Articolul precedentVorbește-mi despre Dumnezeu!
  Articolul următorDă mai departe!

  Cuvintele care zidesc

  Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură, ci unul bun, pentru zidire, după cum este nevoie să dea har celor ce-l aud. – Efeseni 4:29

  Luna martie va fi destinată relaţiilor interpersonale, fiindcă acestea sunt sursa de satisfacţie maximă, dar, în acelaşi timp, pot fi cauza celor mai mari probleme cu care s-a confruntat omenirea vreodată. Cuvintele sunt cele mai puternice instrumente pentru edificarea sau distrugerea relaţiilor. Nu este surprinzător că Biblia este plină de sfaturi de a folosi bine cuvintele. Acestea nu sunt totul, dar ele îi pot ridica sau doborî pe alţii, în funcţie de ce vrea să spună cineva prin ele. Acest lucru este valabil pentru toate relaţiile din familie, de la locul muncă sau de recreere, dintre prieteni, colegi, vecini, parteneri de afaceri.

  Răzvan, un tânăr de 20 de ani, juca fotbal în echipa locală. La un moment dat în timpul jocului i-a dat o pasă coechipierului Andrei de o aşa calitate încât Andrei ar fi putut uşor să înscrie un gol, dar a ratat, iar ocazia s-a dus. Drept urmare, Răzvan l-a insultat public. Rănit emoţional de remarca coechipierului, Andrei a ieşit din joc restul meciului. Răzvan a ajuns să se simtă jenat de propria ieşire. Unchiul său, care asistase la tot meciul, i-a spus la încheiere: „Nu e bine ce-ai făcut. Andrei nu a câştigat nimic de pe urma cuvintelor tale, iar tu ai pierdut mult, pentru că felul tău de a vorbi urât arată cum îţi este caracterul. Şi, ce este şi mai rău, relaţia de prietenie dintre voi are de suferit până când nu faci ceva să o repari.”

  Răzvan a reacţionat într-o manieră onorabilă. I-a cerut iertare lui Andrei şi a recunoscut că vorbele sale au fost nepotrivite, lipsite de respect şi au rănit. S-au îmbrăţişat în semn de împăcare. Astfel, relaţia a fost recuperată la un nivel chiar mai bun decât înainte.

  Totuşi era ceva ce Răzvan încă nu realizase: acţiunile sale au afectat nu numai! relaţiile dintre oameni. Au afectat relaţia cu Dumnezeu. El se simţea vinovat şi avea impresia că îl ofensase şi pe Tatăl ceresc. De aceea I-a cerut iertare lui Dumnezeu.

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru – cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală. Cere-I lui Dumnezeu, ca şi psalmistul, să-ţi dea cuvintele potrivite: „Primeşte cu bunăvoinţă cuvintele gurii! mele şi cugetele inimii mele, Doamne, stânca mea şi izbăvitorul meu!” (Psalmii 19:14)

  Cuvintele care zidesc - Devotional familie. Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Libertatea

  Dumnezeu vrea să priveşti dincolo de lanţurile tale şi să-ţi aduci aminte că El ţi-a pregătit un loc. „Acolo” este un loc real şi precis, unde te vei bucura de libertatea veşnică şi absolută, împreună cu El. Meditează astăzi asupra patriei cereşti!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...