O moştenire aleasă

  Domnul este partea mea de moştenire şi paharul meu. Tu îmi îndrepţi sorţul meu. 0 moştenire plăcută mi-a căzut la sorţi, o frumoasă moşie mi-a fost dată. – Psalmii 16:5,6

  Moştenirea cuprinde proprietăţi, drepturi şi obligaţii care, la moartea cuiva, sunt transferate asupra moştenitorilor săi. În general vorbind, moştenirea implică bunurile trecute de la părinţi la copii. Dar există şi alte tipuri de moşteniri materiale care au devenit faimoase în toată lumea. În Italia, de exemplu, o femeie a hotărât să-şi lase toate bunurile pisoiului ei, Thomas, care i-a oferit afecţiune şi linişte în ultimii ei ani de viaţă. În Spania, un cântăreţ celebru a moştenit un titlu nobiliar. În Chile, o fetiţă de 13 ani a moştenit o datorie de un milion de pesos după moartea neaşteptată a părinţilor ei. Mulţi părinţi consideră că cea mai bună moştenire pe care le-o pot lăsa copiilor lor este educaţia, în timp ce copiii caută să moştenească o planetă sustenabilă.

  Imaginează-ţi pentru un moment că ai avea posibilitatea să-ţi alegi moştenirea. Ce ţi-ar plăcea să primeşti? Ce moştenire ţi-ai alege? în Psalmii 2:8, Domnul ne încurajează să ne cerem moştenirea în felul următor: „Cere-Mi şi-ţi voi da neamurile de moştenire şi marginile pământului în stăpânire!” Imaginează-ţi că visul ar deveni realitate. Ce ai cere? în acest caz, chiar ar trebui să te gândeşti serios, pentru a nu greşi şi pentru a găsi cea mai bună variantă.

  Psalmul 16 descrie vremea când David şi-a ales moştenirea şi, în mod remarcabil, nu a ales obiecte, terenuri, bogăţie şi onoruri; nici chiar succes, faimă sau victorii; moştenirea lui era o Persoană. „Domnul este partea mea de moştenire şi paharul meu. Tu îmi îndrepţi sorţul meu. O moştenire plăcută mi-a căzut la sorţi, o frumoasă moşie mi-a fost dată” (v. 5,6). Psalmistul putea cere orice dorea şi a ales să moştenească prezenţa şi compania lui Dumnezeu însuşi.

  Chiar dacă bogăţia, proprietăţile şi onorurile ar fi putut să-i aducă satisfacţie temporară, el a preferat o persoană, un prieten – cel mai bun prieten, căruia putea să-I spună: „Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta” (v. 11).

  Cu alte cuvinte, moştenirea lui Dumnezeu oferă bucurie veşnică şi totală. Această moştenire îţi este garantată şi ţie. Du-te şi alege ce este cel mai bun!

  O moştenire aleasă - Devotional familie. Chiar dacă bogăţia, proprietăţile şi onorurile ar fi putut să-i aducă satisfacţie temporară, el a preferat o persoană, un prieten - cel mai bun prieten, căruia putea să-I spună: „Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta”.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...