Urmele învăţătorului

Şi la aceasta aţi fost chemaţi, fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui. – 1 Petru 2:21

JoEllen Johnson, mamă a unei familii numeroase, a observat că fiul ei de numai trei ani o urma constant, pretutindeni. Copilul începuse să o încurce, nelăsând-o să termine treburile casei, în timp ce ea chiar avea nevoie să se grăbească. A încercat să-l convingă să se joace în altă parte, dar copilul continua să se ţină de fusta ei la orice pas. Când ea i-a spus categoric să nu o mai urmărească, el i-a răspuns cu un zâmbet larg:

— Eu vreau să fiu cu tine.

— Bine, dar spune-mi, te rog, de ce vrei să stai tot timpul în picioarele mele?

— Păi doamna de la grădi ne-a zis să umblăm întotdeauna pe urmele paşilor lui Isus şi, pentru că nu-L pot vedea pe Isus, te urmez pe tine.

Cu lacrimi de bucurie, JoEllen şi-a îmbrăţişat micuţul şi s-a aşezat un pic lângă el. Un exemplu atât de simplu devenise o sursă de inspiraţie.

Textul de astăzi ne invită să umblăm pe urmele paşilor lui Isus. Dar acest mesaj este prezentat într-un context de suferinţă. Cu alte cuvinte, Hristos a suferit pentru noi şi ne invită să-I urmăm exemplul. Suferinţa este o parte a cunoaşterii lui Isus, deoarece viaţa Sa a avut de-a face cu suferinţa. A fost bătut, rănit, pedepsit şi lovit (Isaia 53). Suferinţa însă duce la desăvârşire (1 Petru 5:10). Încercarea duce la răbdare, care sfârşeşte prin a ne face mulţumiţi în privinţa împlinirii tuturor nevoilor noastre (Iacov 1:3,4).

Să fii tată sau mamă uneori înseamnă să suferi. De fapt, alături de multele satisfacţii pe care copiii le aduc părinţilor, aceştia devin şi o sursă de îngrijorare, nelinişte şi durere, aduc probleme privind sănătatea, relaţia, caracterul, studiile, planurile de viitor şi chiar sfidarea deschisă. Creşterea şi educarea copiilor este adesea o provocare, de aceea atingerea idealului părinte-copil nu este uşoară. Soluţia vine neapărat din ambele părţi: „Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept” (Efeseni 6:1) „şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului” (v. 4). În orice caz, această sarcină nu este uşoară şi cere un mare grad de înţelepciune. Cere-I astăzi lui Dumnezeu înţelepciune cu privire la relaţiile de familie. Promisiunea Sa de mare preţ este: „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mâna largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată” (Iacov 1:5).

Julian Melgosa și Laura Fidanza
Julian Melgosa și Laura Fidanza
Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor