Articolul precedentRespectul față de cele sfinte
  Articolul următorCerere pentru liniște

  Un ajutor potrivit

  Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” – Geneza 2:18

  Când au măsurat corzile vocale ale câtorva persoane sănătoase, dr. Leah Bright şi colegii ei de la Spitalul „Johns Hopkins” (Baltimore, Maryland, SUA) au descoperit ceva surprinzător: mărimea corzilor vocale nu avea nicio legătură cu înălţimea, cu greutatea sau cu volumul corpului participanţilor la studiu. Totuşi s-a constatat o diferenţă clară în privinţa mărimii acestor organe la bărbaţi şi la femei. Deoarece femeile produc tonuri mai înalte, vocea lor nu are nevoie de atât de mult aer, astfel că se pierde mai puţină energie. În consecinţă, în general vorbind, femeile au tendinţa de a vorbi mai mult şi mai repede decât bărbaţii. Acesta este doar unul dintre exemplele de deosebiri biologice între cele două sexe.

  Lupta pentru egalitatea între sexe este o acţiune nobilă, întrucât femeile au fost prea adesea tratate ca subordonate. Dar nu putem ignora totuşi diferenţele biologice şi psihologice dintre bărbat şi femeie, care parţial îşi au rădăcinile la început, când Dumnezeu a creat femeia ca „un ajutor potrivit”. Acest lucru implică faptul că anumite caracteristici pe care le posedăm sunt specifice sexului nostru, făcând ca bărbaţii şi femeile să fie fiinţe diferite, dar în acelaşi timp complementare. De exemplu, sistemul endocrin este foarte diferit: tipul şi cantitatea secreţiei hormonale pregăteşte femeia pentru menstruaţie, sarcină şi alăptare – funcţii care nu sunt prezente la bărbaţi. Metabolismul la femei este mai lent, structura oaselor – mai uşoară, dimensiunea rinichilor, a ficatului şi a stomacului este mai mare, iar masa musculară (în raport cu masa corpului) este mai mică decât la bărbaţi. Diferenţe notabile sunt şi în comportamentul de comunicare: femeile ascultă mai atent şi au contact vizual de mai bună calitate decât bărbaţii. Femeile posedă o exprimare verbală mai rapidă şi mai dramatică decât bărbaţii, care vorbesc mai clar, mai obiectiv şi mai prescurtat.

  Pentru ca soţia şi soţul să aibă o relaţie de calitate, noi credem că, în marea Sa iubire, Dumnezeu a creat „parte bărbătească şi parte femeiască” (Geneza 1:27) pentru o reciprocă satisfacţie şi dezvoltare. Să nu privim diferenţele ca pe o sursă de deranj, ci ca pe un avantaj. Astăzi observă unele dintre aceste diferenţe în relaţia cu partenerul tău şi mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru darul deosebirilor.

  Un ajutor potrivit - Devotional familie. Să nu privim diferenţele ca pe o sursă de deranj, ci ca pe un avantaj. Astăzi observă unele dintre aceste diferenţe în relaţia cu partenerul tău şi mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru darul deosebirilor.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...