Articolul precedentDavid
  Articolul următorDevotamentul și credința unei copile

  Urmele învăţătorului

  Şi la aceasta aţi fost chemaţi, fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui. – 1 Petru 2:21

  JoEllen Johnson, mamă a unei familii numeroase, a observat că fiul ei de numai trei ani o urma constant, pretutindeni. Copilul începuse să o încurce, nelăsând-o să termine treburile casei, în timp ce ea chiar avea nevoie să se grăbească. A încercat să-l convingă să se joace în altă parte, dar copilul continua să se ţină de fusta ei la orice pas. Când ea i-a spus categoric să nu o mai urmărească, el i-a răspuns cu un zâmbet larg:

  — Eu vreau să fiu cu tine.

  — Bine, dar spune-mi, te rog, de ce vrei să stai tot timpul în picioarele mele?

  — Păi doamna de la grădi ne-a zis să umblăm întotdeauna pe urmele paşilor lui Isus şi, pentru că nu-L pot vedea pe Isus, te urmez pe tine.

  Cu lacrimi de bucurie, JoEllen şi-a îmbrăţişat micuţul şi s-a aşezat un pic lângă el. Un exemplu atât de simplu devenise o sursă de inspiraţie.

  Textul de astăzi ne invită să umblăm pe urmele paşilor lui Isus. Dar acest mesaj este prezentat într-un context de suferinţă. Cu alte cuvinte, Hristos a suferit pentru noi şi ne invită să-I urmăm exemplul. Suferinţa este o parte a cunoaşterii lui Isus, deoarece viaţa Sa a avut de-a face cu suferinţa. A fost bătut, rănit, pedepsit şi lovit (Isaia 53). Suferinţa însă duce la desăvârşire (1 Petru 5:10). Încercarea duce la răbdare, care sfârşeşte prin a ne face mulţumiţi în privinţa împlinirii tuturor nevoilor noastre (Iacov 1:3,4).

  Să fii tată sau mamă uneori înseamnă să suferi. De fapt, alături de multele satisfacţii pe care copiii le aduc părinţilor, aceştia devin şi o sursă de îngrijorare, nelinişte şi durere, aduc probleme privind sănătatea, relaţia, caracterul, studiile, planurile de viitor şi chiar sfidarea deschisă. Creşterea şi educarea copiilor este adesea o provocare, de aceea atingerea idealului părinte-copil nu este uşoară. Soluţia vine neapărat din ambele părţi: „Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept” (Efeseni 6:1) „şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului” (v. 4). În orice caz, această sarcină nu este uşoară şi cere un mare grad de înţelepciune. Cere-I astăzi lui Dumnezeu înţelepciune cu privire la relaţiile de familie. Promisiunea Sa de mare preţ este: „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mâna largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată” (Iacov 1:5).

  Urmele învăţătorului - Devotional familie. Cere-I astăzi lui Dumnezeu înţelepciune cu privire la relaţiile de familie. Promisiunea Sa de mare preţ este: „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mâna largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată”
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...