Articolul precedentO inimă plină de curaj
  Articolul următorMâinile mele în ale Tale

  Mai bun decât viața însăși

  Fiindcă bunătatea Ta preţuieşte mai mult decât viaţa, de aceea buzele mele cântă laudele Tale. – Psalmii 63:3

  Viaţa este considerată principala valoare a fiinţei umane – o comoară care trebuie păstrată şi apărată. „Omul dă tot ce are pentru viaţa lui” (Iov 2:4), i-a spus Satana lui Dumnezeu cu privire la Iov. El insinua că integritatea lui Iov va fi ştirbită dacă viaţa i-ar fi în joc. Dar Iov nu a cedat, în ciuda suferinţelor sale din cauza unei boli teribile. De atunci, un ecou străbate de-a lungul veacurilor, declarând că există ceva mai bun decât viaţa însăşi.

  Jerry Moon, de la Universitatea Andrews, afirmă în articolul său „Martiri moderni: credinţă cu orice cost”, publicat în revista University Dialogue, că în jur de 40 de milioane de oameni şi-au dat viaţa pentru că erau creştini. El repovesteşte istoria domnului Wong, prezentată de Stanley Maxwell în cartea The Man Who Couldn ‘t Be Killed (Omul de neucis). Acest bărbat de vârstă mijlocie a fost acuzat că este contrarevoluţionar pentru că îşi împărtăşea credinţa în Hristos în timpul de maximă strălucire a revoluţiei culturale din China comunistă. Domnul Wong a îndurat batjocurile şi bătăile în timpul unei condamnări la 20 de ani de muncă silnică. La un moment dat, după 17 zile de tortură, Wong a exclamat cu buzele pline de sânge: „Nu înţelegeţi că răspunsul meu este «nu»! Chiar dacă preşedintele Mao ar fi aici şi mi-ar cere să renunţ la Dumnezeul meu şi să îl trădez, aş spune tot «nu»! Nu pot să îl părăsesc pe prietenul meu Isus.” După o asemenea declaraţie, şeful torţionarilor i-a apucat braţele, care erau legate la spate, i le-a ridicat lui Wong deasupra capului, „apoi i le-a sucit în faţă, rupându-i tendoanele umerilor şi ambele braţe” (p. 5).

  Ce poate preţui creştinul mai mult decât viaţa? Ce poate fi mai bun şi mai important decât viaţa? Nu promisiunea recompenselor viitoare sau teama de pedeapsa veşnică este cea care ne face să subestimăm, în anumite situaţii, viaţa însăşi. Dimpotrivă, viaţa este apreciată de fiecare creştin ca un lucru foarte preţios. Dar, când este comparată cu relaţia cu Hristos, viaţa îşi pierde valoarea. În această relaţie, Domnul îşi arată toată bunătatea, dragostea şi mila.

  Ai o prietenie sinceră şi profundă cu Isus Hristos? Nu uita „că bunătatea [Domnului] preţuieşte mai mult decât viaţa, de aceea buzele [tale] cântă laudele [Sale]”.

  Mai bun decât viața însăși - Devotional familie. Nu promisiunea recompenselor viitoare sau teama de pedeapsa veşnică este cea care ne face să subestimăm, în anumite situaţii, viaţa însăşi. Dimpotrivă, viaţa este apreciată de fiecare creştin ca un lucru foarte preţios.
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...