Articolul precedentDe ce Maria?
  Articolul următorPauza

  O jumătate de kilogram de unt

  Daţi, şi vi se va da; ba încă vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura. – Luca 6:38

  Un brutar obişnuia să cumpere regulat unt de la o lăptărie locală pentru a face pâine în fiecare zi. Într-o zi a observat că pachetele de unt erau mai uşoare decât de obicei. Când le-a cântărit, a constatat că toate aveau lipsă. S-a plâns lăptarului şi mai târziu a depus o plângere la judecătorul municipal.

  Aţi putea să-mi arătaţi greutăţile? a întrebat judecătorul, dorind să vadă dacă acestea fuseseră falsificate.

  – Eu nu folosesc greutăţi, a răspuns lăptarul.

  – Atunci cum vă daţi seama dacă măsuraţi corect? a întrebat uimit judecătorul. Este foarte simplu, onorată instanţă, a explicat lăptarul. Când brutarul a început să cumpere unt de la mine, am început să cumpăr şi eu pâine de la el. De alunci folosesc pâinea lui de o jumătate de kilogram ca să cântăresc o jumătate de kilogram de unt. Dacă greutatea untului nu corespunde, este din cauza pâinii lui prea uşoare.

  Am şi o experienţă personală în acest sens. Am cumpărat un spaţiu comercial în Madrid pentru familia mea. Acesta fusese un magazin de păsări şi ouă timp de zeci de ani. Aşa că ne-am ales cu o serie de obiecte inutile. Printre acestea se afla şi un vechi cântar cu greutăţi de fier. Uitându-mă atent la aceste greutăţi, mi-am dat seama că fiecare dintre ele avea un secret. În partea de jos a cântarului era o bucată de magnet care putea fi foarte uşor ataşată la greutăţi. Astfel, cei care vindeau puteau repede să modifice greutatea ori de câte ori doreau. Câteva luni mai târziu am aliat că fostul proprietar a murit, iar văduva lui a mai trăit mulţi ani după aceea Am rămas încremenit când am citit textul: „Să n-ai în sacul tău două feluri de greutăţi, una mare şi alta mică. Să n-ai în casă două feluri de efa, una mare şi una mică. Ci să ai o greutate adevărată şi dreaptă, să ai o efa adevărată şi dreaptă, ca să ai zile multe în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău” (Deuteronomul 25:13-15). Să fie oare posibil ca moartea prematură a proprietarului magazinului să fi avut de-a face cu presupusa lui necinste? Numai Dumnezeu ştie adevărul, dar versetul de mai sus subliniază importanţa onestităţii.

  Textul de astăzi merge chiar mai departe. El ne invită să dăm mai mult de măsura exactă şi astfel să primim şi noi în mod abundent. Bucură-te astăzi de binecuvântările acestei promisiuni! Fii generos cu ceilalţi şi vei observa imediat o îmbunătăţire a relaţiilor cu ei, precum şi o mulţime de alte recompense substanţiale.

  O jumătate de kilogram de unt - Devotional familie. Textul de astăzi ne invită să dăm mai mult de măsura exactă şi astfel să primim şi noi în mod abundent. Bucură-te astăzi de binecuvântările acestei promisiuni! Fii generos cu ceilalţi şi vei observa imediat o îmbunătăţire a relaţiilor cu ei, precum şi o mulţime de alte recompense substanţiale.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...