Exista atâtea binecuvântări!

  Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu, născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. – Ioan 1:12,13

  Am devotat întreaga lună ianuarie stimei de sine. Pentru mulţi oameni, sentimentele de inferioritate sunt reale. Avem o mulţime de surse pentru stima de sine în Cuvântul lui Dumnezeu. Acolo ni se prezintă binecuvântările continue şi certe oferite copiilor lui Dumnezeu. Aceasta ar trebui să fie cea mai bună cale de întărire a respectului de sine al oricui.

  Când şezi sau când te ridici să umbli, când gândeşti sau când vorbeşti, Dumnezeu are ochii aţintiţi asupra ta. Înainte să vorbeşti, Iahve îţi cunoaşte deja cuvintele (Psalmii 139:1-4). Dumnezeu este dragoste şi îţi transmite acest principiu ca să îl poţi pune în practică. Astfel, El rămâne în tine şi tu, în El (1 Ioan 4:16). Această dragoste nu este trecătoare, ci veşnică, iar mila Sa dăinuie în veci (Ieremia 31:3).

  Dumnezeu îţi asigură o mulţime de lucruri bune: daruri, abilităţi, capacităţi… şi toate vin de la un Dumnezeu vrednic de toată încrederea, deoarece în El nu este nici schimbare, nici umbră de mutare (Iacov 1:17).

  Atunci când ai de-a face cu sentimente de inferioritate sau de incompetenţă, când crezi că nu ai suficiente mijloace să-ţi îndeplineşti misiunea, gândeşte-te că Dumnezeu a promis că îţi împlineşte toate nevoile (Matei 6:31-33).

  Planurile lui Dumnezeu pentru tine sunt planuri de pace, şi nu de nenorocire şi, în ultimă instanţă, El te asigură că îţi va da tot ceea ce speri să primeşti (Ieremia 20:11). De fapt, El are putere să facă orice, deasupra sau dincolo de ceea ce ne putem imagina sau cere (Efeseni 3:20).

  Când îl primeşti pe Dumnezeu, El te consideră „o comoară deosebită” (Exodul 19:5) şi de aceea El îţi poartă de grijă şi te mângâie atunci când treci prin greutăţi; consolarea Lui este veşnică şi El îţi promite speranţă din belşug (2 Tesaloniceni 2:16,17). Mai mult decât atât, mângâierea Sa te învaţă cum să-i încurajezi pe alţii. El îţi stă alături când inima îţi este zdrobită şi duhul, căzut la pământ. Nu contează cât de multe suferinţe ai, Dumnezeu te va elibera din toate (2 Corinteni 1:3,4). Şi va veni ziua când nu va mai fi nevoie de mângâiere, deoarece Dumnezeu va şterge orice lacrimă şi Se va asigura că moartea nu va mai fi, nici ţipăt, nici durere, nici suferinţă (Apocalipsa 21:3,4).

  Toate aceste lucruri sunt posibile nu prin voinţa omului (Ioan 1:13), ci prin acţiunea directă a lui Dumnezeu. Ai vrea să accepţi această ofertă? Dumnezeu să te binecuvânteze şi să primeşti aceste privilegii pe care El vrea să ţi le acorde!

  Exista atâtea binecuvântări! - Devotional familie. Toate aceste lucruri sunt posibile nu prin voinţa omului (Ioan 1:13), ci prin acţiunea directă a lui Dumnezeu. Ai vrea să accepţi această ofertă? Dumnezeu să te binecuvânteze şi să primeşti aceste privilegii pe care El vrea să ţi le acorde!
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...