Articolul precedentÎn dreptul casei mele
  Articolul următorÎnțelepciunea unei tinere mame

  Apel către soţi

  Bărbaţilor, iubiţi-vâ nevestele şi nu ţineţi necaz pe ele. – Coloseni 3:19

  Soţul Valeriei nu a lovit-o niciodată, dar a hărţuit-o cu critică şi cuvinte agresive. El găsea continuu greşeli la felul în care ea îngrijea gospodăria şi copiii şi relaţiona cu vecinii… O compara frecvent cu alţi membri ai familiei lui, iar ea simţea că greşeşte întotdeauna. În mânia lui, îi adresa insulte Valeriei, dar nu scotea un cuvânt în prezenţa rudelor şi prietenilor. Copiii erau martori la acest comportament şi erau cuprinşi de frică. Aceste insulte i-au distrus moralul Valeriei. Până la urmă, ea a ajuns convinsă că e nefolositoare, nepricepută, rea şi ratată, întreaga familie suferea foarte mult din cauza comportamentului agresiv al tatălui.

  Astăzi se cunoaşte faptul că abuzul, atât cel fizic, cât şi cel verbal, are un impact devastator asupra victimei, a partenerului sau a copilului, care va sfârşi prin a suferi de anxietate, agitaţie, depresie, gânduri de suicid, simţăminte de inutilitate, ruşine, vinovăţie, tulburări de somn şi alte afecţiuni. Este foarte trist când mediul familial, care ar fi de dorit să fie un loc primitor pentru membrii familiei, unde fiecare să găsească afecţiune, susţinere şi înţelegere în faţa dificultăţilor vieţii, devine un loc ameninţător şi care aduce suferinţă. Pentru a evita aceste situaţii, Pavel îi încurajează pe soţii creştini să nu fie aspri cu soţia lor, ci să o iubească precum Hristos Şi-a iubit biserica, pentru care El S-a jertfit (Efeseni 5:25). Mai mult decât atât, el îi sfătuieşte să-şi iubească soţia ca pe propriul trup, adică să o susţină şi să îi poarte de grijă (v. 28,29).

  Verbul pikarino (a hărţui) înseamnă ad litteram „a produce amărăciune în stomac” şi, prin extensie, „a se mânia/înfuria” sau „a fi scos din sărite”. Mesajul era foarte relevant pentru o vreme când legea iudaică permitea ca femeia să fie tratată ca o proprietate sau un obiect. Bărbatul putea să divorţeze din orice motiv banal, dar soţia nu avea acest drept. De asemenea, era ceva obişnuit ca femeia să fie ţinută închisă în casă, în timp ce bărbatul era complet liber să aibă relaţii apropiate cu alte femei.

  Din nefericire, comportamentul violent persistă şi în secolul al XXI-lea: una din trei femei din lume este victima violenţei fizice, în mod frecvent din partea cuiva apropiat. Dacă adăugăm şi violenţa verbală, avem deja mai multe victime decât avem femei respectate. Domnul nu doreşte ca fiicele Sale să suporte mânia şi violenţa domestică. Dacă te afli într-o asemenea situaţie, caută să o rezolvi prin rugăciune şi credinţă. Dacă lucrurile nu se rezolvă, caută ajutor la cei din jur, deoarece foarte multe cazuri necesită intervenţie calificată.

  Apel către soţi - Devotional familie. Domnul nu doreşte ca fiicele Sale să suporte mânia şi violenţa domestică. Dacă te afli într-o asemenea situaţie, caută să o rezolvi prin rugăciune şi credinţă. Dacă lucrurile nu se rezolvă, caută ajutor la cei din jur, deoarece foarte multe cazuri necesită intervenţie calificată.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...