Articolul precedent„Eu sunt cu voi”
  Articolul următorPârâul care curge mereu

  Înrădăcinaţi în unitate

  Cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare; îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste şi căutaţi să păstraţi unirea Duhului prin legătura păcii. – Efeseni 4:2,3

  În statul Utah (Statele Unite) este o pădure numită Pândo, care este de mare interes pentru iubitorii de natură. Pădurea de plopi-tremurători ocupă 43 de hectare şi numără aproximativ 40 000 de exemplare. Ceea ce este remarcabil e că toţi plopii sunt conectaţi la un sistem de rădăcini subterane comune. Acest sistem viu e estimează că are 6 600 de tone de material organic, reprezentând cea mai mare masă organică din lume. Toate rădăcinile, trunchiurile, ramurile şi frunzele din Pando au acelaşi cod genetic, din moment ce reproducerea lor are loc prin donare. Cu toate acestea, aspectul fiecărui trunchi, al fiecărei ramuri şi frunze este unic şi
  prezintă o imensă varietate.

  Atunci când un foc distruge o parte din pădure, rădăcinile produc noi lăstari, care se vor transforma în trunchiuri tinere ce vor deveni copaci adulţi. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când o boală afectează pădurea: sistemul rădăcinilor se apără ca un tot, îndepărtând ameninţarea şi înlocuind ţesuturile moarte.

  Versetul de astăzi înalţă unitatea – „păstraţi unirea Duhului prin legătura păcii”. În acelaşi fel în care pădurea Pândo îşi păstrează unitatea prin sistemul viu unit de acelaşi ADN, apostolul ne sugerează două elemente prin care comunităţile pot avea pace şi unitate: modestie şi blândeţe.

  Modestia este un element de bază al bunelor relaţii şi al menţinerii unităţii. Coreenii, de exemplu, se salută unul pe altul cu o înclinare care arată respect reciproc. Un observator din afară e posibil să nu-şi dea seama că înclinarea diferă ca lungime şi adâncime, în funcţie de clasa socială. Astfel că bătrânii (foarte respectaţi în această cultură) sau oamenii de afaceri au parte de o aplecare mai adâncă decât cineva din oricare altă clasă socială. Prin manifestarea deschisă a umilinţei unii față de alţii, multe probleme pot fi evitate.

  Isus ne invită să ne umilim, prin texte ca: „Oricine se va înălţa va fi smerit; şi oricine se va smeri va fi înălţat” (Matei 23:12). „Dacă vrea cineva să fie cel dintâi, trebuie să fie cel mai de pe urmă” (Marcu 9:35). „Când eşti poftit, du-te şi aşază-te in locul cel mai de pe urmă!” (Luca 14:10). „Ferice de cei săraci în duh!” (Matei 5:3).

  Umilinţa este o trăsătură de mare valoare în contextul creştin, dar ea este şi un factor de unitate şi echilibru în toate relaţiile. Pune-o în aplicare şi nu vei regreta!

  Înrădăcinaţi în unitate - Devotional familie. Umilinţa este o trăsătură de mare valoare în contextul creştin, dar ea este şi un factor de unitate şi echilibru în toate relaţiile. Pune-o în aplicare şi nu vei regreta!
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...