Exista atâtea binecuvântări!

  Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu, născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. – Ioan 1:12,13

  Am devotat întreaga lună ianuarie stimei de sine. Pentru mulţi oameni, sentimentele de inferioritate sunt reale. Avem o mulţime de surse pentru stima de sine în Cuvântul lui Dumnezeu. Acolo ni se prezintă binecuvântările continue şi certe oferite copiilor lui Dumnezeu. Aceasta ar trebui să fie cea mai bună cale de întărire a respectului de sine al oricui.

  Când şezi sau când te ridici să umbli, când gândeşti sau când vorbeşti, Dumnezeu are ochii aţintiţi asupra ta. Înainte să vorbeşti, Iahve îţi cunoaşte deja cuvintele (Psalmii 139:1-4). Dumnezeu este dragoste şi îţi transmite acest principiu ca să îl poţi pune în practică. Astfel, El rămâne în tine şi tu, în El (1 Ioan 4:16). Această dragoste nu este trecătoare, ci veşnică, iar mila Sa dăinuie în veci (Ieremia 31:3).

  Dumnezeu îţi asigură o mulţime de lucruri bune: daruri, abilităţi, capacităţi… şi toate vin de la un Dumnezeu vrednic de toată încrederea, deoarece în El nu este nici schimbare, nici umbră de mutare (Iacov 1:17).

  Atunci când ai de-a face cu sentimente de inferioritate sau de incompetenţă, când crezi că nu ai suficiente mijloace să-ţi îndeplineşti misiunea, gândeşte-te că Dumnezeu a promis că îţi împlineşte toate nevoile (Matei 6:31-33).

  Planurile lui Dumnezeu pentru tine sunt planuri de pace, şi nu de nenorocire şi, în ultimă instanţă, El te asigură că îţi va da tot ceea ce speri să primeşti (Ieremia 20:11). De fapt, El are putere să facă orice, deasupra sau dincolo de ceea ce ne putem imagina sau cere (Efeseni 3:20).

  Când îl primeşti pe Dumnezeu, El te consideră „o comoară deosebită” (Exodul 19:5) şi de aceea El îţi poartă de grijă şi te mângâie atunci când treci prin greutăţi; consolarea Lui este veşnică şi El îţi promite speranţă din belşug (2 Tesaloniceni 2:16,17). Mai mult decât atât, mângâierea Sa te învaţă cum să-i încurajezi pe alţii. El îţi stă alături când inima îţi este zdrobită şi duhul, căzut la pământ. Nu contează cât de multe suferinţe ai, Dumnezeu te va elibera din toate (2 Corinteni 1:3,4). Şi va veni ziua când nu va mai fi nevoie de mângâiere, deoarece Dumnezeu va şterge orice lacrimă şi Se va asigura că moartea nu va mai fi, nici ţipăt, nici durere, nici suferinţă (Apocalipsa 21:3,4).

  Toate aceste lucruri sunt posibile nu prin voinţa omului (Ioan 1:13), ci prin acţiunea directă a lui Dumnezeu. Ai vrea să accepţi această ofertă? Dumnezeu să te binecuvânteze şi să primeşti aceste privilegii pe care El vrea să ţi le acorde!

  Exista atâtea binecuvântări! - Devotional familie. Toate aceste lucruri sunt posibile nu prin voinţa omului (Ioan 1:13), ci prin acţiunea directă a lui Dumnezeu. Ai vrea să accepţi această ofertă? Dumnezeu să te binecuvânteze şi să primeşti aceste privilegii pe care El vrea să ţi le acorde!
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...