Articolul precedentOferă-mi timp de calitate!
  Articolul următorViziunea unei mame

  Aromoterapia

  Cum înveselesc untdelemnul şi tămâia inima, aşa de dulci sunt sfaturile pline de dragoste ale unui prieten. – Proverbele 27:9

  Folosirea aromelor în scopuri nobile se practică din cele mai vechi timpuri. În istoria antică, chinezii foloseau compuşi odoriferi ca parfum în scopuri medicale; romanii foloseau balsamuri pentru baie şi tratamente. Termenul „aromoterapie” a fost pus în circulaţie de chimistul francez Rene-Maurice Gattefosse (1881-1950), în anii 1920, pentru a defini folosirea diferitelor uleiuri esenţiale ca remedii pentru diferite boli. În ultima vreme s-a observat că mirosurile blânde şi dulci au efecte benefice asupra dispoziţiei sufleteşti şi a comportamentului. Oamenii expuşi la aceste arome prezintă mai puţină anxietate, iar starea lor de bine şi relaxare se accentuează.

  Aroma are un aşa efect puternic pentru că mucoasa nazală preia moleculele de parfum şi, prin intermediul nervului olfactiv, le transmite spre sistemul limbic, care este sursa emoţiilor în creierul uman. Acest centru este conectat direct la hipocamp, un organ-cheie în formarea de noi amintiri. Astfel înţelegem de ce amintirea unor mirosuri este păstrată pentru zeci de ani. Dacă apar din nou, mirosurile un evoca detalii ale situaţiilor iniţiale.

  Dar efectul nu se limitează la emoţii; mirosurile pot declanşa anumite fapte lume. Nicolas Gueguen, de la Universitatea Bretoniei de Sud, din Lorient (Franţa), făcut un experiment folosind opt tineri care se prefăceau că scotocesc în geantă în faţa trecătorilor dintr-un mail. La un moment dat, ei lăsau să le cadă o mănuşă au observau dacă le pasă trecătorilor de această „pierdere”. Au repetat acest experiment de 200 de ori intr-un mediu neutru din punct de vedere olfactiv (în zona magazinelor de îmbrăcăminte) şi de alte 200 de ori în zona cu mirosuri plăcute (brutărie, cofetărie), păstrând restul variabilelor constante. Rata politeţii şi a amabilităţii a fost semnificativ mai mare în mediul cu mirosuri plăcute, comparativ cu zonele neutre.

  Iov compară parfumul cu sfatul din inimă al unui prieten adevărat. Potrivit studiilor de mai sus, pare logic ca mirosul plăcut să îmbunătăţească dispoziţia sufletească şi să încurajeze comportamentul amabil. La fel, o relaţie prietenească ideală, un sfat bun de la un prieten şi o relaţie care aduce susţinere acţionează asemenea unei arome – acestea produc un schimb de vorbe şi acţiuni frumoase.

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Aromoterapia - Devotional familie. Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...