Ziua Sfântului Valentin

  Eu sunt a iubitului meu şi iubitul meu este al meu; el îşi paşte turma între crini. – Cântarea cântărilor 6:3

  În multe locuri, ziua de 14 februarie este sărbătorită ca Sf. Valentin, zi dedicată îndrăgostiţilor, iubirii şi relaţiilor. Valentin a fost un preot din Roma secolului al Ill-lea care a slujit biserica în timpul împăratului Claudius al II-lea (Gothicus). Împăratul Claudius a interzis căsătoria în rândul tinerilor, pe care intenţiona să-i instruiască şi să formeze o armată de elită, cu soldaţi fără responsabilităţi familiale. Acest lucru a încurajat dragostea liberă în rândul tinerilor. Pentru a evita acest lucru şi a păstra sfinţenia căsătoriei, Valentin oficia căsătorii în secret. Când autorităţile i-au descoperit insubordonarea faţă de legea civilă, Valentin a fost arestat. A fost torturat până când a murit, la 14 februarie 270. Astfel a devenit el ocrotitorul îndrăgostiţilor.

  Cu multe secole mai devreme, Solomon a scris Cântarea cântărilor, care înalţă dragostea din cadrul unui cuplu şi în care romantismul, sexualitatea şi unirea maritală sunt în mod clar scoase în evidenţă. Cu multe alte secole înainte de Solomon, a fost înfiinţată căsătoria autentică – ceva menit de Dumnezeu însuşi să fie în beneficiul bărbatului şi al femeii (Geneza 2:24).

  Căsătoria morală este o opţiune care generează cele mai înalte niveluri de satisfacţie în viaţă şi o mai bună sănătate. Se spune chiar că ar creşte longevitatea. Dr. Lewis Terman (1877-1956) a condus un studiu fascinant în care a urmărit 15 000 de copii cu capacitate intelectuală foarte ridicată. Aceştia au luat parte la studiu pe parcursul întregii lor vieţi. S-au colectat o mulţime de date de la aceşti subiecţi, printre care statutul marital şi relaţia dintre acesta şi sănătate şi longevitate. Unul din ultimele rapoarte asupra acestui grup a fost publicat de Howard Friedman (Universitatea din California) şi Leslie Martin (Universitatea La Sierra). Cartea lor The Longevity Project (Proiectul longevităţii) arată că acei participanţi (unii dintre ei erau încă în viaţă la momentul publicării cărţii, în 2011) care s-au bucurat de o viaţă mai lungă avuseseră o căsătorie fericită.

  Căsătoria este de origine divină şi reprezintă un model. Este adevărat că sunt şi familii care produc mai multă durere decât plăcere, dar este de asemenea adevărat că multe altele sunt un redutabil succes, în cea mai mare parte prin trăirea iubirii adevărate şi prin puterea lui Dumnezeu. Prin harul Său, hotărăşte-te astăzi să-ţi dezvolţi relaţiile de iubire, fie că e vorba de cea cu soţia, cu tatăl, mama, copilul sau cu fratele tău, pentru ca ele să fie aşa cum zice Solomon: „Eu sunt a iubitului meu şi iubitul meu este al meu.”

  Ziua Sfântului Valentin - Devotional familie. Prin harul Său, hotărăşte-te astăzi să-ţi dezvolţi relaţiile de iubire, fie că e vorba de cea cu soţia, cu tatăl, mama, copilul sau cu fratele tău, pentru ca ele să fie aşa cum zice Solomon: „Eu sunt a iubitului meu şi iubitul meu este al meu.”
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...