Articolul precedentAsumă-ți responsabilitatea!
  Articolul următorCa un copilaș

  Fraţii Durer

  Dacă zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu” şi urăşte pe fratele său, este un mincinos, căci cine nu iubeşte pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? – 1 Ioan 4:20

  Se povesteşte că familia Durer, care a trăit în secolul al XV-lea în apropiere de Nurmberg (Germania), a avut opt copii. Tatăl era bijutier, fapt ce permitea familiei să aibă o viaţă decentă, dar numărul copiilor era totuşi prea mare. Albrecht, unul dintre copii, avea un potenţial artistic evident şi dorea să devină desenator, pictor şi gravor. Un alt frate de-al său care manifesta aceleaşi înclinaţii artistice şi-a arătat aceleaşi intenţii. Amândoi ştiau însă că tatăl lor nu dispunea de mijloace financiare pentru a-i trimite pe amândoi la şcoli şi universităţi din domeniul artistic.

  După multe discuţii, cei doi aspiranţi au făcut o înţelegere: aveau să arunce cu banul ca să îşi decidă soarta. Cel care avea să piardă trebuia să lucreze în mina din vecinătate pentru a putea să-i achite cheltuielile fratelui său pe o perioadă de patru ani. Câştigătorul trebuia să facă o înţelegere că, după cei patru ani de studii, va plăti la rândul lui studiile fratelui, vânzându-şi operele de artă sau lucrând în mină, dacă era necesar.

  Albrecht Durer a câştigat şi cei doi au bătut palma. Cel mai tânăr a devenit repede renumit în zona Niirmberg şi lucrările sale au depăşit cu mult calitatea lucrărilor profesorilor săi. El a călătorit la Basel (Elveţia) şi la Strasbourg (Franţa) pentru a lucra la proiecte artistice şi curând numele său a fost cunoscut în cercurile artistice din Europa. Întors acasă, a stat de vorbă cu fratele lui despre înţelegerea lor, dar fratele său i-a arătat mâinile. Lucrul în mină îi deformase grav degetele; în aşa măsură încât nu le mai putea folosi pentru a ţine pensula sau creionul pentru a da viaţă unei delicate lucrări artistice. În asemenea condiţii, i-a spus fratelui său: „Frate, este prea târziu pentru mine, dar sunt bucuros că mi-am sacrificat mâinile pentru ca tu să-ţi poţi realiza visul.” Albrecht, mişcat de o asemenea mărinimie, şi-a arătat gratitudinea desenând mâinile fratelui său. Şi-a intitulat lucrarea Mâini, dar astăzi este cunoscută ca Mâini în rugăciune – o imagine devenită clasică, ce a inspirat milioane de oameni.

  Multe povestiri din Biblie prezintă relaţii dintre fraţi absolut cutremurătoare. Dar povestea de astăzi dovedeşte că lucrurile nu trebuie să stea întotdeauna aşa. Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci (Matei 18:21,22). Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Fraţii Durer - Devotional familie. Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...