Articolul precedentMaestrul
  Articolul următorAcum sau niciodată!

  Dumnezeu şi prietenii Lui

  Domnul vorbea cu Moise faţă în faţă, cum vorbeşte un om cu prietenul lui. – Exodul 33:11 p.p.

  Moise a păstrat o legătură strânsă cu Dumnezeu până la moarte. Versetul de astăzi ne spune că el şi Dumnezeu vorbeau faţă către faţă, ca oricare doi prieteni. De la prima lor întâlnire, când Dumnezeu Se afla în tufişul arzând (Exodul 3), până la ultima lor conversaţie, când Dumnezeu i-a arătat din depărtare ţara promisă (Deuteronomul 34), ei au avut un număr de întâlniri de toate felurile. Este remarcabil de câte ori Moise, disperat de problemele poporului ales, L-a abordat pe Domnul, care întotdeauna i-a oferit soluţii simple şi clare, chiar dacă nu erau totdeauna cele mai plăcute.

  Enoh a fost de asemenea bun prieten cu Dumnezeu. Nu ştim prea multe despre el decât că era a şaptea generaţie de la Adam şi era profet (Iuda 14). Pe tatăl lui îl chema Iared (Geneza 5:18), iar pe fiul lui, Metusala, omul care a trăit cel mai mult din Biblie (v. 21). Enoh a trăit 365 de ani (v. 23), dar ceva e neobişnuit la viaţa lui: „Enoh a umblat cu Dumnezeu, apoi nu s-a mai văzut, pentru că l-a luat Dumnezeu” (v. 24). Ce mare privilegiu! El umbla şi vorbea cu Dumnezeu ca un prieten apropiat, iar din această prietenie strânsă s-a dezvoltat o relaţie veşnică, pentru că Dumnezeu nu voia ca prietenul Său să moară, aşa că l-a luat la El.

  Avraam a fost şi el „prietenul lui Dumnezeu”, aşa cum îl descrie Scriptura (Iacov 2:23). Cartea Geneza este plină de numele lui Avraam şi multe dintre aceste ocurenţe sunt legate de întâlniri şi conversaţii cu Domnul. Viaţa lui a fost plină de acţiune şi aventură, din tinereţe şi până la bătrâneţe, dar întotdeauna în contact cu Dumnezeu.

  Multe alte personaje biblice sunt prezentate ca prietenii lui Dumnezeu: Noe, Isaac, Iacov, Iosif, David, Ilie, Elisei, Iosua, Ana, Samuel, Iov… şi, dacă mergem în Noul Testament, avem o mulţime de alţi prieteni ai lui Isus: fiecare dintre ucenicii aleşi, precum şi alţii, ca: Marta, Maria, Lazăr şi un număr de „vameşi şi păcătoşi” (Luca 7:34).

  Isus le-a spus ucenicilor Săi – şi ne spune şi nouă – că nu ne mai numeşte robi, ci prieteni (Ioan 15:15). Dumnezeu şi Isus sunt una şi caută prietenia noastră. Ei doresc să devină apropiaţi cu fiecare dintre noi. Această lună a fost dedicată dezvoltării relaţiilor. Cea mai importantă relaţie dintre toate este relaţia personală cu Isus, care este prieten cu oricine vrea să se apropie de El. Apropie-te de Isus astăzi şi fii prietenul Lui! El te aşteaptă (Apocalipsa 3:20).

  Dumnezeu şi prietenii Lui - Devotional familie. Dumnezeu şi Isus sunt una şi caută prietenia noastră. Ei doresc să devină apropiaţi cu fiecare dintre noi. Această lună a fost dedicată dezvoltării relaţiilor. Cea mai importantă relaţie dintre toate este relaţia personală cu Isus, care este prieten cu oricine vrea să se apropie de El. Apropie-te de Isus astăzi şi fii prietenul Lui! El te aşteaptă.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...