Articolul precedentDumnezeu te cheamă la luptă
  Articolul următorFrumusețea interioară

  Bărcuţa recuperată

  Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 6:20

  Se povesteşte că un băiat a meşterit, cu efort şi perseverenţă, o bărcuţă dintr-un lemn de esenţă moale, pe care a şlefuit-o şi i-a adăugat o velă. Pe lângă faptul că era bine făcută, bărcuţa corespundea din toate punctele de vedere şi arăta grozav. Când băiatul a ieşit şi a lansat-o la apă, briza sufla uşor şi ea a început să se mişte ca o barcă adevărată.

  Într-o zi, când băiatul se juca cu bărcuţa lui pe malul râului, a început să bată un vânt aprig, care, împreună cu curentul apei, au dus jucăria în josul râului până când a dispărut. Devastat, băiatul a căutat-o disperat, dar nu a găsit-o. Până la urmă, s-a întors acasă cu un puternic sentiment de pierdere.

  După câteva săptămâni, în timp ce dădea o raită prin oraş, copilul a fost surprins să-şi vadă bărcuţa în vitrina unui magazin de vechituri ca şi când ar fi fost un obiect pierdut. A intrat în magazin şi s-a uitat de aproape, constatând că era chiar barca lui de jucărie. A identificat semnele, formele şi toate detaliile, ca orice artist care îşi recunoaşte opera. Când vânzătorul s-a apropiat, el a exclamat cu toată certitudinea:

  – Barca aceasta este a mea! O cunosc, pentru că eu am făcut-o şi râul mi-a dus-o la vale.

  Vânzătorul nu l-a crezut şi i-a explicat că cineva i-o vânduse şi acum aceasta îi aparţinea. În cele din urmă, comerciantul s-a îndepărtat spunând:

  – Dacă o vrei, trebuie să o cumperi.

  Cu mare efort, copilul a lucrat ca să strângă banii. De îndată ce a avut destui, a alergat la magazin şi a cumpărat preţioasa bărcuţă. Strângând-o la piept, a rostit plin de tandreţe:

  – Acum eşti a mea. Eu te-am făcut şi acum te-am şi cumpărat cu un preţ.

  Dacă vreodată te simţi inferior sau ajungi în punctul de a te desconsidera, dacă te-ai pierdut sau vânturile vieţii te-au mânat spre destinaţii neplăcute, dacă ştii că trecutul tău a fost nefavorabil şi acum suferi consecinţele acestui fapt sau dacă ţi-ai pierdut speranţa de a mai fi recuperat, gândeşte-te că Domnul Isus te-a făcut şi îi aparţii Lui. Mai mult decât atât, pentru fiecare faptă imorală pe care ai săvârşit-o, pentru fiecare lege pe care ai călcat-o, Isus a plătit un preţ imens (propria Sa viaţă), ca să te salveze şi să-ţi spună: „Eşti al Meu, Eu te-am făcut şi te-am şi cumpărat cu un preţ.”

  Bărcuţa recuperată - Devotional familie. Pentru fiecare faptă imorală pe care ai săvârşit-o, pentru fiecare lege pe care ai călcat-o, Isus a plătit un preţ imens (propria Sa viaţă), ca să te salveze şi să-ţi spună: „Eşti al Meu, Eu te-am făcut şi te-am şi cumpărat cu un preţ.”
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...