Articolul precedentAlinare sau ocară?
  Articolul următorBiserica ta interioară

  Femeia, via şi măslinul

  Nevastă-ta este ca o viţă roditoare înăuntrul casei tale, copiii tăi stau ca nişte lăstari de măslin împrejurul mesei tale. – Psalmii 128:3

  Casele din zona mediteraneeană, atât cele antice, cât şi cele moderne, au o curte interioară (patio) care permite luminii să pătrundă prin ferestrele interioare, în aceste curţi se află de obicei viţă-de-vie, care creşte luxuriant datorită climei mediteraneene. Aceasta oferă umbră şi constituie un frumos decor. Preţioşii struguri au menirea de a-i încânta şi hrăni pe toţi membrii familiei. În acest loc se joacă copiii sub privirea atentă a mamelor, care îi pot vedea din orice loc s-ar afla în casă. Pe înserate, patioul devine un loc plin de viaţă pentru întreaga familie. Aici toată lumea ia cina şi îşi petrece în mod plăcut seara, transformând acest spaţiu într-un centru social unde familia îşi consolidează legăturile.

  Versetul de astăzi o compară pe mamă cu aceste viţe-de-vie care se caţără pe pereţii curţii interioare. Copiii sunt comparaţi cu ramurile de măslin. Primăvara, măslinul produce inflorescenţe pline de seminţe, care vor deveni boabe. Aceste preţioase bobiţe anunţă venirea recoltei de măsline, la fel cum copiii prevestesc o generaţie viitoare.

  Ce frumoasă descriere a familiei! Aceasta scoate în evidenţă rolul central al mamei omniprezente şi vigilente, asemenea unei viţe-de-vie în curtea interioară, înconjurată de copii asemenea ramurilor de măslin, în jurul mesei familiei (Psalmii 128:3). Sigur că şi tatăl are un rol fundamental în sânul familiei (1 Tesaloniceni 2:11).

  În acest mediu idilic poate fi oferită cea mai bună formă de educaţie, care va rezista odată cu trecerea timpului. La fel cum viţa şi măslinul au nevoie de puterea lui Dumnezeu ca să crească, intervenţia divină este esenţială, deoarece chiar şi cele mai bune tehnici de educaţie ar fi de mică valoare fără Duhul lui Dumnezeu. Este necesară o putere supranaturală pentru stabilitatea familiei. Următorul text este foarte adevărat: „Şi dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; şi funia împletită în trei nu se rupe uşor” (Eclesiastul 4:12). Al treilea fir în funia familiei este puterea de neînvins a lui Dumnezeu.

  Astăzi rămâi deschis la influenţa divină, astfel încât principiile de educaţie pe care le aplici să-i facă pe copii şi pe tineri să crească pentru a-L iubi şi asculta pe Dumnezeu.

  Femeia, via şi măslinul - Devotional familie. Astăzi rămâi deschis la influenţa divină, astfel încât principiile de educaţie pe care le aplici să-i facă pe copii şi pe tineri să crească pentru a-L iubi şi asculta pe Dumnezeu.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...