Articolul precedentÎn dreptul casei mele
  Articolul următorÎnțelepciunea unei tinere mame

  Apel către soţi

  Bărbaţilor, iubiţi-vâ nevestele şi nu ţineţi necaz pe ele. – Coloseni 3:19

  Soţul Valeriei nu a lovit-o niciodată, dar a hărţuit-o cu critică şi cuvinte agresive. El găsea continuu greşeli la felul în care ea îngrijea gospodăria şi copiii şi relaţiona cu vecinii… O compara frecvent cu alţi membri ai familiei lui, iar ea simţea că greşeşte întotdeauna. În mânia lui, îi adresa insulte Valeriei, dar nu scotea un cuvânt în prezenţa rudelor şi prietenilor. Copiii erau martori la acest comportament şi erau cuprinşi de frică. Aceste insulte i-au distrus moralul Valeriei. Până la urmă, ea a ajuns convinsă că e nefolositoare, nepricepută, rea şi ratată, întreaga familie suferea foarte mult din cauza comportamentului agresiv al tatălui.

  Astăzi se cunoaşte faptul că abuzul, atât cel fizic, cât şi cel verbal, are un impact devastator asupra victimei, a partenerului sau a copilului, care va sfârşi prin a suferi de anxietate, agitaţie, depresie, gânduri de suicid, simţăminte de inutilitate, ruşine, vinovăţie, tulburări de somn şi alte afecţiuni. Este foarte trist când mediul familial, care ar fi de dorit să fie un loc primitor pentru membrii familiei, unde fiecare să găsească afecţiune, susţinere şi înţelegere în faţa dificultăţilor vieţii, devine un loc ameninţător şi care aduce suferinţă. Pentru a evita aceste situaţii, Pavel îi încurajează pe soţii creştini să nu fie aspri cu soţia lor, ci să o iubească precum Hristos Şi-a iubit biserica, pentru care El S-a jertfit (Efeseni 5:25). Mai mult decât atât, el îi sfătuieşte să-şi iubească soţia ca pe propriul trup, adică să o susţină şi să îi poarte de grijă (v. 28,29).

  Verbul pikarino (a hărţui) înseamnă ad litteram „a produce amărăciune în stomac” şi, prin extensie, „a se mânia/înfuria” sau „a fi scos din sărite”. Mesajul era foarte relevant pentru o vreme când legea iudaică permitea ca femeia să fie tratată ca o proprietate sau un obiect. Bărbatul putea să divorţeze din orice motiv banal, dar soţia nu avea acest drept. De asemenea, era ceva obişnuit ca femeia să fie ţinută închisă în casă, în timp ce bărbatul era complet liber să aibă relaţii apropiate cu alte femei.

  Din nefericire, comportamentul violent persistă şi în secolul al XXI-lea: una din trei femei din lume este victima violenţei fizice, în mod frecvent din partea cuiva apropiat. Dacă adăugăm şi violenţa verbală, avem deja mai multe victime decât avem femei respectate. Domnul nu doreşte ca fiicele Sale să suporte mânia şi violenţa domestică. Dacă te afli într-o asemenea situaţie, caută să o rezolvi prin rugăciune şi credinţă. Dacă lucrurile nu se rezolvă, caută ajutor la cei din jur, deoarece foarte multe cazuri necesită intervenţie calificată.

  Apel către soţi - Devotional familie. Domnul nu doreşte ca fiicele Sale să suporte mânia şi violenţa domestică. Dacă te afli într-o asemenea situaţie, caută să o rezolvi prin rugăciune şi credinţă. Dacă lucrurile nu se rezolvă, caută ajutor la cei din jur, deoarece foarte multe cazuri necesită intervenţie calificată.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...