Articolul precedentCe cadou mi-ai adus?
  Articolul următorO mărturie

  Influenţa părinţilor

  Fiule, păzeşte sfaturile tatălui tău şi nu lepăda învăţătura mamei tale: leagă-le necurmat la inimă, atârnă-le de gât! – Proverbele 6:20,21

  Un autobuz de cursă lungă plin de pasageri traversa o regiune foarte uscată şi toridă. La început, lucrurile păreau să decurgă normal, dar, cu trecerea orelor, unii călători au început să se plângă de căldură şi de drumul lung. Treptat, cei mai mulţi au devenit prost-dispuşi şi vociferau. Căldura şi peisajul sterp făceau călătoria să pară mai lungă, mai neconfortabilă şi plictisitoare. Pe un scaun se afla un tânăr care, în ciuda disconfortului accentuat, îşi păstra calmul şi manifesta o atitudine luminoasă şi fericită. Aceasta nu a părut să se schimbe odată cu trecerea timpului. Acest fapt a atras atenţia unei doamne în vârstă, care stătea alături de el.

  – Pari să fii fericit şi mulţumit. Nu ţi-e cald? Nu eşti obosit? l-a întrebat doamna.

  – Sigur că da, doamnă, mi-e cald, sunt plictisit, dar sunt fericit pentru că ştiu că la destinaţie mă aşteaptă părinţii mei.

  Fără nicio îndoială că relaţiile dintre acest tânăr şi părinţii săi erau de foarte bună calitate, din moment ce simplul gând la reîntâlnirea cu ei îl făcea să uite aproape complet disconfortul ce îi obseda pe ceilalţi pasageri. Poate că acest lucru era posibil datorită influenţei exercitate de tatăl şi de mama lui, pe care o păstra în inimă şi, intr-un fel, o avea atârnată la gât, asemenea unui lănţişor. Dacă relaţiile de familie ar fi fost ostile, el ar fi avut în suflet nu bucurie, ci teamă şi îngrijorare cu privire la întâlnirea iminentă cu părinţii săi.

  Dacă eşti tată sau mamă, ia hotărârea de a construi o relaţie strânsă cu copiii tăi, relaţie care să nu se axeze pe reguli şi cerinţe. Petrece timp cu ei, fii răbdător, dă-le cel mai bun exemplu şi, mai presus de toate, iubeşte-i în ciuda greşelilor sau a comportamentului lor imperfect. Gândeşte-te bine înainte de a vorbi sau a reacţiona. Evită ceea ce spune apostolul Pavel: „Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului” (Efeseni 6:4).

  Dacă îţi trăiesc părinţii, fă tot ce îţi stă în putere să le urmezi învăţăturile; pune-le la probă şi vezi cât de multă înţelepciune se află în ele. Ascultă-i, mai puţin atunci când îţi cer ceva care este împotriva voii lui Dumnezeu. Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Influenţa părinţilor - Devotional familie. Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...