Cine este mai tare?

  Cel încet la mânie preţuieşte mai mult decât un viteaz şi cine este stăpân pe sine preţuieşte mai mult decât cine cucereşte cetăţi. – Proverbele 16:32

  Lucia studia pedagogia la universitatea unde predam. Era o tânără inteligentă, perseverentă şi bine organizată. Strălucea de putere fizică şi intelectuală. Avansa cu succes în pregătirea academică şi, la un moment dat, şi-a început practica într-o şcoală publică. Viitorul ei se anunţa foarte strălucit, deoarece, cu competenţele ei intelectuale şi cu diploma de profesor eliberată de stat, îşi putea găsi oriunde o slujbă bună. Dar, într-o zi, când copiii erau deosebit de indisciplinaţi, Lucia şi-a pierdut cumpătul, s-a înfuriat foarte tare, a ţipat şi le-a adresat insulte elevilor. Cum era de aşteptat, întreaga comunitate şcolară s-a alarmat, inclusiv directorul, aflând că Lucia a avut o ieşire nervoasă la clasă. Reacţia a fost uluitoare. Directorul a informat-o imediat că nu-şi mai poate continua practica în şcoala lui. Universitatea a fost informată că Lucia a picat la practica pedagogică şi nu va putea absolvi.

  În ciuda studiilor sale strălucite, această tânără a pierdut foarte mult deoarece s-a înfuriat într-o manieră nepotrivită, într-un moment şi loc nepotrivit. Un acces de furie este întotdeauna ceva rău, dar în acest caz a avut consecinţe nefaste. Lucia a pierdut ocazia de a „cuceri” cu uşurinţă o poziţie profesională excelentă. S-a dovedit adevărat faptul că „a-ţi controla nervii e mai bine decât a cuceri o cetate” (Proverbele 16:32, EXB).

  Să te superi pe cei din jur într-un mod inadecvat nu este doar o barieră în relaţii şi un obstacol în atingerea ţintelor importante. Este şi un comportament păcătos, „căci mânia omului nu lucrează neprihănirea lui Dumnezeu” (Iacov 1:20). De aceea, primul pas pentru rezolvarea problemei este mărturisirea: „Cine îşi ascunde fărădelegile nu propăşeşte, dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele capătă îndurare” (Proverbele 28:13). Din nefericire, unii oameni nu admit că furia este un păcat; ei chiar îi acuză pe alţii, spunând: „Tu m-ai scos din sărite!” Dar învinovăţirea altora nu este o soluţie. Este necesară mărturisirea înaintea lui Dumnezeu şi cererea iertării de la persoana ofensată.

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Încearcă prin harul Său să urmezi sfatul lui Pavel: „Orice amărăciune, orice iuţime, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru. Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul cum v-a iertat Dumnezeu pe voi în Hristos” (Efeseni 4:31,32). În sfârşit, fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Cine este mai tare? - Devotional familie. Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...