Articolul precedentDavid
  Articolul următorDevotamentul și credința unei copile

  Urmele învăţătorului

  Şi la aceasta aţi fost chemaţi, fiindcă şi Hristos a suferit pentru voi şi v-a lăsat o pildă, ca să călcaţi pe urmele Lui. – 1 Petru 2:21

  JoEllen Johnson, mamă a unei familii numeroase, a observat că fiul ei de numai trei ani o urma constant, pretutindeni. Copilul începuse să o încurce, nelăsând-o să termine treburile casei, în timp ce ea chiar avea nevoie să se grăbească. A încercat să-l convingă să se joace în altă parte, dar copilul continua să se ţină de fusta ei la orice pas. Când ea i-a spus categoric să nu o mai urmărească, el i-a răspuns cu un zâmbet larg:

  — Eu vreau să fiu cu tine.

  — Bine, dar spune-mi, te rog, de ce vrei să stai tot timpul în picioarele mele?

  — Păi doamna de la grădi ne-a zis să umblăm întotdeauna pe urmele paşilor lui Isus şi, pentru că nu-L pot vedea pe Isus, te urmez pe tine.

  Cu lacrimi de bucurie, JoEllen şi-a îmbrăţişat micuţul şi s-a aşezat un pic lângă el. Un exemplu atât de simplu devenise o sursă de inspiraţie.

  Textul de astăzi ne invită să umblăm pe urmele paşilor lui Isus. Dar acest mesaj este prezentat într-un context de suferinţă. Cu alte cuvinte, Hristos a suferit pentru noi şi ne invită să-I urmăm exemplul. Suferinţa este o parte a cunoaşterii lui Isus, deoarece viaţa Sa a avut de-a face cu suferinţa. A fost bătut, rănit, pedepsit şi lovit (Isaia 53). Suferinţa însă duce la desăvârşire (1 Petru 5:10). Încercarea duce la răbdare, care sfârşeşte prin a ne face mulţumiţi în privinţa împlinirii tuturor nevoilor noastre (Iacov 1:3,4).

  Să fii tată sau mamă uneori înseamnă să suferi. De fapt, alături de multele satisfacţii pe care copiii le aduc părinţilor, aceştia devin şi o sursă de îngrijorare, nelinişte şi durere, aduc probleme privind sănătatea, relaţia, caracterul, studiile, planurile de viitor şi chiar sfidarea deschisă. Creşterea şi educarea copiilor este adesea o provocare, de aceea atingerea idealului părinte-copil nu este uşoară. Soluţia vine neapărat din ambele părţi: „Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept” (Efeseni 6:1) „şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului” (v. 4). În orice caz, această sarcină nu este uşoară şi cere un mare grad de înţelepciune. Cere-I astăzi lui Dumnezeu înţelepciune cu privire la relaţiile de familie. Promisiunea Sa de mare preţ este: „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mâna largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată” (Iacov 1:5).

  Urmele învăţătorului - Devotional familie. Cere-I astăzi lui Dumnezeu înţelepciune cu privire la relaţiile de familie. Promisiunea Sa de mare preţ este: „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mâna largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată”
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Publicate astăzi

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?