Articolul precedentDavid: părintele permisiv
  Articolul următorÎn brațele Sale

  Puterea iertării

  Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. – Efeseni 4:32

  Amy era o tânără cu principii solide: hotărâtă, curajoasă şi, mai presus de toate, plină de compasiune. Dorinţa ei de a face dreptate şi a aduce egalitate în lume a făcut-o să urmeze cursuri universitare de relaţii internaţionale la Universitatea Stanford (California, Statele Unite). După absolvire a câştigat o bursă Fulbright pentru a se implica într-un proiect de promovare a egalităţii şi de luptă împotriva segregării sociale în Africa de Sud. La sfârşitul stagiului, când mai erau doar două zile până să plece acasă, câţiva tineri din satul Guguletu au oprit-o, au scos-o din maşină şi au înjunghiat-o, lăsând-o moartă. Părinţii ei şi logodnicul (cu care trebuia să se căsătorească la scurt timp), prietenii şi familia au rămas devastaţi în faţa unei asemenea pierderi nedrepte şi tară sens. Au fost cuprinşi în întregime de mânie, durere şi ură – reacţii umane naturale la un asemenea act oribil.

  Părinţii lui Amy însă au dovedit un caracter de o nobleţe morală desăvârşită. La câteva luni după pierderea şocantă suferită, ei au călătorit până în locul unde s-au întâmplat evenimentele şi s-au întâlnit cu familiile ucigaşilor şi cu ucigaşii înşişi pentru a le acorda iertarea. Ei au fondat apoi o instituţie care astăzi operează în Africa de Sud: Fundaţia „Amy Biehl”, care promovează sănătatea, educaţia, artele, muzica şi programele de recreere pentru persoanele dezavantajate. Doi dintre acei tineri asasini, Ntobeko Peni şi Easy Nofemela, care fuseseră învăţaţi că toţi membrii rasei albe sunt inamici malefici, şi-au regretat fapta şi au fost reabilitaţi. Amândoi lucrează la Fundaţia „Amy Biehl” şi duc mai departe moştenirea lăsată de Amy.

  Iertarea generoasă oferită de aceşti părinţi a produs o serie de reacţii pacifiste şi simţăminte pozitive. Ei s-au eliberat de mânie, durere şi ură. Asasinii au fost transformaţi prin puterea acestei iertări. Mulţi au fost inspiraţi de iertarea dovedită de aceşti părinţi. Astăzi, mulţi oameni încă sunt binecuvântaţi prin această fundaţie.

  Iertarea pe care ne-o acordă nouă Dumnezeu este mai mult decât completă. Ea este o iertare atât de puternică încât ne invită să ne iertăm semenii precum ne spune versetul de astăzi. Poate că Domnul nu te invită să ierţi pe cineva care ţi-a omorât o persoană iubită, ci să-ţi ierţi soţia, copilul, tatăl, vecinul sau părintele. Dacă ai fost ţinta vreunei ofense, roagă-te astăzi ca Duhul Sfânt să-ţi înmoaie inima să poţi şi tu ierta aşa cum Dumnezeu te-a iertat, în Hristos.

  Puterea iertării - Devotional familie. Poate că Domnul nu te invită să ierţi pe cineva care ţi-a omorât o persoană iubită, ci să-ţi ierţi soţia, copilul, tatăl, vecinul sau părintele. Dacă ai fost ţinta vreunei ofense, roagă-te astăzi ca Duhul Sfânt să-ţi înmoaie inima să poţi şi tu ierta aşa cum Dumnezeu te-a iertat, în Hristos.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...