Articolul precedentDumnezeu te cheamă la luptă
  Articolul următorFrumusețea interioară

  Bărcuţa recuperată

  Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 6:20

  Se povesteşte că un băiat a meşterit, cu efort şi perseverenţă, o bărcuţă dintr-un lemn de esenţă moale, pe care a şlefuit-o şi i-a adăugat o velă. Pe lângă faptul că era bine făcută, bărcuţa corespundea din toate punctele de vedere şi arăta grozav. Când băiatul a ieşit şi a lansat-o la apă, briza sufla uşor şi ea a început să se mişte ca o barcă adevărată.

  Într-o zi, când băiatul se juca cu bărcuţa lui pe malul râului, a început să bată un vânt aprig, care, împreună cu curentul apei, au dus jucăria în josul râului până când a dispărut. Devastat, băiatul a căutat-o disperat, dar nu a găsit-o. Până la urmă, s-a întors acasă cu un puternic sentiment de pierdere.

  După câteva săptămâni, în timp ce dădea o raită prin oraş, copilul a fost surprins să-şi vadă bărcuţa în vitrina unui magazin de vechituri ca şi când ar fi fost un obiect pierdut. A intrat în magazin şi s-a uitat de aproape, constatând că era chiar barca lui de jucărie. A identificat semnele, formele şi toate detaliile, ca orice artist care îşi recunoaşte opera. Când vânzătorul s-a apropiat, el a exclamat cu toată certitudinea:

  – Barca aceasta este a mea! O cunosc, pentru că eu am făcut-o şi râul mi-a dus-o la vale.

  Vânzătorul nu l-a crezut şi i-a explicat că cineva i-o vânduse şi acum aceasta îi aparţinea. În cele din urmă, comerciantul s-a îndepărtat spunând:

  – Dacă o vrei, trebuie să o cumperi.

  Cu mare efort, copilul a lucrat ca să strângă banii. De îndată ce a avut destui, a alergat la magazin şi a cumpărat preţioasa bărcuţă. Strângând-o la piept, a rostit plin de tandreţe:

  – Acum eşti a mea. Eu te-am făcut şi acum te-am şi cumpărat cu un preţ.

  Dacă vreodată te simţi inferior sau ajungi în punctul de a te desconsidera, dacă te-ai pierdut sau vânturile vieţii te-au mânat spre destinaţii neplăcute, dacă ştii că trecutul tău a fost nefavorabil şi acum suferi consecinţele acestui fapt sau dacă ţi-ai pierdut speranţa de a mai fi recuperat, gândeşte-te că Domnul Isus te-a făcut şi îi aparţii Lui. Mai mult decât atât, pentru fiecare faptă imorală pe care ai săvârşit-o, pentru fiecare lege pe care ai călcat-o, Isus a plătit un preţ imens (propria Sa viaţă), ca să te salveze şi să-ţi spună: „Eşti al Meu, Eu te-am făcut şi te-am şi cumpărat cu un preţ.”

  Bărcuţa recuperată - Devotional familie. Pentru fiecare faptă imorală pe care ai săvârşit-o, pentru fiecare lege pe care ai călcat-o, Isus a plătit un preţ imens (propria Sa viaţă), ca să te salveze şi să-ţi spună: „Eşti al Meu, Eu te-am făcut şi te-am şi cumpărat cu un preţ.”
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...