Articolul precedentInfluența tăcută a rugăciunii
  Articolul următorCana-suvenir

  Imoralitatea din Corint

  Totuşi, din pricina curviei, fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei. – 1 Corinteni 7:2

  Corintul era considerat unul dintre cele mai prospere oraşe din timpul său. Situat la 80 de kilometri de Atena, Corintul era la răscrucea drumurilor comerciale dintre nord (Grecia Continentală) şi sud (Peloponezul) şi dintre est (Asia) şi vest (Roma). Cele două porturi ale sale controlau cea mai mare parte a transporturilor din Marea Mediterană. Acesta era punctul de tranzit pentru navigatori, soldaţi, comercianţi şi toate felurile de călători. Corintul a fost un oraş de mare importanţă în timpul Imperiului Grecesc şi chiar după cucerirea lui de către romani, mai ales după reconstrucţia realizată de Iulius Cezar între anii 46 şi 44 î.Hr. Dimensiunea sa a devenit şi mai mare atunci când au fost reconstruite templele, iar pieţele au fost lărgite. Se estimează că în cursul primului secol creştin, Corintul avea o jumătate de milion de locuitori şi cea mai mare piaţă din întregul Imperiu Roman, piaţă aflată în vecinătatea amfiteatrului ce putea cuprinde 14 000 de spectatori.

  Dar abundenţa şi prosperitatea au adus imoralitate şi destrăbălare printre locuitori. Limba greacă în sine a adoptat un cuvânt, korintiazomai, care înseamnă „sunt ca un corintean”, exprimând o stare de libertinaj. În mod similar, formularea Korintia kore (o tânără din Corint) era folosită cu referire la o prostituată. Dar ceea ce a atras faima risipei şi desfrâului Corintului antic era templul dedicat Afroditei, zeiţa dragostei. Cultul Afroditei îşi are originea în vremurile Greciei imperiale şi a continuat în timpul perioadei romane, întrucât unele monede romane purtau imaginea acestui templu. Acesta avea o mulţime de prostituate care se ofereau ca ofrandă sexuală cetăţenilor şi călătorilor.

  În mijlocul acestei veritabile metropole se afla o mică adunare de noi creştini – un grup pe care apostolul Pavel personal îl înfiinţase (1 Corinteni 4:15) – care era expusă la păcătoasele oferte ale societăţii. Astfel, Pavel insistă pe lângă bărbaţii din Corint să-şi aibă propriile neveste, iar pe lângă femei să-şi aibă propriii soţi, ca măsură de siguranţă, conform planului divin de la creaţie.

  Tentaţiile din ziua de astăzi nu sunt neapărat mai mici. Nu este de mirare că o treime dintre divorţuri sunt cauzate de infidelitate. Creştinii de astăzi, ca şi cei din Corint, nu sunt imuni la aceste provocări. Gândeşte-te astăzi la enormele pagube pe care imoralitatea sexuală şi infidelitatea conjugală le-ar putea produce relaţiilor noastre de familie şi cum ar putea altera relaţia noastră cu Dumnezeu.

  Hotărăşte-te astăzi, prin harul lui Dumnezeu, să urmezi recomandările biblice privind fidelitatea.

  Imoralitatea din Corint - Devotional familie. Hotărăşte-te astăzi, prin harul lui Dumnezeu, să urmezi recomandările biblice privind fidelitatea.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...