În unitate stă puterea

  Isus, care le cunoştea gândurile, le-a zis: „Orice împărăţie dezbinată împotriva ei însăşi este pustiită şi orice cetate sau casă dezbinată împotriva ei însăşi nu poate dăinui.” – Matei 12:25

  Căratul bolovanilor este un sport rural care se joacă în Spania, Franţa şi Ţara Bascilor din cele mai vechi timpuri. Poate fi întâlnit şi în comunităţi din Cantabria, Navarra, Castilia şi Leon. Se folosesc boi, măgari, cai sau chiar oameni, dar cea mai cunoscută formă de joc este cea cu ajutorul unei perechi de boi înjugaţi, întrecerea constă în parcurgerea unei distanţe cât mai lungi, timp de 30 de minute, de fiecare pereche de boi, care trage un bolovan uriaş. Greutatea medie este de 2 000 de kilograme pe perechea de boi. Dacă despărţim boii şi împărţim greutatea în două, fiecare bou nu poate să tragă mai mult de 500 sau 600 de kilograme. Cum e posibil ca, datorită jugului, greutatea bolovanului să fie dublă faţă de cea tractată separat? Nici fizica, nici fiziologia, nici psihologia nu poate explica în totalitate acest fenomen. Adevărul este următorul: când animalele trag împreună au mai mare putere decât suma puterii lor luate separat.

  Principiul acesta se traduce la nivelul uman astfel: sportivii, muncitorii din fabrici, meseriaşii, constructorii, inventatorii şi alţii îşi multiplică puterea atunci când acţionează în echipă. Şi nu e vorba numai de forţa fizică, ci şi de cea intelectuală. Cu atât mai mult în relaţii. Când membrii unui cuplu, ai unei familii sau ai unei echipe au aceleaşi ţinte, în care toţi cred cu tărie, ei realizează lucrurile mult mai repede şi mai eficient. Proverbul spune: „După cum fierul ascute fierul, tot astfel omul însuşi îl face mai ager/îl ascute pe semenul său” (Proverbele 27:17, NTR). Acest proverb nu aşază un prieten în poziţie dominantă faţă de celălalt. Niciunul, dintre prieteni nu e mai bun decât celălalt. Amândoi „pierd particule de fier” în timp ce se ascut reciproc.

  Versetul de astăzi conţine cuvintele lui Isus adresate fariseilor, care îl acuzau că scoate demonii cu Satana. Isus le-a spus că, dacă Satana ar fi partenerul Lui, casa Lui s-ar diviza şi nu ar avea niciun rezultat pozitiv. Isus era în armonie cu Dumnezeu şi acesta era singurul raţionament al puterii Sale.

  Atunci când ne ajutăm reciproc şi suntem în armonie unii cu alţii, putem să ne atingem uşor ţintele. Acesta este un principiu autentic şi util. Dar cel mai puternic parteneriat este cu Isus. Prin călăuzirea şi ajutorul Său, atât indivizii, cât şi grupurile vor atinge obiective nobile şi vor îndeplini lucruri mari. Fă echipă cu Isus astăzi şi invită-L în orice gând sau activitate!

  În unitate stă puterea - Devotional familie. Atunci când ne ajutăm reciproc şi suntem în armonie unii cu alţii, putem să ne atingem uşor ţintele. Acesta este un principiu autentic şi util. Dar cel mai puternic parteneriat este cu Isus. Prin călăuzirea şi ajutorul Său, atât indivizii, cât şi grupurile vor atinge obiective nobile şi vor îndeplini lucruri mari. Fă echipă cu Isus astăzi şi invită-L în orice gând sau activitate!
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...