Articolul precedentMielul lui Dumnezeu la 12 ani
  Articolul următorLecții din avion

  Zidul lui Hadrian

  Al Domnului este pământul cu tot ce este pe el, lumea şi cei ce o locuiesc! – Psalmii 24:1

  Zidul lui Hadrian din nordul Angliei are o lungime de 117,5 kilometri, din coastă în coastă. El a fost construit de împăratul roman Publius Aelius Hadrianus (76 138 d.Hr.) pentru a separa triburile barbare de romani. Acesta a fost primul hotar fizic ridicat în Europa. Cu secole mai târziu, Marele Zid chinezesc avea să fie construit de o magnitudine semnificativă, pentru a proteja partea de nord a ţării de raidurile triburilor nomade din Mongolia şi Manciuria. Ambele proiecte dau mărturie despre un aspect evident al naturii umane: instinctul de conservare. Şi în prezent sunt ţări care construiesc garduri şi ziduri pentru a-şi proteja frontierele. Şi, bineînţeles, oamenii forţează acest principiu şi îl duc la extrem, ridicând ziduri, bariere, garduri, obstacole pentru a-şi proteja proprietăţile.

  Se spune că între vecini nu era nicio problemă până când unul dintre ei a decis să-şi marcheze proprietatea, spunând: „Aici este al meu.” Drept urmare, multe dintre problemele interpersonale dintre prieteni, colegi, parteneri sau chiar dintre membrii familiei pornesc de la dezacorduri privind bunurile materiale.

  Biblia prezintă cazuri în care materialismul şi dorinţa de a agonisi au cele mai serioase consecinţe. Anania şi Safira, de exemplu, erau un cuplu dintr-o comunitate creştină timpurie. Ei au vrut să doneze comunităţii câştigul dintr-o vânzare de teren. Dar au hotărât în secret să reţină o parte din profit şi să aducă restul la ucenici. Prin descoperire divină, Petru a recunoscut această necinste, iar moartea i-a luat prin surprindere pe cei doi soţi (vezi Faptele 5).

  Într-o altă ocazie, profetul Elisei l-a vindecat cu putere divină pe Naaman Sirianul de lepră. În semn de recunoştinţă, Naaman i-a trimis daruri, dar Elisei nu le-a primit. Dar Ghehazi, slujitorul său, a poftit aceste daruri şi a alergat după Naaman să-i explice că maestrul său s-a răzgândit şi era dispus să primească 34 de kilograme de argint şi două rânduri de haine noi-nouţe. Pe dată, sirianul i-a dat Iui Ghehazi 68 de kilograme de argint şi îmbrăcămintea cerută. Într-o manieră supranaturală, profetul Elisei a aflat despre planul lui Ghehazi, care a fost bolnav de lepră toată viaţa din cauza lăcomiei sale (vezi 2 împăraţi 5).

  Versetul de astăzi pune bunurile într-o lumină cu totul nouă: „Pământul este al Domnului cu tot ce este pe el.” Ai copii, casă, pământ, animale, maşină, haine, mobilă, electrocasnice, printre altele? Adu-ţi aminte că, potrivit Scripturii, acestea nu sunt ale tale. Ele îi aparţin lui Dumnezeu. Atunci când înţelegi acest lucru cu adevărat, vei câştiga lupta cu lăcomia şi egoismul.

  Zidul lui Hadrian - Devotional familie. Ai copii, casă, pământ, animale, maşină, haine, mobilă, electrocasnice, printre altele? Adu-ţi aminte că, potrivit Scripturii, acestea nu sunt ale tale. Ele îi aparţin lui Dumnezeu. Atunci când înţelegi acest lucru cu adevărat, vei câştiga lupta cu lăcomia şi egoismul.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...