Articolul precedentAdolescentul discret
  Articolul următorTatăl știe ce este cel mai bine

  Modestia

  Prin harul care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine, ci să aibă simţiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credinţă pe care a împărţit-o Dumnezeu fiecăruia. – Romani 12:3

  Booker T. Washington (1856-1915) s-a născut în sclavie, pe o plantaţie din statul Virginia (Statele Unite). Cu toate acestea a ajuns o figură foarte importantă ca educator, autor, filantrop, politician, învăţător şi consilier al preşedintelui ţării sale. După abolirea sclaviei, în 1865, şi-a câştigat existenţa ca tânăr lucrând în industria sării şi în minele de cărbune, pentru a putea urma cursurile universitare. A devenit un lider foarte influent în comunitatea afro-americană şi a avut un mare succes în domeniul egalităţii sociale. El obişnuia să spună că cei oprimaţi trebuie să dovedească „îndemânare, economie, inteligenţă şi simţul proprietăţii”. Mulţi dintre colaboratorii săi îl considerau moale datorită bunătăţii şi amabilităţii sale, dar aceste calităţi l-au ajutat să câştige simpatia afro-americanilor, precum şi pe cea a albilor bogaţi, care au sponsorizat o parte din cele 5 000 de şcoli pentru copiii negri din Sud, pe lângă donaţiile pentru universităţile Hampton şi Tuskegee, destinate nevoilor celor dezavantajaţi.

  Se povesteşte că acest umil bărbat mergea pe jos prin Tuskegee, localitatea în care se afla universitatea a cărui preşedinte era, când o distinsă doamnă albă l-a întrebat dacă nu vrea să câştige nişte bani cărând lemne de foc la ea acasă. Zâmbind, profesorul a fost de acord şi a început munca. O tânără l-a recunoscut imediat şi i-a spus mai târziu doamnei că bărbatul era Booker T. Washington. Jenată, doamna a venit să-l viziteze la birou pentru a-i cere scuze. El i-a răspuns: „Nu vă faceţi griji! Îmi place din când în când să fac mişcare; în plus, e întotdeauna o plăcere să-mi ajut prietenii!”

  Acea întâlnire a fost punctul de plecare al unui nou parteneriat, care a însemnat sprijin financiar suplimentar pentru instituţiile conduse de domnul Washington.

  Se pune foarte mult accentul pe stima de sine sănătoasă, dar unii s-ar putea să o confunde cu aroganţa. Apostolul ne avertizează ca nimeni să nu se gândească la sine mai presus decât trebuie. Isus ne invită să învăţăm de la El, care este blând şi smerit (Matei 11:29). Adu-ţi aminte de istoria de astăzi şi prezintă-te altora într-o manieră blândă şi nepretenţioasă. Beneficiul va fi mai mare decât îţi imaginezi.

  Modestia - Devotional familie. Isus ne invită să învăţăm de la El, care este blând şi smerit (Matei 11:29). Adu-ţi aminte de istoria de astăzi şi prezintă-te altora într-o manieră blândă şi nepretenţioasă. Beneficiul va fi mai mare decât îţi imaginezi.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...