Articolul precedentLăstar dintr-un pământ uscat
  Articolul următorTati, … un șarpe!

  Omeneşte, imposibil

  Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc. – Matei 5:44

  Michael Widman, proprietarul unui han din Pennsylvania, era un om iute la mânie şi neprietenos. El a trăit în timpul Revoluţiei americane (1775-1783), în care armatele independente a generalului George Washington şi a generalului britanic William Howe se aflau în conflict. Într-o noapte, doi oameni ai lui Howe, îmbrăcaţi civil, s-au cazat la hanul lui Widman. În timpul micului dejun, rebelul Widman a vorbit despre generalul Howe într-o manieră lipsită de respect şi insultătoare. Cei doi au raportat această atitudine generalului lor, iar Widman a fost luat prizonier şi dus în faţa generalului Howe. Pentru a se pune bine cu el, Widman a vrut să-i ofere informaţii generalului britanic despre locurile unde îşi ascundeau muniţia revoluţionarii. Generalul l-a compătimit pentru trădarea sa şi l-a lăsat să plece fără să accepte informaţiile oferite. Actul său de trădare a fost descoperit imediat, iar câţiva soldaţi de-ai lui Washington l-au arestat. A fost judecat şi condamnat la moarte pentru trădare.

  Cu câteva minute înainte de execuţie, a fost iertat. De ce l-a iertat Washington pe Michael Widman? Datorită unui bătrân predicator, Peter Miller. Cu ani în urmă, Widman şi Miller trăiseră în aceeaşi comunitate. Widman îl ura pe Miller şi o dovedea criticându-l pe nedrept pe pastor, scuipându-l în faţă în mod repetat şi chiar lovindu-l fizic. Când a auzit despre sentinţă, Peter Miller a auzit răspicat în inima sa şi cuvintele lui Isus: „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce blestemă, faceţi bine celor care vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei care vă asupresc şi vă prigonesc.” Fără nicio ezitare, în ciuda iernii aspre, el a mers până la locul execuţiei cale de 97 de kilometri. A ajuns la timp pentru a vorbi cu generalul Washington şi a cere clemenţă pentru viaţa lui Michael Widman. George Washington i-a explicat că este imposibil să ierţi un trădător şi că nu poate face nimic să-i salveze viaţa prietenului său.

  – Prietenul meu? a răspuns Miller. Este cel mai rău duşman al meu. Fac acest lucru pentru că vreau să mă port după regula lui Isus Hristos.

  – Ai bătut atâta drum ca să salvezi viaţa duşmanului tău? Asta schimbă cu totul lucrurile. Îi voi semna iertarea datorită dumitale, pastore Miller, a fost răspunsul generalului Washington.

  Poate gândeşti că este imposibil omeneşte să urmezi porunca lui Isus: iubeşte, binecuvântează şi fa bine celui care te urăşte sau care te persecută. Dar harul lui Dumnezeu va face acest lucru posibil, dacă îi ceri insistent.

  Omeneşte, imposibil - Devotional familie. Poate gândeşti că este imposibil omeneşte să urmezi porunca lui Isus: iubeşte, binecuvântează şi fa bine celui care te urăşte sau care te persecută. Dar harul lui Dumnezeu va face acest lucru posibil, dacă îi ceri insistent.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...