Puterea unităţii

  Şi, dacă suferă un mădular, toate mădularele suferă împreună cu el; dacă este preţuit un mădular, toate mădularele se bucură împreună cu el. – 1 Corinteni 12:26

  Oricine vizitează compania unde lucrează Marian ca psiholog organizaţional (sau industrial) şi îl vede lucrând cu un grup de angajaţi ar putea considera că aceştia îşi pierd timpul. În primul rând, fiecare dintre ei are un balon şi încearcă să-l ţină în aer lovindu-l cu degetul. La cinci secunde, Marian mai adaugă un balon. Şi, cum numărul de baloane creşte considerabil, toţi angajaţii acţionează rapid pentru a nu lăsa baloanele să cadă. Dacă un balon cade pe jos. Marian strigă „greşeală”, iar regula jocului este ca, la şase greşeli, jocul să se oprească şi fiecare să treacă la treaba lui. Scopul activităţii este ca baloanele să rămână cât mai mult în aer. Aceasta nu este o simplă pauză; este o activitate care întăreşte legăturile şi strategiile din interiorul grupului. Jucând acest tip de joc, angajaţii îşi reînnoiesc relaţiile şi se promovează spiritul de echipă.

  Multe companii vor să investească timp şi bani în angajaţi (cum este şi Marian), pentru ca angajaţii „să se joace”, deoarece se ştie că asemenea activităţi îmbunătăţesc motivaţia, consolidează relaţiile şi le oferă participanţilor un sentiment de împlinire. Toate acestea duc la sporirea eficienţei şi creşterea productivităţii.

  Textul de astăzi se află în capitolul care descrie cadrul de desfăşurare a vieţii comunităţii bisericii, în mod special modul în care fiecare îşi face partea într-o organizaţie în care toţi membrii contribuie la atingerea obiectivelor. Totuşi unii consideră că defectele sunt personale şi nu „toate mădularele suferă” (v. 26) sau cred că ei pot să-şi facă partea fără ajutorul altora şi spun „n-am trebuinţă de tine” (v. 21). Alţii fac distincţie între cel tare şi cel slab şi îl exclud pe cel din urmă, gândind că „mădularele trupului care par mai slabe nu sunt de neapărată trebuinţă” (v. 22). De aceea Domnul insistă ca „mădularele să îngrijească deopotrivă unele de altele” (v. 25).

  Obiceiul sănătos şi eficient de a lucra în echipă nu se limitează la comunitatea bisericii, ci poate fi extins şi la familie, la locul de muncă şi la oricare grup social. Ține minte astăzi imaginea angajaţilor care se străduiesc să menţină baloanele în aer şi conştientizează faptul că lucrurile mari şi dificile sunt realizate numai cu ajutorul mutual şi consistent din cadrul grupului.

  Puterea unităţii - Devotional familie. Ține minte astăzi imaginea angajaţilor care se străduiesc să menţină baloanele în aer şi conştientizează faptul că lucrurile mari şi dificile sunt realizate numai cu ajutorul mutual şi consistent din cadrul grupului.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...