi eşecurile şi să ne concentrăm pe spiritul adopţiei, care ne dă dreptul să venim înaintea Tatălui ceresc cu afecţiunea unui copil.

  Copii adoptaţi - Devotional familie. Astăzi, să acceptăm privilegiul de a nu mai fi sclavi, ci de a fi copii ai lui Dumnezeu. Acest lucru ne va face să uităm toate nedesăvârşirile şi eşecurile şi să ne concentrăm pe spiritul adopţiei, care ne dă dreptul să venim înaintea Tatălui ceresc cu afecţiunea unui copil.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...