Iubire uimitoare

  Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit Hristos biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea. (Efeseni 5:25)

  Benjamin Warfield (1851-1921) este foarte cunoscut în domeniul teologiei pentru testamentul său literar privind autoritatea Scripturilor şi a doctrinelor calviniste. Timp de 34 de ani, el a fost profesor de teologie la Seminarul Teologic al Universităţii Princeton (New Jersey, Statele Unite). Ceea ce mulţi oameni nu cunosc despre el este dragostea sa devotată faţă de soţie. Tânărul Benjamin Warfield şi Annie Kinhead s-au căsătorit în 1876. După câteva săptămâni s-au mutat în Germania, unde Benjamin a început cursurile la Universitatea din Leipzig. Nu aveau încă un an de căsătorie când Annie a fost lovită de un trăsnet în timpul unei furtuni teribile. Acest accident a facut-o infirmă funcţional până la moarte, în 1915.

  De-a lungul a aproape 40 de ani de căsătorie, Benjamin s-a implicat în îngrijirea lui Annie într-o aşa măsură încât biografii săi au afirmat că nu a părăsit niciodată casa mai mult de două ore. Warfield îi citea adesea cărţi soţiei sale şi îi oferea toată susţinerea de care avea nevoie. Nu au avut niciodată copii. Cineva apropiat i-a făcut odată o sugestie:

  – Nu ar fi mai bine pentru tine să o internezi pe Annie într-o instituţie de profil, unde să i se ofere îngrijirea necesară, astfel ca tu să dedici mai mult timp scrisului şi predatului? Ai putea lucra mai mult şi face o treabă mai bună.

  – Treaba mea este soţia mea. N-o să încetez niciodată să-i rămân alături; o voi iubi şi îngriji câţi ani ne va da Dumnezeu, a fost răspunsul lui Warfield.

  Şi s-a ţinut de cuvânt până la moartea lui Annie, în 1915, după 39 de ani de dragoste şi dedicare.

  Versetul de astăzi le cere soţilor să-şi iubească soţiile cum Şi-a iubit Hristos biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea. Exemplul lui Warfield ne poate inspira şi motiva să trăim o viaţă de sacrificiu de sine pentru a-i sluji celui drag. Şi ne poate face să înţelegem foarte bine iubirea lui Hristos pentru fiii şi fiicele Sale. Chiar dacă suntem bolnavi, neascultători sau încăpăţânaţi, Hristos nu ne abandonează nici chiar pentru o clipă. El este totdeauna gata să ne susţină şi să ne binecuvânteze.

  Dacă eşti căsătorit, gândeşte-te astăzi la iubirea desăvârşită a lui Hristos şi, prin harul Său, transmite această iubire către partenerul tău. Dacă nu eşti căsătorit, poţi manifesta iubirea lui Hristos faţă de cei de lângă tine, chiar şi într-o manieră eroică, aşa cum scria loan: „Nu este dragoste mai mare decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi” (Ioan 15:13).

  Iubire uimitoare - Devotional familie. Chiar dacă suntem bolnavi, neascultători sau încăpăţânaţi, Hristos nu ne abandonează nici chiar pentru o clipă. El este totdeauna gata să ne susţină şi să ne binecuvânteze.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...