Articolul precedentSpiritul de critică
  Articolul următorSunt femeie

  O familie liniştită

  Cine îşi tulbură casa va moşteni vânt şi nebunul va fi robul omului înţelept. – Proverbele 11:29

  Dedicăm această lună relaţiilor de familie, inclusiv relaţiei de cuplu şi aceleia dintre părinţi şi copii. E un lucru dovedit că un cadru familial de calitate produce copii care reuşesc să facă faţă vieţii. Unul dintre cele mai importante studii în domeniu aparţine lui Michael Resnick şi Peter Bearman, de la Universitatea din Minnesota. Studiul a fost publicat în JAMA, una dintre cele mai prestigioase publicaţii ştiinţifice din lume. A fost un studiu extins, cu 90 000 de participanţi între 12 şi 18 ani. Aceştia au fost intervievaţi şi monitorizaţi timp de câţiva ani. Una dintre cele mai importante descoperiri a fost că, în ceea ce îi priveşte pe adolescenţi, cu cât sunt mai conectaţi la propria familie, cu atât sunt mai scăzute incidenţa violenţei juvenile, consumul de droguri, numărul de sarcini şi activitatea sexuală timpurie. Fără îndoială, beneficiile unei familii echilibrate sunt mai ample decât poate să dovedească acest studiu. Încă o dată, ştiinţa confirmă (chiar dacă există excepţii uneori) principiul fundamental că, atunci când educăm copilul pentru calea pe care trebuie să o urmeze, nu se va îndepărta de ea nici chiar la bătrâneţe (Proverbele 22:6).

  Versetul de astăzi este un apel către părinţi să păstreze armonia în familie, în caz contrar consecinţele fiind regretabile. Atunci când aduce haos în propria familie, un tată (sau o mamă) îşi expune de fapt copiii la cele mai mari pericole. Cum poate cineva provoca haos în familia sa? Prin transmiterea unor mesaje de ameninţare, provocare sau insultă; prin faptul de a fi un exemplu de trândăvie, dezordine sau nerăbdare ori atunci când se înfurie şi recurge la violenţă verbală sau fizică. Şi invidia şi lăcomia duc la distrugerea familiei. Potrivit cu versetul de astăzi, cine îşi tulbură familia „va moşteni vânt”. Ce cale cumplită de a perturba ordinea în familie! Ni se conturează imaginea de pierdere, de goliciune, descurajare, inutilitate, cu consecinţe mult mai adânci decât ne imaginăm.

  Pentru a evita acest parcurs greşit, inspiră-te din dragostea lui Dumnezeu – un tip de dragoste care demonstrează că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi (Romani 5:8).

  Fie ca dragostea Lui să domnească astăzi în familia ta! O dragoste care nu răneşte, nu invidiază, nu se laudă, nu este arogantă, nu este nesăbuită, nu se înfurie şi nu ţine mânie, se bucură de adevăr, şi nu de nelegiuire, este răbdătoare, crede totul, speră totul şi rezistă (1 Corinteni 13:4-7). Aceasta să fie rugăciunea ta de astăzi: „Ajută-mă, Doamne, să manifest această dragoste în familia mea!”

  O familie liniştită - Devotional familie. Fie ca dragostea Lui să domnească astăzi în familia ta! O dragoste care nu răneşte, nu invidiază, nu se laudă, nu este arogantă, nu este nesăbuită, nu se înfurie şi nu ţine mânie, se bucură de adevăr, şi nu de nelegiuire, este răbdătoare, crede totul, speră totul şi rezistă.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...