Articolul precedentSupunerea
  Articolul următorNiște femei

  Bine pentru rău

  Nu întoarceţi nimănui rău pentru rău. Urmăriţi ce este bine înaintea tuturor oamenilor. – Romani 12:17

  Legea Talionului („ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte”) nu s-a limitat doar la vremurile lui Moise. Chiar în zilele noastre, multe ţări urmează un principiu similar în codurile lor penale. Ameneh Bahrami era studentă în domeniul electronicii, în Iran, când a refuzat avansurile romantice şi sexuale ale unui coleg, Majid Mohavedi. Majid a insistat timp de doi ani, dar tânăra femeie s-a opus. Într-o zi, el a urmărit-o până în staţia de autobuz şi acolo i-a aruncat o găleată de acid sulfuric în faţă, lăsând-o oarbă şi desfigurată. Urmând principiul legii islamice, tribunalul l-a condamnat pe Majid după Legea Talionului: ochi pentru ochi.

  În ziua stabilită, sub supraveghere legală, un doctor i-a făcut anestezie lui Majid ca să i se aplice acelaşi acid în ochi, pentru a fi executată sentinţa pronunţată în dreptul lui. În ultimul moment, Ameneh l-a iertat pe atacatorul ei. Tribunalul a acceptat decizia tinerei şi Majid a fost achitat, dar a fost făcut responsabil şi a trebuit să plătească facturile pentru îngrijirea ochilor şi feţei lui Ameneh. Iertarea acestei tinere a depăşit limitele legii şi a urmat principiul generozităţii din textul de astăzi.

  Legea Talionului a fost aplicată în trecut nu pentru răzbunare, ci pentru a-l proteja pe agresor, deoarece, în anumite cazuri, reacţia celui agresat putea fi disproporţionată. De fapt, expresia „ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte” apare de trei ori în Biblie (Exodul 21:24; Leviticul 24:20 şi Matei 5:38) şi este prezentată într-un context legal pentru ca doar judecătorul sau tribunalul să poată lua decizii legale şi nu pentru o răzbunare personală. Chiar dacă pare la prima vedere crudă şi barbară, această lege a fost promulgată pentru uzul exclusiv şi controlat al autorităţii juridice.

  Isus a prezentat o versiune revoluţionară a Legii Talionului: „Nu întoarceţi rău pentru rău.” Câte probleme interpersonale n-ar fi fost rezolvate imediat dacă acest principiu ar fi fost aplicat! Dar cum s-ar putea ca victima rănită şi plină de furie să nu întoarcă rău pentru rău? Omeneşte este imposibil. Într-adevăr, acest lucru nu este posibil din punct de vedere uman, dar, din punct de vedere divin, se poate.

  Roagă-te astăzi ca Domnul să facă posibilă împlinirea promisiunii Sale în dreptul tău: „Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea” (Filipeni 2:13).

  Bine pentru rău - Devotional familie. Roagă-te astăzi ca Domnul să facă posibilă împlinirea promisiunii Sale în dreptul tău: „Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea” (Filipeni 2:13).
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...