Articolul precedentÎndrăzneala lui David
  Articolul următorUn adăpost la vreme de furtună

  Ceva mai bun

  Prin credinţă, Moise, când s-a făcut mare, n-a vrut să fie numit fiul fiicei lui Faraon. – Evrei 11:24

  El aparţinea unei familii din clasa muncitorilor săraci şi nimic nu-i putea scoate din sărăcie. Venea dintr-o familie de sclavi într-unul dintre cele mai puternice imperii din istoria umanităţii. Dar, spre deosebire de fraţii lui, el ajunsese într-o situaţie privilegiată: fusese adoptat de fiica faraonului. În această poziţie, Moise avea lucruri la care alţii doar puteau visa. În privinţa bogăţiei, el avea posibilitatea de a trăi în palate luxoase şi măreţe, acoperite de aur şi pietre preţioase. Cât priveşte poziţia socială, ca nepot al monarhului egiptean, avea posibilitatea de a accede cândva la tron. În ceea ce priveşte plăcerile, nu era nimic pe lume care să-l poată împiedica să se bucure de ele.

  Însă Moise a refuzat toate aceste privilegii. Ceva mai bun decât bogăţiile, decât plăcerile sau puterea îi înflăcăra inima. Ce putea să depăşească bogăţiile Egiptului? Ce putea fi mai bun decât să se bucure de toate plăcerile lui? Ce putea fi mai bun decât să ocupe o poziţie proeminentă de conducere?

  Moise dorea prezenţa lui Dumnezeu în viaţa sa mai mult decât orice lucru pe lume. El tânjea după compania lui Dumnezeu într-o asemenea măsură încât, la un moment dat, a cerut: „Dacă nu mergi Tu însuţi cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici” (Exodul 33:15). Moise a cerut prezenţa divină promisă care îi asigura liniştea sufletească (v. 14), iar aceasta i-a fost oferită, pentru că Domnul „vorbea cu Moise faţă în faţă, cum vorbeşte un om cu prietenul lui” (v. 11).

  În momentul în care prezenţa lui Dumnezeu s-a manifestat, profetul şi-a permis să-I ceară un ultim lucru: „Arată-mi slava Ta” (v. 18). Cu acea ocazie a primit el cea mai uimitoare declaraţie din partea lui Dumnezeu – manifestarea caracterului Său plin de milă şi neprihănire. Dumnezeu nu i S-a descoperit în întregime lui Moise atunci când l-a ferit de plăgile Egiptului, nici atunci când a despărţit marea şi nici când a făcut cele mai mari minuni. Ci Dumnezeu Şi-a revelat plenar bunătatea mai degrabă în timpul unei conversaţii prieteneşti, în liniştea deşertului (v. 19).

  Întrucât prezenţa lui Dumnezeu umple inima cu bucurie (Faptele 2:28), te invit să-L cauţi astăzi pe Dumnezeu într-un loc liniştit. Vorbeşte cu El ca şi cu un prieten. Vei vedea că prezenţa Lui îţi va umple întreaga inimă cu bucurie, în timp ce aspiraţiile de cea mai înaltă valoare umană vor deveni, de fapt, fără valoare.

  Ceva mai bun - Devotional familie. Întrucât prezenţa lui Dumnezeu umple inima cu bucurie, te invit să-L cauţi astăzi pe Dumnezeu într-un loc liniştit. Vorbeşte cu El ca şi cu un prieten. Vei vedea că prezenţa Lui îţi va umple întreaga inimă cu bucurie, în timp ce aspiraţiile de cea mai înaltă valoare umană vor deveni, de fapt, fără valoare.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...