Articolul precedentCe cadou mi-ai adus?
  Articolul următorO mărturie

  Influenţa părinţilor

  Fiule, păzeşte sfaturile tatălui tău şi nu lepăda învăţătura mamei tale: leagă-le necurmat la inimă, atârnă-le de gât! – Proverbele 6:20,21

  Un autobuz de cursă lungă plin de pasageri traversa o regiune foarte uscată şi toridă. La început, lucrurile păreau să decurgă normal, dar, cu trecerea orelor, unii călători au început să se plângă de căldură şi de drumul lung. Treptat, cei mai mulţi au devenit prost-dispuşi şi vociferau. Căldura şi peisajul sterp făceau călătoria să pară mai lungă, mai neconfortabilă şi plictisitoare. Pe un scaun se afla un tânăr care, în ciuda disconfortului accentuat, îşi păstra calmul şi manifesta o atitudine luminoasă şi fericită. Aceasta nu a părut să se schimbe odată cu trecerea timpului. Acest fapt a atras atenţia unei doamne în vârstă, care stătea alături de el.

  – Pari să fii fericit şi mulţumit. Nu ţi-e cald? Nu eşti obosit? l-a întrebat doamna.

  – Sigur că da, doamnă, mi-e cald, sunt plictisit, dar sunt fericit pentru că ştiu că la destinaţie mă aşteaptă părinţii mei.

  Fără nicio îndoială că relaţiile dintre acest tânăr şi părinţii săi erau de foarte bună calitate, din moment ce simplul gând la reîntâlnirea cu ei îl făcea să uite aproape complet disconfortul ce îi obseda pe ceilalţi pasageri. Poate că acest lucru era posibil datorită influenţei exercitate de tatăl şi de mama lui, pe care o păstra în inimă şi, intr-un fel, o avea atârnată la gât, asemenea unui lănţişor. Dacă relaţiile de familie ar fi fost ostile, el ar fi avut în suflet nu bucurie, ci teamă şi îngrijorare cu privire la întâlnirea iminentă cu părinţii săi.

  Dacă eşti tată sau mamă, ia hotărârea de a construi o relaţie strânsă cu copiii tăi, relaţie care să nu se axeze pe reguli şi cerinţe. Petrece timp cu ei, fii răbdător, dă-le cel mai bun exemplu şi, mai presus de toate, iubeşte-i în ciuda greşelilor sau a comportamentului lor imperfect. Gândeşte-te bine înainte de a vorbi sau a reacţiona. Evită ceea ce spune apostolul Pavel: „Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului” (Efeseni 6:4).

  Dacă îţi trăiesc părinţii, fă tot ce îţi stă în putere să le urmezi învăţăturile; pune-le la probă şi vezi cât de multă înţelepciune se află în ele. Ascultă-i, mai puţin atunci când îţi cer ceva care este împotriva voii lui Dumnezeu. Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Influenţa părinţilor - Devotional familie. Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...