Articolul precedentPorunca Lui
  Articolul următorLacrimi nu vor mai fi

  Prosperitatea

  Împrieteneşte-te dar cu Dumnezeu şi vei avea pace; te vei bucura astfel iarăşi de fericire. – Iov 22:21

  În Cuvântul lui Dumnezeu, prosperitatea şi ascultarea de poruncile divine sunt legate. „Ferice de omul care se teme de Domnul şi care are o mare plăcere pentru poruncile Lui! Sămânţa lui va fi puternică pe pământ; neamul oamenilor tară prihană va fi binecuvântat. El are în casă bogăţie şi belşug şi neprihănirea lui dăinuie în veci” (Psalmii 112:1-3). Chiar dacă prosperitatea include aspecte distincte, de la profilul moral şi spiritual până la acumularea de bunuri şi bani, progresul economic al oamenilor este frecvent scos în evidenţă.

  Dar relaţia dintre bogăţie şi ascultarea de poruncile lui Dumnezeu este mai complexă decât pare. Sunt unii care ating prosperitatea ca rezultat al credincioşiei lor faţă de principiile divine, în timp ce sunt alţii care suferă pierderi grele din pricina credinţei lor.

  Cu o anumită ocazie, regele Ahab a vrut să cumpere o vie din vecinătatea palatului său. Potrivit legilor mozaice, acest lucru nu era legal, întrucât „nicio moştenire copiilor lui Israel să nu treacă de la o seminţie la alta, ci fiecare din copiii lui Israel să se ţină lipit de moştenirea seminţiei părinţilor lui” (Numeri 36:7) (Profeţi şi regi, p. 205). Acesta este motivul pentru care proprietarul viei, Nabot, respectând legile divine, a refuzat oferta împăratului. O asemenea decizie l-a costat însă viaţa. Imaginează-ţi că, dacă ar fi vrut să fie pe placul împăratului şi ar fi ignorat principiile, ar fi primit în schimb „o vie mai bună decât a lui” (1 împăraţi 21:2).

  Mulţi „oameni sunt gata să calce în picioare legile Sale ca fiind o frână în calea prosperităţii lor lumeşti, deoarece Dumnezeu interzice practicile necinstite, invidia, minciuna şi frauda” (Tragedia veacurilor, p. 585). Când prosperitatea depinde de asemenea practici, sunt preferabile umilinţa şi sărăcia.

  Prietenii lui Iov asociază prosperitatea economică cu binecuvântarea şi aprobarea divină când spun: „împrieteneşte-te dar cu Dumnezeu şi vei avea pace; te vei bucura astfel iarăşi de fericire” (Iov22:21). Însă aceia care consideră că acumularea de bunuri pământeşti sau de putere este o dovadă a favorii lui Dumnezeu se înşală lamentabil.

  Nu bogăţiile sunt indicatori ai aprobării divine, ci credinţa în Dumnezeu şi loialitatea faţă de poruncile Sale, chiar dacă înseamnă doar sărăcie şi greutăţi (Evrei 11:30-38).

  Dacă eşti ispitit să crezi că stabilitatea financiară este o manifestare a binecuvântării divine, nu uita că Isus, sărac fiind, „creştea în înţelepciune şi statură şi era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor” (Luca 2:52).

  Prosperitatea - Devotional familie. Dacă eşti ispitit să crezi că stabilitatea financiară este o manifestare a binecuvântării divine, nu uita că Isus, sărac fiind, „creştea în înţelepciune şi statură şi era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor”.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Publicate astăzi

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Noi, ei, El

  Doamne, îmi dau seama astăzi că e imposibil să cresc în izolare și că, dacă aleg să stau locului, mă lipsesc singur de binecuvântare. Fă-mă o parte a trupului Tău! PROVOCARE: Vorbește cu pastorul tău despre cum te-ai putea implica mai bine în activitățile bisericii tale!

  A nyomorúságos idő

  „Ezek után láttam négy angyalt állni a földnek négy szegletén, a föld négy szelét tartva,...