Articolul precedentBucuria de a le sluji semenilor
  Articolul următorSurioara mea

  Diavolul scoate la iveală

  Poate cineva să ia foc în sân fără să i se aprindă hainele? Sau poate merge cineva pe cărbuni aprinşi fără să-i ardă picioarele? Tot aşa este cu cel ce se duce la nevasta aproapelui său; oricine se apropie de ea nu va rămâne nepedepsit. – Proverbele 6:27-29

  Dr. David Birkenstock a fost mentorul meu (J) principal în privinţa responsabilităţilor mele administrative la universitatea unde activam. Corpul de studenţi era, în general, exemplar: tineri profesionişti care făceau tot ce le stătea în putere să-şi obţină titlurile de master sau de doctor. Cei mai mulţi dintre ei aveau familii şi ani de experienţă în pastoraţie, educaţie sau administrarea centrelor de sănătate. La un moment dat a trebuit să facem faţă câtorva probleme ridicate de infidelitatea maritală: abandonarea familiei, cupluri în criză, copii dezorientaţi sau parteneri violenţi.

  Când vreo situaţie de acest gen devenea cunoscută în comunitatea universităţii, dr. Birkenstock se adresa în mod foarte solemn adunării studenţilor, avertizându-ne cu un mesaj foarte clar, ce poate fi cuprins mai mult sau mai puţin în următoarele cuvinte: „Câteodată facem lucruri fără să ne gândim prea bine, iar în final trebuie să acceptăm consecinţele. Adulterul are consecinţe semnificative. Totuşi mulţi îl practică în secret, gândind că nu se va afla niciodată. Dar este o foarte mare greşeală ca cineva să creadă că poate să-şi înşele soţia, iar acest lucru nu se va afla niciodată; deoarece Satana cu siguranţă face tot posibilul, mai devreme sau mai târziu, să scoată la iveală înşelăciunea şi să o expună public.” Dr. Birkenstock ştia că Diavolul poate câştiga atunci când îi face să păcătuiască pe conducători şi pe oamenii cu influenţă din biserică. Poate că aceasta este o parte a înţelesului versetului de astăzi, care spune că nimeni nu poate să se atingă de nevasta vecinului fără să rămână nepedepsit.

  Jocul cu ispita este ca jocul cu focul. Cea mai înţeleaptă atitudine este părăsirea căii spre rău cât mai curând posibil. Dorinţa sexuală este foarte puternică, deoarece este un proces instinctiv şi e foarte greu să te opreşti când ai ajuns la un anumit punct. De aceea este nevoie să te conectezi fără rezerve la Dumnezeu, care îţi dă discernământul de a identifica ispita înainte ca aceasta să devină irezistibilă. El ne va da şi înţelepciunea de a nu ne pune în situaţii care în mod categoric ne vor duce în zona unei relaţii sexuale nelegitime. În cele din urmă, dacă ne aşezăm în mâinile lui Dumnezeu, El ne va da puterea să scăpăm din laţ, la fel ca Iosif atunci când soţia Iul Potifar i-a prins haina, spunându-i: „Culcă-te cu mine!” Iar el şi-a lăsat haina în mâinile ei şi a fugit afară din casă (Geneza 39:12).

  Diavolul scoate la iveală - Devotional familie. Dacă ne aşezăm în mâinile lui Dumnezeu, El ne va da puterea să scăpăm din laţ, la fel ca Iosif atunci când soţia Iul Potifar i-a prins haina, spunându-i: „Culcă-te cu mine!” Iar el şi-a lăsat haina în mâinile ei şi a fugit afară din casă.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...