Articolul precedentCopilul Isus
  Articolul următorCreșterea în har

  Reconcilierea

  El va întoarce inima părinţilor spre cop ii şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem! – Maleahi 4:6

  Faimosul actor american de altădată Dick van Patten îşi aduce aminte perioada de început a carierei sale, când rămăsese fără lucru, în ciuda faptului că devenise celebru încă din copilărie. Căsătorit şi având copii de şcoală, se găsea într-o situaţie disperată, căutându-şi de lucru şi folosind tot timpul în acest scop. Văzând că tatăl este acasă de atâta vreme, copiii au venit să-l roage: „Tăticule, hai să ne jucăm împreună!” Dar Dick nu avea chef de joacă. Soţia lui îi lua pe micuţi deoparte şi îi încuraja să se joace unii cu alţii în alt loc.

  Situaţia a continuat săptămâni întregi şi răspunsul de la multele solicitări pentru un loc de muncă întârzia să se arate la orizont. Cei doi soţi s-au rugat mult lui Dumnezeu să deschidă o oportunitate de lucru pentru Dick. Soţia lui, foarte talentată la muzică, era şi ea în căutarea unui loc de muncă. În cele din urmă, soţia s-a angajat la o firmă de producţii muzicale, iar tatăl a rămas să aibă grijă de cei trei copii mici. Dick nu prea era de acord cu acest aranjament, dar era singura opţiune rămasă, aşa că, având oarece ezitări, a acceptat situaţia drept răspuns la rugăciunile sale.

  Această conjunctură de familie i-a oferit lui Dick multe ocazii să fie împreună cu copiii săi, să dezvolte legături puternice în timp ce se jucau, vorbeau şi făceau treburi casnice împreună. A durat multe luni la rând, astfel încât relaţia părinte-copii a devenit atât de puternică încât Dick s-a convins pe deplin că acesta era cel mai bun răspuns la rugăciunile sale. Când şi-a scris povestea vieţii – la o vârstă respectabilă -, Dick van Patten considera că această experienţă a avut o valoare mai mare şi decât cel mai bun rol imaginabil vreodată.

  Le poţi cumpăra copiilor jucării scumpe, îmbrăcăminte, tehnologie sau echipament sportiv, dar pe termen lung acestea nu duc la unitate; în schimb, îi pot chiar înstrăina pe părinţi de copii, dacă nu există o relaţie puternică. Avem cu toţii nevoie de apropiere în sânul familiei şi de reconciliere, iar acestea se pot realiza numai investind timp într-o relaţie activă. Dacă ai copii, mai ales în faza de creştere, ai grijă să petreci suficient timp cu ei. Profeţia din Maleahi ne spune că Dumnezeu „va întoarce inimile părinţilor spre copii şi inimile copiilor spre părinţii lor” (4:6).

  Dacă rămâi deschis la influenţa Tatălui ceresc, El va produce o împăcare autentică între tine şi copiii (sau părinţii) tăi pământeşti.

  Reconcilierea - Devotional familie. Dacă rămâi deschis la influenţa Tatălui ceresc, El va produce o împăcare autentică între tine şi copiii (sau părinţii) tăi pământeşti.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...