Ziua Sfântului Valentin

  Eu sunt a iubitului meu şi iubitul meu este al meu; el îşi paşte turma între crini. – Cântarea cântărilor 6:3

  În multe locuri, ziua de 14 februarie este sărbătorită ca Sf. Valentin, zi dedicată îndrăgostiţilor, iubirii şi relaţiilor. Valentin a fost un preot din Roma secolului al Ill-lea care a slujit biserica în timpul împăratului Claudius al II-lea (Gothicus). Împăratul Claudius a interzis căsătoria în rândul tinerilor, pe care intenţiona să-i instruiască şi să formeze o armată de elită, cu soldaţi fără responsabilităţi familiale. Acest lucru a încurajat dragostea liberă în rândul tinerilor. Pentru a evita acest lucru şi a păstra sfinţenia căsătoriei, Valentin oficia căsătorii în secret. Când autorităţile i-au descoperit insubordonarea faţă de legea civilă, Valentin a fost arestat. A fost torturat până când a murit, la 14 februarie 270. Astfel a devenit el ocrotitorul îndrăgostiţilor.

  Cu multe secole mai devreme, Solomon a scris Cântarea cântărilor, care înalţă dragostea din cadrul unui cuplu şi în care romantismul, sexualitatea şi unirea maritală sunt în mod clar scoase în evidenţă. Cu multe alte secole înainte de Solomon, a fost înfiinţată căsătoria autentică – ceva menit de Dumnezeu însuşi să fie în beneficiul bărbatului şi al femeii (Geneza 2:24).

  Căsătoria morală este o opţiune care generează cele mai înalte niveluri de satisfacţie în viaţă şi o mai bună sănătate. Se spune chiar că ar creşte longevitatea. Dr. Lewis Terman (1877-1956) a condus un studiu fascinant în care a urmărit 15 000 de copii cu capacitate intelectuală foarte ridicată. Aceştia au luat parte la studiu pe parcursul întregii lor vieţi. S-au colectat o mulţime de date de la aceşti subiecţi, printre care statutul marital şi relaţia dintre acesta şi sănătate şi longevitate. Unul din ultimele rapoarte asupra acestui grup a fost publicat de Howard Friedman (Universitatea din California) şi Leslie Martin (Universitatea La Sierra). Cartea lor The Longevity Project (Proiectul longevităţii) arată că acei participanţi (unii dintre ei erau încă în viaţă la momentul publicării cărţii, în 2011) care s-au bucurat de o viaţă mai lungă avuseseră o căsătorie fericită.

  Căsătoria este de origine divină şi reprezintă un model. Este adevărat că sunt şi familii care produc mai multă durere decât plăcere, dar este de asemenea adevărat că multe altele sunt un redutabil succes, în cea mai mare parte prin trăirea iubirii adevărate şi prin puterea lui Dumnezeu. Prin harul Său, hotărăşte-te astăzi să-ţi dezvolţi relaţiile de iubire, fie că e vorba de cea cu soţia, cu tatăl, mama, copilul sau cu fratele tău, pentru ca ele să fie aşa cum zice Solomon: „Eu sunt a iubitului meu şi iubitul meu este al meu.”

  Ziua Sfântului Valentin - Devotional familie. Prin harul Său, hotărăşte-te astăzi să-ţi dezvolţi relaţiile de iubire, fie că e vorba de cea cu soţia, cu tatăl, mama, copilul sau cu fratele tău, pentru ca ele să fie aşa cum zice Solomon: „Eu sunt a iubitului meu şi iubitul meu este al meu.”
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...