Articolul precedentTot ce a poruncit El
  Articolul următorMetamorfoza speranței

  Înţelepciunea lui Dumnezeu

  Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. – Ieremia 33:3

  Un student ne-a povestit că în prima zi a anului academic aştepta în amfiteatrul principal să înceapă cursurile. Era o linişte generalizată, întrucât studenţii încă nu se cunoşteau unii pe alţii. Unii vorbeau în şoaptă cu vecinii, dar cei mai mulţi se uitau tăcuţi la manuale. A venit timpul de începere, dar profesorul încă nu sosise. Unii studenţi au devenit nerăbdători şi au întrebat cu voce tare:

  — Acesta e cursul x sau y? Este ţinut de profesorul x sau y? Care este orarul până la urmă? Ne aflăm în sala care trebuie?

  Amfiteatrul s-a umplut de zgomot şi de voci. Un student a întrebat:

  — Îl cunoaşte cineva pe profesor? E unul dintre cei care întârzie mereu?

  — Nu, vine la timp, dar am auzit că este un profesor cam dificil, răspunse un tânăr din altă parte a sălii.

  Curând, alţi studenţi voiau să ştie dacă acest curs era doar o pierdere de vreme, dacă era practic sau abstract… Câteva minute mai târziu, un tânăr care stătea la marginea primului rând s-a ridicat şi a spus:

  — Bună dimineaţa, tuturor! Cred că deja am epuizat primele 15 minute de curs, aşa că vom începe. Eu sunt profesorul acestui curs…

  Aşa a început cursul în acea dimineaţă. Studenţii aveau profesorul lângă ei, dar nu-l cunoşteau. Probabil că unii studenţi s-au supărat că profesorul fusese aşa de aproape de ei. Dar credinciosul n-ar trebui să se supere niciodată dacă îl are pe Dumnezeu aproape. Să ne aducem aminte că Dumnezeu este de partea noastră şi acesta este un mare privilegiu. El ne susţine şi ne ajută când avem dificila sarcină de a trăi şi colabora cu oameni complicaţi. El ne va învăţa „lucruri mari, pe care nu le cunoaştem”, fapt valabil în mod deosebit când avem de-a face cu cei care sunt rigizi, aspri, plini de resentimente, neîncrezători, reci, superstiţioşi, naivi, iresponsabili, aroganţi, leneşi, impulsivi, încordaţi, irascibili, egoişti, nerăbdători, criticoşi, temători, nerezonabili, mânioşi, intruzivi… şi cu multe alte trăsături nedorite şi neplăcute.

  Am tratat un subiect de o importanţă crucială în această lună: relaţiile. Arta interacţiunii cu oamenii, în special cu cei dificili, cere deprinderi complexe. Când ne confruntăm cu această provocare, Domnul spune să-L chemăm şi ne asigură că ne va răspunde. Mai mult decât atât, El ne va învăţa lucruri mari pe care nu le ştiam, iar unul dintre acestea ar putea fi cum să ne purtăm cu oamenii problematici. Cheamă-L, şi El te va învăţa ce să faci!

  Înţelepciunea lui Dumnezeu - Devotional familie. Arta interacţiunii cu oamenii, în special cu cei dificili, cere deprinderi complexe. Când ne confruntăm cu această provocare, Domnul spune să-L chemăm şi ne asigură că ne va răspunde. Mai mult decât atât, El ne va învăţa lucruri mari pe care nu le ştiam.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...