Moştenirea lui lahve

  Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. – Psalmii 127:3

  Când magnatul industriaş nord-american Wellington Burt a murit (1831-1919), nimeni nu-şi putea imagina conţinutul ciudat al testamentului său. Acesta a lăsat o moştenire imensă ce nu putea fi transferată imediat urmaşilor săi.

  După ce copiii şi nepoţii lui aveau să moară, trebuiau să treacă 21 de ani şi abia apoi să se împartă averea între urmaşii aflaţi în viaţă la acel moment. Aceste condiţii nu mi putut fi îndeplinite decât în 2010, la aproape un secol de la moartea sa. Au beneficiat 12 descendenţi direcţi (strănepoţi, stră-strănepoţi şi stră-stră-strănepoţi), care, fără să-şi cunoască înaintaşul, au primit partea de moştenire corespunzătoare, de peste 100 de milioane de dolari. Nimeni nu a aflat niciodată motivul acestei decizii excentrice. E foarte posibil ca el să fi dorit să controleze viaţa altor oameni chiar şi după moarte. Succesiunile sunt de obicei complicate şi creează semnificative neînţelegeri între moştenitori.

  În versetul de astăzi, cuvântul „moştenire” cuprinde mai mult decât bani şi bunuri materiale. lahve plasează în grija noastră copiii. În virtutea faptului că este deţinătorul tuturor lucrurilor de pe pământ (Deuteronomul 10:14), El a făcut alegerea să ne încredinţeze nouă copiii ca pe o moştenire. Orice succesiune, inclusiv cea care îi include pe copii, aduce cu ea complicaţii administrative şi bătăi de cap, dar şi satisfacţie şi recompense.

  Există câteva avantaje la apariţia pe lume a copiilor. În primul rând, ei adaugă un rost, un sens, o motivaţie vieţii părinţilor lor. În al doilea rând, copiii întăresc relaţiile maritale. În al treilea rând, creează bună dispoziţie şi aduc multe momente fericite şi de neuitat în cadrul familiei. Apoi, ei îi ajută pe părinţi să-şi diminueze egoismul, să devină mai disciplinaţi şi mai bine pregătiţi să se confrunte cu dificultăţile vieţii. Sfintele Scripturi le oferă părinţilor privilegiul enorm de a-i învăţa pe copii valorile cerului: „Să le vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula” (Deuteronomul 6:7). Astfel, atunci când copilul „va îmbătrâni, nu se va abate de la ea [calea dreaptă]” (Proverbele 22:6). Ce mare privilegiu este să-i conduci pe copii la picioarele Domnului!

  Dacă eşti mamă sau tată, gândeşte-te la copiii tăi nu ca la o povară, ci ca la o moştenire pe care ai primit-o de la Dumnezeu însuşi! Aşa îi vei iubi mai mult şi relaţia ta cu ei se va îmbogăţi. Dacă nu ai copii, îmbunătăţeşte-ţi atitudinea faţă de cei mici şi poartă-te ca Isus, care S-a rugat pentru ei şi i-a avertizat pe apostoli: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi…” (Matei 19:14).

  Moştenirea lui lahve - Devotional familie. Dacă eşti mamă sau tată, gândeşte-te la copiii tăi nu ca la o povară, ci ca la o moştenire pe care ai primit-o de la Dumnezeu însuşi! Aşa îi vei iubi mai mult şi relaţia ta cu ei se va îmbogăţi.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...