Articolul precedentSub reflector
  Articolul următorCereți și vi se va da!

  Glasul Bunului Păstor

  Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. – Ioan 10:27

  Una din principalele deprinderi pe care animalele sociale trebuie să le dobândească este să recunoască persoanele importante din mediul lor social”, subliniază profesorul de neuroştiinţe Keith M. Kendrick, în articolul său „Cunoaşterea: Cum se recunosc animalele între ele şi cum ne cunosc şi pe noi”. Vorbind despre oi, acest profesor de la Universitatea Cambridge arată că acestea au abilităţi emoţionale de recunoaştere socială foarte sofisticate, din moment ce se folosesc de expresia feţei, de voce şi de mirosuri ca să identifice indivizii. Profesorul mai afirmă că aceste animale sunt în stare să recunoască şi să ţină minte diferite oi şi fiinţe umane pentru o perioadă de câţiva ani şi se pare că au o anumită abilitate de a reconstrui în minte feţele oamenilor chiar şi când aceştia nu sunt prezenţi.

  La fiinţele umane, una dintre principalele abilităţi care trebuie dezvoltate este recunoaşterea vocii celei mai importante persoane din viaţa lor: vocea Bunului Păstor. Cum îi distingi glasul de cel al unui străin? Cum îţi dezvolţi abilitatea de a-I identifica vocea când sunt atât de multe voci înşelătoare care pretind a fi autentice?

  Scrierile inspirate arată că ascultarea glasului Bunului Păstor înseamnă împlinirea voii lui Dumnezeu. În acest scop, Domnul foloseşte în principal trei căi. În primul rând, Dumnezeu ne descoperă voia Sa prin Cuvântul Său, Sfintele Scripturi. Nu e nevoie să îl întrebăm pe Dumnezeu în legătură cu subiectele abordate şi identificate clar ca „aşa zice Domnul”, deoarece Dumnezeu nu va răspunde altfel de cum a vorbit deja. În al doilea rând, glasul Lui este exprimat şi prin intermediul lucrărilor Providenţei. Există situaţii de viaţă ieşite din comun care ne sunt oferite de Dumnezeu ca să ne îndrume pe cale; însă nu le putem percepe ca atare decât dacă suntem uniţi cu EL în cele din urmă, o altă cale de a auzi vocea lui Dumnezeu este aceea a apelurilor Duhului Sfânt, care va imprima asupra minţii şi inimii noi înţelegeri asupra lucrurilor, care vor contribui la clădirea caracterului.

  Fiecare dintre aceste metode de recunoaştere devine mai valoroasă când este urmată cu credincioşie şi când există o relaţie personală neîntreruptă cu Bunul Păstor. Stai şi gândeşte-te puţin: îţi doreşti din tot sufletul să fii îndrumat de Dumnezeu oriunde te-ar conduce El? Dacă da, atunci începe prin a citi Scriptura şi a te ruga pentru curaj şi putere să-ţi conduci viaţa după voia Sa. Cei care fac acest lucru se pot aştepta ca Isus să le dea „viaţa veşnică, [şi] în veac nu vor pieri şi nimeni nu [îi] va smulge din mâna [Sa]” (Ioan 10:28).

  Glasul Bunului Păstor - Devotional familie. Fiecare dintre aceste metode de recunoaştere devine mai valoroasă când este urmată cu credincioşie şi când există o relaţie personală neîntreruptă cu Bunul Păstor. Stai şi gândeşte-te puţin: îţi doreşti din tot sufletul să fii îndrumat de Dumnezeu oriunde te-ar conduce El?
  Julian Melgosa și Laura Fidanza
  Aceste meditaţii zilnice sunt pe teme care îţi pot consolida stima de sine şi relaţiile de familie, dar te pot şi ajuta să-ţi cristalizezi valorile. Mai mult, aceste mesaje te vor sprijini în lupta cu anxietatea sau cu depresia, trăind cu certitudinea salvării prin harul lui Dumnezeu. Autorii sunt doi psihologi creştini cu experienţă, care oferă citate şi promisiuni biblice adecvate pentru îngrijorările şi durerile cotidiene, ce pot fi diminuate prin influenţa divină a Sfintelor Scripturi.

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...