Articolul precedentDavid: părintele permisiv
  Articolul următorÎn brațele Sale

  Puterea iertării

  Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. – Efeseni 4:32

  Amy era o tânără cu principii solide: hotărâtă, curajoasă şi, mai presus de toate, plină de compasiune. Dorinţa ei de a face dreptate şi a aduce egalitate în lume a făcut-o să urmeze cursuri universitare de relaţii internaţionale la Universitatea Stanford (California, Statele Unite). După absolvire a câştigat o bursă Fulbright pentru a se implica într-un proiect de promovare a egalităţii şi de luptă împotriva segregării sociale în Africa de Sud. La sfârşitul stagiului, când mai erau doar două zile până să plece acasă, câţiva tineri din satul Guguletu au oprit-o, au scos-o din maşină şi au înjunghiat-o, lăsând-o moartă. Părinţii ei şi logodnicul (cu care trebuia să se căsătorească la scurt timp), prietenii şi familia au rămas devastaţi în faţa unei asemenea pierderi nedrepte şi tară sens. Au fost cuprinşi în întregime de mânie, durere şi ură – reacţii umane naturale la un asemenea act oribil.

  Părinţii lui Amy însă au dovedit un caracter de o nobleţe morală desăvârşită. La câteva luni după pierderea şocantă suferită, ei au călătorit până în locul unde s-au întâmplat evenimentele şi s-au întâlnit cu familiile ucigaşilor şi cu ucigaşii înşişi pentru a le acorda iertarea. Ei au fondat apoi o instituţie care astăzi operează în Africa de Sud: Fundaţia „Amy Biehl”, care promovează sănătatea, educaţia, artele, muzica şi programele de recreere pentru persoanele dezavantajate. Doi dintre acei tineri asasini, Ntobeko Peni şi Easy Nofemela, care fuseseră învăţaţi că toţi membrii rasei albe sunt inamici malefici, şi-au regretat fapta şi au fost reabilitaţi. Amândoi lucrează la Fundaţia „Amy Biehl” şi duc mai departe moştenirea lăsată de Amy.

  Iertarea generoasă oferită de aceşti părinţi a produs o serie de reacţii pacifiste şi simţăminte pozitive. Ei s-au eliberat de mânie, durere şi ură. Asasinii au fost transformaţi prin puterea acestei iertări. Mulţi au fost inspiraţi de iertarea dovedită de aceşti părinţi. Astăzi, mulţi oameni încă sunt binecuvântaţi prin această fundaţie.

  Iertarea pe care ne-o acordă nouă Dumnezeu este mai mult decât completă. Ea este o iertare atât de puternică încât ne invită să ne iertăm semenii precum ne spune versetul de astăzi. Poate că Domnul nu te invită să ierţi pe cineva care ţi-a omorât o persoană iubită, ci să-ţi ierţi soţia, copilul, tatăl, vecinul sau părintele. Dacă ai fost ţinta vreunei ofense, roagă-te astăzi ca Duhul Sfânt să-ţi înmoaie inima să poţi şi tu ierta aşa cum Dumnezeu te-a iertat, în Hristos.

  Puterea iertării - Devotional familie. Poate că Domnul nu te invită să ierţi pe cineva care ţi-a omorât o persoană iubită, ci să-ţi ierţi soţia, copilul, tatăl, vecinul sau părintele. Dacă ai fost ţinta vreunei ofense, roagă-te astăzi ca Duhul Sfânt să-ţi înmoaie inima să poţi şi tu ierta aşa cum Dumnezeu te-a iertat, în Hristos.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...