Moştenirea lui lahve

  Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. – Psalmii 127:3

  Când magnatul industriaş nord-american Wellington Burt a murit (1831-1919), nimeni nu-şi putea imagina conţinutul ciudat al testamentului său. Acesta a lăsat o moştenire imensă ce nu putea fi transferată imediat urmaşilor săi.

  După ce copiii şi nepoţii lui aveau să moară, trebuiau să treacă 21 de ani şi abia apoi să se împartă averea între urmaşii aflaţi în viaţă la acel moment. Aceste condiţii nu mi putut fi îndeplinite decât în 2010, la aproape un secol de la moartea sa. Au beneficiat 12 descendenţi direcţi (strănepoţi, stră-strănepoţi şi stră-stră-strănepoţi), care, fără să-şi cunoască înaintaşul, au primit partea de moştenire corespunzătoare, de peste 100 de milioane de dolari. Nimeni nu a aflat niciodată motivul acestei decizii excentrice. E foarte posibil ca el să fi dorit să controleze viaţa altor oameni chiar şi după moarte. Succesiunile sunt de obicei complicate şi creează semnificative neînţelegeri între moştenitori.

  În versetul de astăzi, cuvântul „moştenire” cuprinde mai mult decât bani şi bunuri materiale. lahve plasează în grija noastră copiii. În virtutea faptului că este deţinătorul tuturor lucrurilor de pe pământ (Deuteronomul 10:14), El a făcut alegerea să ne încredinţeze nouă copiii ca pe o moştenire. Orice succesiune, inclusiv cea care îi include pe copii, aduce cu ea complicaţii administrative şi bătăi de cap, dar şi satisfacţie şi recompense.

  Există câteva avantaje la apariţia pe lume a copiilor. În primul rând, ei adaugă un rost, un sens, o motivaţie vieţii părinţilor lor. În al doilea rând, copiii întăresc relaţiile maritale. În al treilea rând, creează bună dispoziţie şi aduc multe momente fericite şi de neuitat în cadrul familiei. Apoi, ei îi ajută pe părinţi să-şi diminueze egoismul, să devină mai disciplinaţi şi mai bine pregătiţi să se confrunte cu dificultăţile vieţii. Sfintele Scripturi le oferă părinţilor privilegiul enorm de a-i învăţa pe copii valorile cerului: „Să le vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula” (Deuteronomul 6:7). Astfel, atunci când copilul „va îmbătrâni, nu se va abate de la ea [calea dreaptă]” (Proverbele 22:6). Ce mare privilegiu este să-i conduci pe copii la picioarele Domnului!

  Dacă eşti mamă sau tată, gândeşte-te la copiii tăi nu ca la o povară, ci ca la o moştenire pe care ai primit-o de la Dumnezeu însuşi! Aşa îi vei iubi mai mult şi relaţia ta cu ei se va îmbogăţi. Dacă nu ai copii, îmbunătăţeşte-ţi atitudinea faţă de cei mici şi poartă-te ca Isus, care S-a rugat pentru ei şi i-a avertizat pe apostoli: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi…” (Matei 19:14).

  Moştenirea lui lahve - Devotional familie. Dacă eşti mamă sau tată, gândeşte-te la copiii tăi nu ca la o povară, ci ca la o moştenire pe care ai primit-o de la Dumnezeu însuşi! Aşa îi vei iubi mai mult şi relaţia ta cu ei se va îmbogăţi.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...