Iubire uimitoare

Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit Hristos biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea. (Efeseni 5:25)

Benjamin Warfield (1851-1921) este foarte cunoscut în domeniul teologiei pentru testamentul său literar privind autoritatea Scripturilor şi a doctrinelor calviniste. Timp de 34 de ani, el a fost profesor de teologie la Seminarul Teologic al Universităţii Princeton (New Jersey, Statele Unite). Ceea ce mulţi oameni nu cunosc despre el este dragostea sa devotată faţă de soţie. Tânărul Benjamin Warfield şi Annie Kinhead s-au căsătorit în 1876. După câteva săptămâni s-au mutat în Germania, unde Benjamin a început cursurile la Universitatea din Leipzig. Nu aveau încă un an de căsătorie când Annie a fost lovită de un trăsnet în timpul unei furtuni teribile. Acest accident a facut-o infirmă funcţional până la moarte, în 1915.

De-a lungul a aproape 40 de ani de căsătorie, Benjamin s-a implicat în îngrijirea lui Annie într-o aşa măsură încât biografii săi au afirmat că nu a părăsit niciodată casa mai mult de două ore. Warfield îi citea adesea cărţi soţiei sale şi îi oferea toată susţinerea de care avea nevoie. Nu au avut niciodată copii. Cineva apropiat i-a făcut odată o sugestie:

– Nu ar fi mai bine pentru tine să o internezi pe Annie într-o instituţie de profil, unde să i se ofere îngrijirea necesară, astfel ca tu să dedici mai mult timp scrisului şi predatului? Ai putea lucra mai mult şi face o treabă mai bună.

– Treaba mea este soţia mea. N-o să încetez niciodată să-i rămân alături; o voi iubi şi îngriji câţi ani ne va da Dumnezeu, a fost răspunsul lui Warfield.

Şi s-a ţinut de cuvânt până la moartea lui Annie, în 1915, după 39 de ani de dragoste şi dedicare.

Versetul de astăzi le cere soţilor să-şi iubească soţiile cum Şi-a iubit Hristos biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea. Exemplul lui Warfield ne poate inspira şi motiva să trăim o viaţă de sacrificiu de sine pentru a-i sluji celui drag. Şi ne poate face să înţelegem foarte bine iubirea lui Hristos pentru fiii şi fiicele Sale. Chiar dacă suntem bolnavi, neascultători sau încăpăţânaţi, Hristos nu ne abandonează nici chiar pentru o clipă. El este totdeauna gata să ne susţină şi să ne binecuvânteze.

Dacă eşti căsătorit, gândeşte-te astăzi la iubirea desăvârşită a lui Hristos şi, prin harul Său, transmite această iubire către partenerul tău. Dacă nu eşti căsătorit, poţi manifesta iubirea lui Hristos faţă de cei de lângă tine, chiar şi într-o manieră eroică, aşa cum scria loan: „Nu este dragoste mai mare decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi” (Ioan 15:13).

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video