Iubire uimitoare

  Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit Hristos biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea. (Efeseni 5:25)

  Benjamin Warfield (1851-1921) este foarte cunoscut în domeniul teologiei pentru testamentul său literar privind autoritatea Scripturilor şi a doctrinelor calviniste. Timp de 34 de ani, el a fost profesor de teologie la Seminarul Teologic al Universităţii Princeton (New Jersey, Statele Unite). Ceea ce mulţi oameni nu cunosc despre el este dragostea sa devotată faţă de soţie. Tânărul Benjamin Warfield şi Annie Kinhead s-au căsătorit în 1876. După câteva săptămâni s-au mutat în Germania, unde Benjamin a început cursurile la Universitatea din Leipzig. Nu aveau încă un an de căsătorie când Annie a fost lovită de un trăsnet în timpul unei furtuni teribile. Acest accident a facut-o infirmă funcţional până la moarte, în 1915.

  De-a lungul a aproape 40 de ani de căsătorie, Benjamin s-a implicat în îngrijirea lui Annie într-o aşa măsură încât biografii săi au afirmat că nu a părăsit niciodată casa mai mult de două ore. Warfield îi citea adesea cărţi soţiei sale şi îi oferea toată susţinerea de care avea nevoie. Nu au avut niciodată copii. Cineva apropiat i-a făcut odată o sugestie:

  – Nu ar fi mai bine pentru tine să o internezi pe Annie într-o instituţie de profil, unde să i se ofere îngrijirea necesară, astfel ca tu să dedici mai mult timp scrisului şi predatului? Ai putea lucra mai mult şi face o treabă mai bună.

  – Treaba mea este soţia mea. N-o să încetez niciodată să-i rămân alături; o voi iubi şi îngriji câţi ani ne va da Dumnezeu, a fost răspunsul lui Warfield.

  Şi s-a ţinut de cuvânt până la moartea lui Annie, în 1915, după 39 de ani de dragoste şi dedicare.

  Versetul de astăzi le cere soţilor să-şi iubească soţiile cum Şi-a iubit Hristos biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea. Exemplul lui Warfield ne poate inspira şi motiva să trăim o viaţă de sacrificiu de sine pentru a-i sluji celui drag. Şi ne poate face să înţelegem foarte bine iubirea lui Hristos pentru fiii şi fiicele Sale. Chiar dacă suntem bolnavi, neascultători sau încăpăţânaţi, Hristos nu ne abandonează nici chiar pentru o clipă. El este totdeauna gata să ne susţină şi să ne binecuvânteze.

  Dacă eşti căsătorit, gândeşte-te astăzi la iubirea desăvârşită a lui Hristos şi, prin harul Său, transmite această iubire către partenerul tău. Dacă nu eşti căsătorit, poţi manifesta iubirea lui Hristos faţă de cei de lângă tine, chiar şi într-o manieră eroică, aşa cum scria loan: „Nu este dragoste mai mare decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi” (Ioan 15:13).

  Iubire uimitoare - Devotional familie. Chiar dacă suntem bolnavi, neascultători sau încăpăţânaţi, Hristos nu ne abandonează nici chiar pentru o clipă. El este totdeauna gata să ne susţină şi să ne binecuvânteze.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...